Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, August 16, 2012

Iftar - Sarawak Cuisine , Ngehh ???

Assalamualaikum and hello readers/followers.

Seperti yang diketahui umum , aku ni bekerja dalam travel industry. Even duduk dalam department database management je pon but ya still in travel industry. So kesimpulannya dalam bulan Ramadhan ni ktorg always dapat invitation iftar from hotel-hotel kat dalam KL ni. Dan semalam aku dengan colleagues sempat pergi iftar dekat Hotel Royal KL. Location Hotel Royal ni dekat belakang Parkroyal + sebelah Lot 10. Actually Hotel Royal jugak dikenali dengan nama Hotel Coronade sebelum ni. (Ok cukuplah informasi tu tuk korang , Miahahaha).

For this Ramadhan Hotel Royal menu for iftar adalah seperti flyers kat bawah ni :


APAAA ?? SARAWAK CUISINE !!!~

Mase first time dapat tahu yang menu dia Sarawak Cuisine. Terus cari Encik Gugel dan tekan ape yang "makanan sarawak". Pfft !! Dalam hati dah berkira-kira kalau tak sedap ktorg nak pergi makan kat tempat lain. Hewhewhew (terukkan ??).

Dan ktorg pon keluar daripada ofis pun around 5.30 petang and ktorg lucky sebab jalan tak jem teruk. So dalam pukul 6 petang ktorg dah sampai dekat hotel. Nak masuk hotel and terus tunggu dekat meja makan macam terlalu awal. So ape lagi , cucilah mata dalam Lot 10 tu. Kihkihkih.


Inilah dia Hotel Royal , wuhuuu~


U see u see lips ahkak , merahhh kann~ saje test test lipstik baru ahkak beli. Hikhikhik. Avon je dik non (kaler Ruby in Gold). Lawa dop ?? :DD Yang tercacak depan ahkak tu lip balm from Maybelline. Tapi bukan ahkak yang punye okehhh.


Menunggu masa nak mencekik , lalalala~

Yeayyy !! Sudah masanya untuk masuk ke dalam hotel restaurant untuk iftar. Fuuuhhhh~ Ku pandang kiri ku pandang kanan. Lega sebab takde makanan sarawak yang pelik pelik. Yippieee !!~


This is my meals , lolololo (ade lauk tempoyak ikan patin wooo). :DD


Yang ni Nasi Hujan Panas nama dia , lauk masih same. Nasi je yang bertukar. Nasi aku nasi putih. Tapi ni nasi colorful. Hahaha. Cantekkann~ :DD


Ni dessert die , tapi seketul pon aku tak makan. Aku rasa je sebab MANIS sangat okehh !!~ Aku pulak tak berapa suka makanan manis-manis ni. Huhuhu.


I'm craving for Dim Sum , please someone hantarkan kat rumah. Siyess i'm craving for it. Semalam tak puas makan sebab Dim Sum die dah sejuk. Sobsobsobs. :'(

Ni pulak Laksa Sarawak (nama laksa tapi pakai mihun instead of laksa , haa acane tu). Hahaha. Disebabkan semalam da kenyang , so buat rasa-rasa jela. Kihkihkih


Ini pula Mee Kolok , macam mee goreng jugakla. Tapi yang aku makan for iftar semalam tu quite tawar but ade rasa. Haaa ape cakap macam paria ni ?? :DD


Ni nama dia MUKA KENYANG , TEHEE!!~

Actually yang aku gerun bila dengan Sarawak cuisine ialah sebab.... sebabbb...sebabbbbb ni , sila scroll bawah !!


Haaa ni ! Nilah yang aku paling takut + geli + jelik dan semua rasa yang annoying. Sangat aku usha semalam kowt kowt adalah terhidang menatang ni sedulang ke sepiring ke. Kannng mau berterabur muntah aku atas lantai. Hahahaha. BUT naseb baik TAKDE !!~ Kihkihkih. Nama menatang ni ialah Ulat Mulung or Ulat Sagu. Di makan mentah mentah ok kat Sarawak. Pffftt !! (tak terbayang aku rasa dia camne. budak ofis aku yang ca ya nun alip cakap SEDAP. Ohhh tidakkk !!).


Sekian sahaja buat masa ni. Jumpe lagi dalam next entri. Thanks for your time. :)


p.s : sape yang pernah try ulat mulung tu cube bagi komen sikit. :D


xoxo


No comments:

Post a Comment

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah