Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Sunday, July 29, 2012

Shopping raya - Selesai ke Belum ??

Hey readers , salam 8th Ramadhan.

Harini menulis entri agak lambat sikit tak macam hari-hari biasa , sebab harini seawal pagi (takdelah awal mane pon) aku dah duduk/meniarap/menelentang melayan korean drama dekat maaduu.com. Hehehe. Setelah macam agak lama tak menghadap korean artis yang cute miut tuhhh. Melayan cerita I DO , I DO tapi kalau tanye aku sape pelakon drama tu yang korang akan dapat adelah gelengan semata-mata. Ahkak tak tataula uolllsss sape belakon. Yang aku tau adelah tengok sahaje. Hahahaha. Melayan sampai episod 3 mama tibe-tibe sms dan tanye :

" Kak , ko nak ikut g cari tudung tak ?? "

And absolutely aku takkan rejek punyelah !! Shopping kot sape nak rejek pelawaan tu kannn~. So aku pon siaplah sesimple yang mungkin and ready untuk jalan-jalan ! Huyeahhh !!~


* Jom jalan-jalan. Yeayy !!~ Actually tudung bawal corak berwarne cokelat (RM 7) and maxi dress kaler mustard (RM 30) aku tu masih berbau kedai. Hahaha. Aku beli dekat Times Square je ponnn hari Khamis lepas. :) *

Asalnya destinasi ktorg ialah Section 7 Shah Alam gara-gara mama dan kezen-kezen aku nak borong tudung dekat sane. But since malam ni ade majlis berbuka puasa dekat rumah atok , so terpaksalah kensel untuk ke Shah Alam and pergi Jalan TAR je. Pffttt !!~ Ramaiiiii orang okehhh. Tips untuk parking : Parking kenderaan anda dekat building sebelah Semua House (RM 2.50 for 1st hour and RM 2 for subsequent hour.)

1st spot : Kedai tudung HAJRA , ohhh banyakkkk gile tudung okeh. Tapi semuanya aku tak berapa minat. Hahaha. Sebab aku rasa macam tak kene je kalau aku pakai. Hahaha. (Yaaa aku memang choosy sikit , hahahaha.) So , dalam pada menunggu mama dan kezen-kezen aku membelek-belek tudung , aku dan kezen aku lagi sorang dah sempat snap gambar merate-rate dalam kedai tu. Hahaha. Dannnn inilah hasilnyeeee. 





* Seee , orang sebok beli tudung , aku sebok snap sane snap sini , kezen akulah anak buah akulah semua jadi mangsa snap. Yang tengah beli tudung pon sempat selit. Haaa acane ? Mak dengan anak same je. Miahahaha. *

Tapiiiii , dalam pada aku tak minat tudung dalam tu , aku sempat jugaklah terbeli 1 selendang polkadot wane turqoise. Nak tengok tak ? Nak ke tak nak ke , aku nak tunjuk jugakkk. :P


* Heeee , aku beli tapi aku sendiri tatau nak pakai camne , maybe tutorial dekat blog Maria Elena boleh membantu aku. Selendang ni boleh didapati di Hajra berharga hanya RM 58 sahaja.:) *

2nd spot : Ampang Park , location yang paling boleh buat aku rasa nak beli semua je baju kurung kat situ. Hahaha. Asalnya aku taknak beli baju kurung pon. Takut bajet lari. Hahaha. Almaklum tahun ni aku nak kene hulur duit rayekannn~ So , macam buat dek jelah. Tapiiii dah masuk 1 kedai ni namenya Az Zara (dekat tingkat 1) terus berubah fikiran dan TERBELI sepasang baju kurung !! Haaaa sape nak tangggung ??




* Inilah dia baju kurung raya aku untuk tahun ni , kaler hitam + shocking pink (sulam). Yang aku suka dekat baju ni sebab kain dia ade 2 layer. Tengok gambar last sekali tu. Ade 2 layer kannnn ?? Murah je baru RM 179. Heehehe. Bolehla korang nak borong lepas ni. :D *

Tu jelah yang aku nak kongsi dengan korang untuk harini , sorrylah kualiti gambar baju kurung aku tu macam tak ikhlas je. Hahaha. 

Tenkiu for your time reading my crappy talk here.


SELAMAT BERSHOPPING SEMUA !! :DD



xoxo




- Cik Dabel N -

3 comments:

  1. best nye dah sopiinggggggggg.. kite je belum lagi.. Huwaaaaa! :'(

    ReplyDelete
  2. best nye dah sopiinggggggggg.. kite je belum lagi.. Huwaaaaa! :'(

    ReplyDelete
  3. Alololo seret la pacik eshat p jalan-jalan. kite jalan-jalan pon dengan family je.

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah