Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Saturday, April 21, 2012

Choop , Oh No !!

Hey readers , selamat hari Sabtu. FYI , sebenarnye entri ni da 2nd edition sebenarnye. Tadi aku duk ralit menaip. Lepas tu. Mase nak tekan PUBLISH tu boleh kuar BLANK pulak. Error ape entahnye. So , aku ingatkan autosave la dekat dalam draft. Ok ! dan nampaknye takde. So ni la die , menaip semula. Rase nak hentak keyboard ni pon da ade da ni. Hahaha.


Entri kali ni adelah sambungan pade yang previous entri , sebab aku macam baru teringat satu sentence yang agak macam best tuk aku elaborate. Sentence pasal " don't judge me if u don't know me ". Ha itulah lebih kurang bunyi sentence tersebut. Bila aku bace mula-mula aku macam tak berape nak amek port. Tapi ni duduk aku berangan kat office ni , aku macam dapat ilham pulak nak bahaskan pasal bende ni.


" Dont judge me if u don't know me ". Hoyeah. Kalau anda rase aku tak sepatutnye judge anda sebab aku tak kenal anda siapa. Tapi how about yang anda judge aku mase aku awal-awal dengan si "dia" dulu ? Adekah anda dah lupe ? Hooo barangkali lupe la kan. Tapi aku takkan lupe ape yang aku bace dalam SMS yang anda karangkan berjele-jele panjangnye tu. Antarenye anda suruh die jangan dengar cakap aku , jangan hipokrit dan jadi diri sendiri , malahan anda jugak mengatakan aku control si "dia" ?? Kenapa eyh ? Sedangkan anda tak kenal aku siapa. Macam mana anda boleh buat 1 kenyataan yang aku control si "dia" ??


Owh maybe anda rasekan dengan permintaan aku untuk si "dia" menukar panggilan di antara si "dia" dengan besfrennye adalah satu permintaan yang tak masuk akal kan ? Sebab anda rase bende tu kecik. Tapi bukan pada aku. Dan kalau aku tak suke memang aku akan cakap. Buat ape aku nak pendam-pendam. Yang sakit hatinye aku jugak. Dan pada mase aku membace setiap SMS anda tu , aku rase marah sangat. Sebab aku rase kenapa anda yang perlu marah dengan over. Sedangkan bende ni tak relate dekat anda walaupun sikit. Oh maybe sebab besfren die kenal anda , dan meluahkan ape yang dia rase. Betul ? So anda rase anda ade hak untuk berkate ape jua yang anda nak. Tapi syukur alhamdulillah , aku tak putuskan pown tali persahabatan mereka. Mereka kekal bersahabat dan menjadi lebih rapat. Dan aku jugak sudah mengenali siapa besfrennya itu. So selesai sudah masalah tersebut.


Btw , untuk makluman anda aku tidak pernah cube mengubah siapa dia. Diri dia adelah dia. Macam mane aku kenal dia macam tulah dia sekarang. Wallahualam la kalau sebelum ni adalah individu yang berbeza. So sekian. Buat mase ni aku takde ape lagi yang aku nak cakap. Just untuk anda jugak " if u don't know me , dont judge me ". Ape-ape pon terime kasihlah untuk setiap ape yang anda katekan dalam SMS tu. :)



p/s : menasihati tu tak salah , tapi ade caranya. Kalau aku ade lagi persoalan tak terjawab akan aku usulkan dalam entri berikutnye. Sebab anda sudah pun boleh cari blog aku. *musykil mane anda jumpe blog aku sedangkan aku tak publickan sangat pon.*



xoxo




- Cik Dabel N -




No comments:

Post a Comment

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah