Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, July 10, 2012

Without them , who am I ?

Hey readers !!

Without them , who am I ? or maybe I can say without them , who are you ? Basically mesti ade yang tertanye-tanye ape pulak yang aku nak sampaikan dalam entry kali ni. Seems like macam serious gile je kan. Tapi takdelah gile mane pon sebenarnye. Just to aware kawan-kawan aku semua ni about FAMILY.

FAMILY , ialah sebuah pertalian darah yang memang takkan putus sampai bila-bila pon. Even korang try to cut it off gune pisau ke , gune gergaji ke mahupun nak cube buat magic. Nooo !! Its not working when we talked about family. Dalam family kite ade ayah kite ade mak and yaa semestinye ade adik beradik right ?? Or else kite ni anak tunggal so memang foreber and eber alone la kann. Tak pon bibik orang gaji tulah yang jadi adik beradik angkat kite.

Dalam entry ni aku just nak sampaikan dekat kawan-kawan semua betapa pentingnya family ni untuk kite semua. Yaaaa , maybe zaman dah maju dan manusia semakin mara ke depan seiring dengan teknologi tapi tu bukan bermaksud yang korang boleh push family korang ke tepi dengan sesenang hati korang je. INGAT!! dengan sokongan dan dorongan familylah korang ade dekat tempat yang korang ade sekarang ni. Ngerttiii ?

Even buruk macam mane pon family korang tu , you should be proud of your family sebab bukan semua orang bernasib baik dan beruntung macam kite semua yang ade mak bapak dan adik beradik. Dekat luar sane tu bersepah-sepah orang yang cari mak bapak dan yang nak ade keluarga. Example korang tengokla macam mane anak-anak yatim yang duduk dekat rumah kebajikan tu. Yaaaa , memang dorang semua nampak happy nampak ceria tapi hati mereka ? Siapa yang tahu ?? Hanya dorang je yang tahu. Tapi kalau kite yang ade perfect family pun tak reti hargai family kite , aku nasihatkan korang galilah kubur dan masuk sendiri ok ? :)

Dan jangan sesekali korang amalkan perangai bile senang lupe family tapi bile susah hamekkk kau dah macam mengemis pulak rasenye. Begitu jugak , belajar sayangkan family terlebih dahulu sebelum korang sayangkan orang lain. Tak lupe jugak belajarlah hormatkan family terlebih dahulu sebelum meminta diri korang tu dihormati. RETI ?? 


* This is my family dan aku sangat bahagia dan happy dengan keluarga aku. Don't touch my family but if u really wanna die. Its my pleasure. (Bajet-bajet kak long btw aku memang kak long ponnn). Bahahaha. *


p.s : entri ni entri kekeluargaan sikit , sorry sebab sangat serious instead of gile-gile macam dalam previous entry. Ini bicara serious ya pak ! :)



xoxo




- Cik Dabel N -




No comments:

Post a Comment

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah