Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, February 3, 2012

putus cinta.

Putus cinta. Ade ke orang putus cinta tapi HAPPY ? Owh maybe ade kowt yang mane da sengsare separuh gile mase kapel tu kan ? Tapi still akan ade jugak rase sedih betul tak ? Bagaimane pulak dengan orang yang menjadi mangsa putus cinta. Ya memang tak ready memang tak rela nak diputuskan cinta tersebut. Tapi kenape nak kene pakse perasaan tu kan kalau da tau diri tu hanye bertepuk sebelah tangan kannn ??


Yang lebih aku tak faham is bile ade yang sanggup bagi diri tu jadi korban cinta. Ape maksud aku korban cinta ? Hurm. Ade yang sanggup mati bunuh diri sebab cinta ditolak ? Apela yang dorang tengah pikir mase ni aku pown tataula kan. Ade ke sebab cinta nak bunuh diri. Nila akibat orang tak terima hakikat. Die ingat kalau bercinta ngan org tu memang org tu jela sampai sudah. Hidup ni ade banyak kebarangkalian nak menyimpang dari ape yang kite nak. So come on la. Wake uplah weyh. Bukan sorang je laki/pompuan dalam dunia ni. Kalau takde jodoh tu terima jela. Tu da ketentuan tuk korang sume. Takkan korang nak meroyan sampai buta sampai bisu semate sebab lelaki/pompuan. Ayoyo. Takkan tu je matlamat hidup korang ? Aku cukup tak fahamlah dengan orang macam ni. Ade lagi eyh orang2 macam ni dalam zaman2 macam ni.


Lepas tu. Asal putus cinta je habislah sume cite sedih nak kua. Ade jela malapetake jadi kat korang lepas putus cinta kan ? Ade la yang tak kene. Dan2la lepas tu tak de selera nak makan. Tak boleh tido la. Sebab terpikir kenangan-kenangan mase bercinta kannn. Masalahnye kalau korang je yang duk beriye berpikir tapi pihak lagi satu tu wat lek je. Tak ke korang rase bazir mase bazir air mate. Kalau ye pown sedih nak nangis nak meratap. Sehari sudahlah. Takyahla berhari-hari. Ape korang ingat dengan buat camtu dorang akan balik kat korang ? BERHANGAN jela dik non. Buat hodoh muke je. Kalau ye pown dorang balik kat korang pown sebab die ade 1 je. Sebab KESIAN je weyh. So korang nak ke bercinta dengan orang yang hanye kesiankan korang and bukannye cintakan korang. Argh ! Tak fahamlah aku.


So agak-agak korang yang bace ni adelah di kalangan yang baru putus cinta, tengah putus cinta. Bawak-bawakla sedar ye. Jangan nak hidup dalam fantasi je. Korang kene move on tahu. Sebab future tu kat depan bukan dekat belakang. So selamat maju jaya ye korang-korang. :)




xoxo




- Cik Dabel N -

No comments:

Post a Comment

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah