Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, April 19, 2012

Hijab

Hey readers , now ni aku dekat meja office aku yang tercinta. Hahaha. Baru je keluar daripada bilik air. Tu pon nak bagitau ke Cik Dabel N ooi ? Hahaha. Just tibe-tibe pandang cermin , and ternampak terlintas suatu kenyataan " oh ya aku da berhijab". Heeee.


Daripada seorang yang free hair , ya aku move ke next stage. As seorang yang berhijab. Alhamdulillah. Macam mana terbukak hati aku nak berhijab ? Semua punca from mak aku sendiri. Aku tengok dia pakai macam cantik je. Lepas tu kazen-kazen aku pon majoriti dah berhijab. So macam timbul 1 rase , aku pon nak berhijab jugak. Tambahan dengan support orang ramai. Aku akhirnya tampil berhijab pada 30 November 2010. Yang jugak pada hari lahir aku. Yesss. 1 penghijrahan yang besar jugak bagi aku. Terase dilahirkan kembali ceritenye. Hahaha. Dan tudung pertama yang aku pakai is tudung express ala tudung sarung-sarung tu jela. Warna hitam. Tu je satu2nye tudung yang aku ade. Tu pon hasil rompak dalam bilik mama. Hahaha. :D


Semestinye dah berhijab banyaklah baju-baju aku yang zaman purbakala tu tak terpakai. Berlipat tak terusik dalam almari tu. Hahaha. Sebab yela. Sekarang baju mesti lengan panjang , kalau lengan pendek pon mesti aku pakai cardigan. Baju-baju senteng tak cukup kain semua selamat disimpan dekat dalam arkib. Hahaha.


Now da setahun lebih aku selesa dengan berhijab , just tu la. Nak berpesen-pesen ni memang tak reti. So tu la yang style die same je. Hahaha. Tak kesahla ha. Haha. But now katenye Tudung Bawal naik balik. Haaa. Ala tudung macam Mak Esah tu yang selempang kiri kanan tu. Hahaha. Dah kembali menjadi bualan orang ramai. So , aku pon macam nak cube jugak. Habis aku korek almari cari tudung bawal tu kowt2 ade. Nak jugak try. Haaaa. Dan mase aku taip ni , aku tengah pakai tudung bawal mase aku study kat Uitm dulu. Tudung yang aku pakai mase g kelas agame je. Hahaha. Sudah berusia 4 5 tahun da kowt tudung ni. Hahaha. Tapi kekal cantek sebab JARANG pakai !! Hahaha. Itulah serba sedikit pasal AKU & HIJAB !! :)



p/s : sape nak sponsor aku beli tudung bawal ni ?? :D



xoxo




- Cik Dabel N -







No comments:

Post a Comment

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah