Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, July 19, 2012

Bertunang ??

Hey readers , entri ke 2 untuk malam ni !!

Betul ke bak kata orang kalau bertunang ni banyak dugaannya ?? Aku pon tak berapa nak tahu memandangkan aku pon belum bertunang lagi dan tak merasai lagi situasi situasi macam ni tapi memandangkan kawan-kawan sekeliling aku banyak yang dah dekat stage ni.

Dan dorang kate :

 "Yes , bertunang ni banyak sangat dugaan."

Banyak dugaan macam mane tu eh ??

  • Ade yang kate "Aku dah tawar hatilah dengan dia tu."
  • Ade yang kate "Aku rase aku dah buat keputusan yang salah."
  • Ade yang kate "Aku rase nak batalkan wedding aku."
  • Ade yang kate "Dulu dia lain tapi bile bertunang dah lain."
  • Ade jugak yang kate "Aku dah tak faham dia."
  • Dan ade jugak yang kate "Aku dah tak kenal dia sape."
Tulah antare-antare ayat-ayat yang aku selalu dengar dan semestinye itu sangat menakutkan aku yang masih belum bertunang ni. 

Tapi bile ade kawan-kawan yang dah kahwin kate :

"Ala dugaan tu mase bertunang je , tapi lepas tu ok dah."

Terasa sejuk balik hati ni dengar , takdela menakutkan macam tadi. Actually bukan ape , biasala bila kita dah bertunang. Darah tengah manis , dengan bisikan-bisikan syaitan tu yang buat kite rase semua yang kite buat serba tak kena. Mulelah start syak wasangka semua. Bukannye ape , syaitan mane yang suka kalau kite nak buat sesuatu yang baikkan ? Especially nak mendirikan masjid ni semestinye banyak gile dugaan kan ? 

So kesimpulannya , mase bertunang ni kenelah consider each other. Jangan nak pikir hati sendiri je. Pikirlah hati pasangan masing-masing jugak. Kalau ade masalah bawaklah berbincang elok-elok. Jangan mudah putus asa. Jangan nak serkap jarang tak tentu pasal. Jangan nak cakap bukan-bukan dan pikir bende mengarut tak tentu hale ke apela (terutamanye kaum Hawa ni). 

Special untuk kaum Hawa : Kalau korang rase geram sebab partner korang macam terlalu freedom sangat mase bertunang tu , biarkan saje tapi jangan sampai melebih-lebih. Kasi chance la kat dorang nak enjoy before korang menginjak ke alam perkahwinan. Kang kalau laki korang buat hal mase dah kawen lagi naye. So kasilah dorang peluang huhahuha dulu , lepas kawen korang kasi tambat okehhh ? :D


* Gambar ni di snap snap mase besfren aku bertunang haritu , hahahaha. Dan semestinya aku kene berangan jugakkk. Maka inilah hasilnye. Miahahaa :DD *


p.s : tayah bertunang lagi senang , jimat kos ! hahaha terus kawen je. *dasar kedekut* :D



xoxo



- Cik Dabel N -






No comments:

Post a Comment

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah