Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, July 6, 2012

Musim demam , huhu

Hey readers !!

Entri ke bape dah untuk harini , ni betul punye lepas gian agaknye. Hohoho. So seperti yang tertulis di loh mahfuz , ehhh ?? Silap-silap ! Seperti yang tertulis dekat title entri ni "Musim Demam" kannn. Maka dengan itu aku nak cerita dekat korang pasal office aku. Iyolahh tompek den cayikkk rezeki yang halal tu yo.

Apo kono dengan tompek kojo den ??? Apo kono ejang tomonong ajo ! (Hoiii aku tak suruh nanyilahhh). Haa kek tompek kojo den harini da macam hospita ! U know hospita ? Oh maybe hospital. Whyyy whyyy whyyy dan kenapo den kobar camtu ? Ohhhh so horriblelah i tell u !! Ish ish ishhhh.

Sebabnye adelahhh bile sorang demi sorang duk "Achummmm" , "Ehekkk , ohoookk". Ape bende lak bunyi-bunyi tu kan ? Haaa tu namenye bunyi dorang duk bersin dan batuk-batuk. Fuiiyooo penuh virus bertebaran dekat ruang angkasa ofis aku tu dibuatnye. Sikit haribulan je aku terpalit dengan virus-virus tu tapi naseb baik Kaspersky Antivirus aku belum hexpired lagi. Keokeokeok.

As per we all know , haa sepiking terus. Haritu jerebu/haze telah melande KL ni dengan penuh bergaya ohyeahh sampai KLCC yang kacak dan jelita tu pon tak nampok (kacak untuk sebelah , jelita untuk sebelah. Kan ade 2 tower. Puiii) , haaa nak wak guane kalau camtu dah memey jerebu terokkk. Dan kesan daripada jerebu yang teruk ini la rakan-rakan seperjuangan dalam office aku sume dijangkiti virus-virus Trojan yang amat dashat sekali. Kesiannnn mereka.

Dan dengan itu terimalah nasihat aku ini , sila perhatikan gambar-gambar di bawah. 



 * Haaa tu diaaaa , banyaknya pilihan ubat batuk kannn.*

Gambar 1 : Ubat batuk cap ibu dan anak , (teringat iklan wayang kulit tu kannn!)
Gambar 2 : Ubat batuk cap kelapa laut afrika , melegakan batuk dan kahak. Huahuahua!




* Ini pulak cara nak menghilangkan sakit tekak or maybe untuk menghilangkan suara garau ahdik ahdik kembali ke suara asal korang yang lemak merdu tuhhh. *

Gambar 1 : Air asam jawa yang korang buat gune jari jemari lembut korang tuhh , perhhh mantop uollss.
Gambar 2 : Air asam jawa yang dah dikomersialkann. Ohhh kurang sedap sebab cagu tangan sume tak tercampurrr. So tak bape mujarablahkannn (ohhh mengarut). :D
Gambar 3 : Haaa amek kauu banyaknye perisa perasa strepsils , boleh didapati di cawangan KK dan jugak 7-Eleven berdekatan dengan rumah anda. Hekhokhekhok.



* Dan yang terakhir , untuk menghilangkan suare sehhngauu korang tuh , sihhlehhlahh cuhhbehh. Habes hilang jugak blocking hidung korang akibat hengusss yang berlebihan dan padat dalam lubang hidung. *

Gambar 1 : Ni yang macam inhaler tu , care memakainya - korang boleh sumbat dalam hidung korang dan biarkan tergantung untuk proses pembesaran lubang hedunggg. :D
Gambar 2 : Ni yang wellknown bukan unknown ohkehh , sapu je di permukaan hedungg anda dan sedutlah nafas sepueh-puehnye. Sojuk den kobar kat kauu. 


p.s : hape pon kalau care-care ni tidak jalan jugak dekat korang akibat badan korang ni bega (degil) bonar. Maka bawaklah diri anda ke klinik klinik berdekatan. Sekian terima kasih.


xoxo



- Cik Dabel N -



No comments:

Post a Comment

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah