Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, January 25, 2012

Malacca / PD Day Trip !

Fuhhh ! Penat. Tu je nak cakap. Hahaha. Dah name pown day trip. What do u expect kan ? Selasa 24.01.12 seawal 7.30 pagi. Aku dan SS bertolak ke Port Dickson. Owh ya. Memang cam seronokkan sebab cam dah lame gile tak melepak tepi pantai ni. SS ni sape ? Hahaha. Ade mase nnt aku reveal lah sape die. For now bia jela dulu.


So sesampainye kat Port Dickson. Mule la nak cari port best-best nak lepak-lepak tenangkan fikiran kan. Tapi !!! MasyaAllah keramaian orang pule. Tambahan pule dengan bangsa yang aku allergic tu. Haish. Terbantut nafsu. Hahahaha. So ktorg saje usha line kat Blue Lagoon or Tanjung Biru name die. Kengkonon je nak mat saleh kannn. Tapi ya. Ramai amat makhluk kowt. So kembali ke Teluk Kemang. Ya. Memang ramai nak mamposlahhhh. Tapi lantaklahhhh. Pedulikanlah botol kicap yang bergelimpangan. Buat2 ta nampak jela. So yeesss ktorg pown tukarlah uniform. Kihkihkih. Aku plak dengan excited. Ta jumpe toilet. Ok pakai je baju 2 lapis. Since shirt lengan panjang aku tu V neck !! Kang ade yang mati tercekik. Hahaha. Seluar lak mmg aku zasss je tukar kat situ hahaha. Cover ngan towel je mampu ? Wat selambe tok !!!


Bermandi mandelah ktorg almost sejam. Kang kalau mandi lame2 aku ngan botol kicap tu sume da tadapat nak beze plak. So ala kadar je la. Mase tu pown da 11 lebih kowt. After kengkonon penat berenang2 ktorg lepak plak kat kerusi yang ktorg sewe ohkeyh ! Kengkonon Bali gitu !! Lepak2 berjemur kengkonon mat saleh lagi !!! hahahaa. Tapi tak lame sebab lepas tu nak berhangkat g Lendu.


Owhkayh. Dalam 12 lebih2 sikit ktorg pown move la. Bergerak ke Lendu a.k.a London !! hahaha. Nak amek member aku pulak. Saje nak kidnap die. Tapi parents die ade le pulokkk. Ktorg pown mencekik dulu. Pastu baru pickup die. Selesai sesi makan dan pickup die. Ktorg ber3 meneruskanla perjalanan ke Melaka. Wahhhh !! Lame amat seyh tak jejak kaki kat sane.


Sesampai je. Bukan nak buat ape pown. Saje jalan2 konon2 holiday !! Keputusan diambil nak tgk movie jela. Menghabiskan mase yang ade. KL macam da tade wayang lakkkk kan ! tapi ok what. kenangan. After wayang. Dengan muke kebulur ktorg pown g la makan kat Hajah Mona Asam Pedas kat Taman Kota Laksamana kalau tak silap aku. Tapi yang pasti dekat ngan Hotel Casa De Rio. Kihkihkih.


Lepas santapan diraja. Ktorg pown gerak nak hanta mmber aku tu balik London balik. Hahaha. Nak g London pown boleh sesat2 ok. Ha lantak. Tapi naseb dapat gak cari jalan. Kihkihkih. So lepas tu berangkatlah ktorg balik KL. Deyyy mase tu pown da pukul 10 kowt baru masuk highway !! Hahahaa. Penat masyaAllah. Tapi lagi penat driver kowt. Sebab hari sebelum tu die g JB and balik hari jugak. Then wake up early morning and bawak aku g jalan-jalan makan angin. Gile !! Kasihannnn. Tapi terime kasihhhh :)


Sekian.



p/s : Thanks a lot ya SS tuk day trip tuuuuu. Mood : Happy sambil sengih-sengih.




xoxo




- Cik Dabel N -

No comments:

Post a Comment

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah