Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Saturday, July 14, 2012

Doludolu , teheeee.

Hey readers , selamat malam !!

Entri yang tadi aku dah cerita pasal zaman napoleon aku kann ? Now aku nak share dengan korang zaman aku mule-mule berhijab dan berhijrah. Walaupun mulut masih jugak langsi dan tahap gangsterism masih belum menurun but yaaa aku telah move on from one stage to one new stage. Alhamdulillah.

Aku mule berhijab pade 30 November 2010 , genap masa umo aku 21 tahun. Heee. Sebab ape eh aku tibe-tibe terbukak hati untuk berhijab ? Actually aku pon takde specific reasons kenape aku tibe-tibe berubah angin. Maybe sebab aku tengok mama aku berhijab dan aku pon pada mulenye saje nak try test mase tu.

Ingat lagi mase tu nak keluar celebrate birthday aku dekat Kajang (makan satay wooo). And aku tibe-tibe cakap dengan mama :

 "Akak rase nak pakai tudung la keluar ni."

And mama takde la pulak tanye aku ape-ape. And mase tu tudung yang aku tau pakai tu ha. TUDUNG EKSPRESS tu , yelahhh tudung sarung tu je yang aku tau. Tak sempat nak belajar belit-belit lagi. Heeee. Mase berganjak dari hari ke hari bulan ke bulan dan sekarang akhirnya sudah 1 tahun ++ dah aku berhijab dan aku sangat selesa. :)

Nak tengok gambar-gambar mase aku mule-mule berhijab ? But promise jangan gelakkan aku. Kalau takkk nanti aku delete entri ni. Hahaha. Mase aku mule-mule berhijab ni aku masih berGIGI BESI , so jangan ade yang pelik pulak kenape kejap ade kejap takde besi. Sile jot down eh yang entri ini adelah entri menjejak kembali sejarah silam. Miahahaha. :D


*Nilah yang aku maksudkan dengan TUDUNG EKSPRESS kat atas tadi tu , senangkan nampak pemakaiannye. SARUNG dan jalan.*


 *Ok ni aku dah belajar belit dan terbelit dan terlilit dengan mama aku , so tu yang lain dah rupe aku. Kihkihkih. Tapi tengok yeee. Muke aku tak bujur , lalu nampak sangat pelik pakai cenggini.*

 * Dan yang ni pulak tudung syria kowt namenye , aku pon tak tahu sangat namenye tapi yang aku tau pakai atas kepale dan tak boleh nampak rambut. Hahahaha. Dan tudung ni pon aku sebat mama punyeee. *


*Yang ni same macam dalam gambar no 2 tu , tapi saje aku nak upload sebab nak tunjuk betapa cantiknya aku , ehhh ehhh silap-silap. Aku nak tunjuk betapa cantiknya kubah masjid besi kat Putrajaya tu. (Nekad nak nikah kat masjid ni jugak nanti). Miahahaha.*


*Ni pulak kes mase aku baru beli selendang yang nipis tu , haaa lembik habes nak pakai. Tu yang rupe cam Cik Bedah jual nasi lemak. Hahahaha. Dengan spek mate pinjam memang makin nampaklah kepelikannye.*


*Shawl ni pon aku beli kengkononnn tengok utube cam reti pakai , tapi hasilnyeee, Neyhhh hindah kabar dari rupe jehhhh. Kwangkwangkwang.*


*Yang ini muke macam tepung gomak , pakai selendang dengan cara yang lain , tapi kalau korang tanye balik camne aku pakai shawl ni. Yang korang akan dapat adelah mimik muka "mata terbuntang , mulut ternganga , kening terjongkettt". Sohrieee ahkak tak hengat dik nonnn.*


*Bawal , ok ini namanya tudung bawal , dulu mase study kalau aku pakai tudung bawal mesti muke nampak innocent sangadddd. Sesuci lebaran la orang kate. Sebab tu awal-awal aku berhijab aku tak pakai tudung bawal walaupun aku reti. Hahaha. Sebab nampak cam angel sangaddd.*

   
*Ni kire latest punye stock tudung bawal , ade printed gettuw. Maseh belum sempat untuk menambah koleksi sebab duit macam terbazir dekat handbags, dresses dan sebagaimagainyeelahhh. Nak selamat hari raye nanti barulah aku beli. Heeee. :D*

Itulah die sedikit sebanyak walaupun rasenye terbanyak pulak berkongsi gambarajah yang menunjukkan perubahan demi perubahan dalam aku berhijab ni. Dan sekarang alhamdulillah kebanyakan kawan-kawan yang seangkatan mase free hair dulu pon dah berhijab. Alhamdulillah. Semoga kite semua kekal dengan imej macam ni. Aminnn.


p.s : besok nak g PD. Hahahaha takde kene mengene dengan entri ni. Tapi nak cakap , kalau aku da berjalan sure ade gambar nanti nak masukkan. Nantikan ye para pembaceku sekalian. Walaupun bape kerat je ade. Bersyukur Cik Dabel N. BERSYUKUR. :D

Selamat malam dan mimpi indah kawan-kawan.


xoxo


- Cik Dabel N -

4 comments:

  1. kita suka gambar awk pakai baju kurung hijau tuuuuuuuuu :)

    ReplyDelete
  2. Hahaha sebab tu mekap la. Maknyah ok yang mekap. :D

    ReplyDelete
  3. asal ko xmembesar lgsg? jeles! :(

    ReplyDelete
  4. @Miss Dilla Hahaha. Yeke ? Tapi ada orang kata skrg aku berisi sikit dari sebelum ni. Janganlah jelesss. Huwaaaa. Aku nak besar !!! :(

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah