Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, August 27, 2012

Day 2 - Cuti Cuti di Aidilfitri , Ngee~

Assalamualaikum & Hello.

Entri yang ke-3 to be shared today. TEHEE !!~
Thought of nak update sekaligus in 1 entri but keadaan office tak mengizinkan.
Whyy ?? Sebab dah cuti seminggula segala kerja da berlambak membuak.
So kenelah setelkan yang mane patut terlebih dahulu. AGREE ??
Now , at home already. Thanks love sebab pick me up at the office. :))

So , let's sambung our journey to Cameron Highlands. Wuhuu !!~




Location : Hotel De La Ferns

Gambar 1 : Muke kembung makan bubur + sayur jeruk , sedappp !~ *Kekorean sangat breakfast*
Gambar 2 : Muke kekenyangan yang tak terhingga , kihkihkih.
Gambar 3 : Nak apply jadi duta hotel. Bahahaha. :P








Gambar 1 : Pemandangan daripada cafe Cameron Bharat.
Gambar 2 : Ohhh !! Dah masuk ladang , heee~
Gambar 3 : Ini ladang saya yang punyaaa , hohohoho !! :P
Gambar 4 : On your mark get set gooooo , kengkonon je lumbe lari. :DD
Gambar 5 & 6 : Scenery at the plantation. Subhanallah.





Location : BOH Tea Garden

Gambar 1 : Welcome to BOH Tea Garden. *erkkk jadi duta lagi* :D
Gambar 2 : Ohhmaii BOH visitor book WAJIBLAH dapatkan signature aku yang gelamer ni. :PP
Gambar 3 & 4 : Factory visit , wuhuu. At first masuk kilang ni , bau daun teh dilumatkan sangatlah kurang menyenangkan. But tu proses pertama and when it comes to the other process until proces yang terakhir , bau daun teh tu dah menjadi sedap dan sedap dannnn sedappp. Heeee. :D




Location : The Smokehouse

Gambar 1 & 2 : Having fun dengan benda alah ni , kengkonon get ready nak kasi potong kepala & tangan. Kihkihkih.
Gambad 3 : Actually , wanted to snap picture dengan phone booth kaler merah yang cam kat London tuuuu , tapi phone booth tu dah masuk dalam kawasan hotel. Dan kawasan hotel tu hanya open for resident je. Tapi tak kempunan poonnn since phone booth merah tu no longer kaler merah. Bahahaha. DAH JADI KALER OREN ponnn nak kedekut lagi ke ?? *sile perhatikan gambar dengan lebih fokus dan anda akan nampak phone booth tu* :P












Gambar 1 : The evolution of BOH Tea design.
Gambar 2 & 3 : Alatan yang digunakan untuk petik daun teh.
Gambar 4 : Alat pengisar daun teh.
Gambar 5 : Bukti perasmian kilang teh oleh Sultan Pahang. :))
Gambar 6 : Kenderaan yang telah digunakan , berubah mengikut zaman.
Gambar 7 : With familia , *bile ayah jadi fotogelafer , inilah hasilnya. semua jadi macam miniature* :P
Gambar 8 : Gambar sorang sorang pon nak jugek !! Konon nak buat cover photo FB. Hewhewhew.
Gambar 9 : Hijau hijau daun teh , lovelovelove. <3
Gambar 10 : Belakang tu tempat shooting cite Ombak Rindu scene Lisa Surihani mengamuk dengan Aaron Aziz kes tak jadi kawen. Actually nak sesangad shoot gambar kat dalam cafe tu. Buttt !! MasyaAllah ramai sangat umat manusia. Soo , lupekan jela sebelum ade kejadian berdarah berlaku. *Must come back here soon !!*










Gambar 1 : Pintu gerbang Cactus Valley.
Gambar 2 : Keterujaan aku melihat kaktus yang ade bunga. Wowiee!~
Gambar 3 : Nyorok belakang stobeli. Hewhewhew. :P
Gambar 4 - 9 : Environment dalam Cactus Valley , ohhh so nice.










Location : Brinchang Night Market

Gambar 1 : Key chain yang berwarna warni , wuiiyoo !!
Gambar 2 - 4 : Aku yang sedang ralit memilih kaktus untuk dibawa pulang , ngeee !!
Gambar 5 : Ralit membelek stobeli nak bagi kat buah hati. <3
Gambar 6 : Apek cayanunalip dengan honey comb , sedapp ! Manisshh. :D
Gambar 7 : Adin + Me while waiting for Maghrib.
Gambar 8 - 9 : Balai Kraftangan Brinchang. *Hajat sebenar nak pergi Pasaraya Jimat , tapi nampak cam best untuk dishoot. Lalu singgah sekejap.*

Dan selesailah aktiviti di siang hari. 
Berakhirlah jugak siri penjelajahan Cameron Highlands di hari ke-2.
Aktiviti malam , tak lain dan tak bukan ialah MAKAN ANGIN. Heee~
Makan angin dekat bawah hotel , jalan jalan dekat nearest shops.
Kasi cuci mata lagi , wallet dah awal awal lagi simpan kat bilik.
Takut bukan takat cuci mata , tapi cuci wallet yang dah sedia ada kering tuh. :PP



Gambar 1 : Kesejukan di tahap bercakap pon keluar asap wooo. Haaa oversea sangattt kann ! Korang hado ?? :DD
Gambar 2 : Nampak cam kat oversea kann~ Paling menyerlah ialah Gloves Pink aku. Hahaha. Kiutttt kann gloves tu. Weee~

Sekian sahaja untuk entri day 2 at Cameron Highlands.
Akan aku sambung dengan day 3 , tapi not much macam entri ni.
Sebab day 3 dah gerak balik KL yang tercinta. Ngee !~
Thanks for your precious time followers and readers. :))

p.s : terasa nak pakai gloves pink tu pulak malam ni , tapi rase cam buang tebiat pulak. Hahaha.


xoxo


2 comments:

  1. alolo comey nye glove pink tu.. pinjammmm... hihihihi :P

    btw, picta2 kat CH cantik2 nad.. kita suke :D

    ReplyDelete
  2. Hehehe , awak suke ? Kite lagilah suke. Sebab sume muke kite je menempel. :DD

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah