Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, July 9, 2012

This is what we called WORK , jyeahh !

Hey readers !!

Harini aku terEXTRA rajen untuk tulis beberapa entri , saje je nak kongsi dengan korang semua. Sape lagi yang aku ade kalau bukan koranggg. Kann kann kannn ? Mekasih ye. So entry yang kedua tuk harini aku just nak share pasal Cik Dabel N & kerja-kerjanya. :)

Kerja aku as Assistant Database bukanlah as simple as aku eja name pekerjaan tu. Semestinye setiap pekerjaan ade baik buruknya kan. Udahnye name pon Assistant Database dah tentu-tentulah muke aku dengan komputer pon dah tak dapat nak beze. Kadang2 muke macam monitor buncit tu kadang macam monitor yang selim melim tu. Semuanye bergantung kepada orang2 yang berurusan dengan aku hari tu.

Aku kerja kat mane ? Aku kerja dengan agensi pelancongan. Dannn huyeah database untuk sebuah agensi pelancongan ni adelah yang paling menduga iman aku ok. Cube korang bayangkan kalau segala mak bapak hotel 5star,4star,3star dalam Malaysia ni aku nak kene masukkan dalam system. Tu baru hotel , belum kire transfers, tours and packages lagi. Kalau dah campur2 semua tu kirenya dalam company tu otak akulah yang paling barai. And tu sangat beruntung kalau harga hotel dan services yang sebutkan kat atas tu fix je all over the year tapi malangnya rates sentiaselah bertukar-tukar. Maka dengan itu memang akulah department yang paling takde mase nak bersenang lenang. Huhu. *tapi aku masih sempat lagi tweet/fb dan segale , bahahahaha. Multitasking katenyeee* :D

Nak tengok contoh-contoh keje aku seharian kat ofis tu ? Sile scroll bawah. :)


 * Ni email aku dekat office yang memang aku kene alert , sebab selalunye kalau email masuk sure sebab ade problem , huhuhu. *

 

* Ni system yang aku hadap tiap hari sampai nak terkeluar biji mate. Name die Tourplan , motif system ni ? Untuk mudahkan aku memasukkan details la untuk orang buat bookinggg. *


 * Ini pulak itinerary untuk 7D6N punye percutian , ape yang customer akan buat dalam 7D6N holiday mereka , tak kesah la mane-mane location. Jenuhh wooo nak bace costing die. Jejeh air mate aku. *


 * Ini dia tempat aku yang semak gile dengan file dan segala , tak lupe kat encik earfon , pon kene pakai jugak. Kalau tak mau meroyan aku dekat depan PC sebab takde hiburan. :D *


 * Dannn inilah die costing for itinerary 7D6N yang kat atas tadi tu , kene make sure costing aku betul dengan system. Haaa nampak tak betape leceh aku nak kene cek satu-satu , hijau macam shrek wooo mukeee. *


 * Even sebusy mane sekali pon aku tetap ade mase untuk "senyummm" , heeee. Tak kesahla nak meroyan camne dan tak kesahla bape orang aku maki dalam haritu tapi aku tetap enjoy kalau snap pitcha !! *


* Nampak ye muke rajen dan leteh aku tu , hahaha. (Suke tau berpure-pure rajen di depan kamera). *


p.s : tulah sedikit sebanyak yang aku dapat kongsikan dengan korang , kowt2lah ade yang cakap aku pepoyo je konon2 banyak keje. Tapi siyesss keje aku memang banyakkk. Maakkkkk !! :(
Sehingga bertemu lagi ye kawan-kawan. Feel free to read. Mekasehhh.



xoxo




- Cik Dabel N -


No comments:

Post a Comment

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah