Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, August 27, 2012

Day 1 - Cuti Cuti di Aidilfitri , Ngee~

Assalamualaikum & Hello.

First day of work selepas cuti almost 1 week. Pfft !!~
Masuk masuk ofis dan bukak email , ade 300 email yang belum bace.
Wooo !!~ Ini sudah kategoli bahayeee ni punn.
Sooo dengan gigihnya tekan satu satu dan check mane email yang dah reply and mane yang belum.
Dannn... akhirnya selesai !!~ Huyeahh huyeahh huyeahhh. :DD
Tu yang akhirnya masuk DASHBOARD !!~
Semalam hanya sempat masukkan TEASER je pasal cuti cuti di Aidilfitri aku.
Kenapa nama entri ni cuti cuti di Aidilfitri ??
Sebab aku pergi vacation on hari raya ke-5 laaaa. Kihkihkih.
Maka dengan itu now aku nak hapload lagi gambor bagi korang nengok. :PP






Gambar di atas di snap snap dengan gumbira dekat rumah mak angkat aku dekat Ladang Bikam , Perak. Atenye teman menyinggoh sebelum teman mendaki puncak tertinggi bersama keluarga tercinta. Miahahahaha. :DD

Pfft !! Sepatutnya perjalanan mendaki puncak tertinggi tu takdelah mengambil masa yang lame.
Tapiiii memandangkan sesuatu telah terjadi semasa dalam perjalanan.
Tulah yang buat ktorg tersadai lame. Huhuhu.
Ape yang terjadi ??




Gambar gambar kat atas ni disnap di lokasi kejadian. Hahaha. Kejadian temperature kereta naik mendadak. Fuiyooo~ Lepas tu kene tow !! Naik tow truck kau jahhh !!~ Mampu ?? :DD


 Sampai Ipoh sudah , how I missed Ipoh damn much ! :(


Tersadai dekat bengkel !!

Selepas hampir 2 jam tersadai dekat bengkel kereta di Simpang Pulai.
Akhirnya kami dapat meneruskan perjalanan kami ke Cameron Highlands. Huhuhu.
Dan tepat 5.30 petang ktorg pon check in dekat Hotel De La Ferns di Tanah Rata.
Perghh~ Penattt !! Dengan jalan jemnya , fuhhh ! Sakit bontot teman. :DD

Selesai je sesi check in dan bermandi manda di dalam bath tub.
(Siap berenang kuak lentang , kuak kupu2 dengan nawaitu nak masuk Olimpik. Kihkihkih)
Barulah ktorg berjalan jalan mencari makan kat Pasar Malam Brinchang.
Dan hasilnya few types of makanan berjaya aku rembat. Lalalalaa.
Bukan makanan semata mata okay.
Aku sempat jugak mencilok dua bende kat bawah ni. :PP *jangan jeles*



Bantal stobeli + headfonn ?? Eh bukan laaa !!~ Aku pon tatau name die. Tapi function die untuk tutup telinga. Kononnn sejuk sangat kann~ :PP

Itu jela untuk entri Day 1 aku.
Akan aku sambung di entri yang ke dua. Iaitu Day 2 !!~
Thanks for your time !! :))


p.s : even kereta breakdown pon , alhamdulillah selamat sampai. *setiap yang berlaku ade hikmahnya*


xoxo


No comments:

Post a Comment

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah