Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, May 7, 2012

Untitled , lorh !

Hey readers , currently now aku dekat office lagi. Ya sedang OVERTIME , nak cari duit lebih. Heee. Padahal sebenarnye kerja aku terlampau banyak sampai nak bersenang lenang macam orang lain pon jangan berharaplah. :)

Ape pon , saje je menyinggah dekat blog ni. Terase ingin mengupdate. Tapi tade ape issue plak nak diupdatekan. Rase nak mengarut je. Ape bende nak mengarut ? Pasal friendship ? Bosan. Pasal revenge ? Hurm tak baik pulak nak berdendam. Pasal ape eyh ?

Hoo maybe pasal , hidup ? Hidup yang diibaratkan macam roda yang berpusing. Dan lebih merujuk kepada kedudukan kite yang kadang-kadang dekat atas dan kadang-kadang dekat bawah. Dalam hidup ni tak semua yang kite nak selalunye kite dapat. Dan adakalanye ade jugak bende yang kite nak kite boleh dapat tapi dengan berbagai-bagai dugaan yang harus ditempuhi. Itu normal dan itulah hidup. Hidup ni penuh dengan kejutan yang kadang-kadang kite pon tak menyangka kejutan sebegitu mampu terjadi dalam kehidupan harian kite. Tapi seperti pepatah orang putih "expect the unexpected". So , takdela terkejut beruk sangat nanti kan ?

Kalau nak berbicare pasal hidup , semestinya takkan habis dalam 1 entri ni. Tapi ya dalam hidup nilah kite boleh kenal banyak ragam manusia. Terlampau banyak sebenarnye. Ade yang dengki melihat kelebihan orang lain , ade yang reti bersyukur dengan hidup mereke , ade yang teringin membuat individu lain jatuh terduduk , ade juga yang sudi membantu individu yang susah. Semakin dikaji manusia ni semakin pelik sebenarnya , kerana ade juga manusia yang bertalam-talam mukenye hanye untuk merealisasikan impian dan hajat di hati mereka. Wallahualam.

Sesungguhnya aku bahagia dan bersyukur dengan hidup aku sekarang , walaupun banyak masalah dan banyak dugaan yang aku kena tempuh. Tapi berkat doa semua Alhamdulillah aku masih mampu berdiri tegak namun bukanlah sehingga meninggi diri. Aku masih manusia biasa yang tidak sempurna. Masih banyak kekurangan dan masih banyak yang perlu aku pelajari. Kepada manusia yang berharap untuk melihat aku tersungkur , terima kasih kerana anda telah berjaya menguatkan semangat aku untuk terus kekal mara ke hadapan dan bukannye berpaling ke belakang. :)


So , itulah antara yang aku ingin luahkan. Terima kasih kepada semua yang telah memberi aku kesedaran dalam hidup. Semoga Allah merahmati anda semua.



p.s : terima kasih kerana berada di belakangku di saat aku hampir terjatuh.



xoxo




- Cik Dabel N -



No comments:

Post a Comment

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah