Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Sunday, September 23, 2012

A day in Parit Buntar , :D

Assamualaikum & Hello.

Semalam aku dengan Encik Dabel S balik ke Parit Buntar.
Balik kampung Encik Dabel S la , abang sepupu dia kawen. Huhu.
Seawal 6.15 pagi Encik Dabel S dah pick up aku dekat rumah.
Ngantok weehhh masa tu.
Dan perjalan diteruskan , tepat pukul 10.30 pagi ktorg pon sampai di Parit Buntar.
Macam lama je kan masa yang diambil untuk sampai kampung ??
Mahunya tak Encik Dabel S ikut jalan lama.
Siap singgah dekat Antara Gapi sebab tengok rumah dia yang tak berpenghuni tu.
Takpe nanti lepas kawen kite duduk sane ehh ehh ehhh. (suke over tau).
Tapi akhirnya exit kat tol Slim River sebab tak larat ikut jalan lama.

So , sesampainya ktorg kat kampung. Suasana agak kelam kabut.
Biasalah orang kawen kannn~
Dan yang paling best ialah Encik Dabel S ni ditugaskan menjadi pengapit.
Tapi dia pulak yang lambat. :DD


Bile aku dah siap siap tukar baju , terus minta Encik Dabel S snap gambar dengan budak budak ni. :D


Dialog Dira bila tengok gambar ni "Kakak , tengok adik kangkangg. Hahahah".
Kemain geli hati dia tengok gambar dia sendiri.


At butik pengantin , tunggu pengantin siap.
Sambil belek belek kaler apa cantik nak wat wedding aku nanti. Kihkihkih. :PP


Dannn inilah hasilnya.
Bukan Encik Dabel S je jadi pengapit.
Dengan aku aku sekali terjebak sama.
Mama Encik Dabel S/Kakak Encik Dabel S siap gelak besar time ni.
Hampehhh !!~ Hahaha.
*Ambik berkat nihhh* :DD


Me and His Mom , <3


Selamat Pengantin Baru Abang E + Kak Fariha. :))



Fiza , si kakak yang suka wrestling adik. :D

 

Muke kami yang dah penat !!
Gambar disnap sebelum ktorg membuta buat tahi mata. :D
Dan akhirnya dikejut bangun oleh mama si dia , ohhh malu !! :PP

Bila dah bangun , mandi mandi dan terus siap.
Konon nak balik KL terus , tapi pergi cuci kereta dulu.
Sebab da macam kereta pergi construction. Berdebu sana sini.
Tengok tengok jam dah nak dekat pukul 7.
So perjalanan ditunda sampai lepas Maghrib.
Makanya sebelum malam menjelma.
Ktorg pon snap snap lagilah dekat halaman rumah pulak. Ngee~


Sekarang aku pon dah ada kampung tauuu.
Bukan Kg Pandan je tahuuu !! Weee~


Credit to Amsyar (his cousin) for this picture. ;)


Fiza je yang ada masa ni.
Sebab Dira duk memberakkan diri kat dalam rumah. Hahaha.


Abang Ewan dia paksa senyum barulah dia nak senyum.
Kalau idok , muka masam jeeee :D


Bila dah Maghrib , ktorg pon masuk rumah.
Sambung snap snap lagi. Tehee !!~


Sambung makan makan juga. :D


Wrestling dengan si adik , :D


Abang Ewan + Dira , <3


Alololo comey je tiga tiga , :D


Ehhh ehhh , kene suap jugaklah. :D


Hasil menggodam kereta Abang Ewan dia.
Makanya terjumpalah stroberi aku ni. :DD


Kakak dah posing , adik pon nak jugak.

Selesai berposing posing dan bersalam salam.
Ktorg pon meneruskan perjalanan untuk pulang ke KL.
Tapiiii sempat jugak menyinggah rumah Cik Emma dekat Parit Mentara.


This is my first met dengan Cik Emma.
Dia ni kawan baik Encik Dabel S :)
Tak lepak lama dekat rumah Cik Emma sebab rushing nak balik KL.
So lepas makan makan sikit terus gerak balik KL.
Nanti ktorg datang sana lagi ye Cik Emma.
Nak nengok labu africa kau tu. :P
Tapi tunggu ada kawan la ye bak kate Wan. :DD

Dab akhirnya selamat sampai kat rumah pukul 1.30 pagiiii.
Terusss aku zzzz dengan sweater Encik Dabel S.
Konon nak tunggu dia sampai rumah baru nak tido.
Tapi malangnya mata aku buat aksi kurang ajar. :P
Sekian sahaja untuk entri ini.
Jumpa lagi nanti yeee.

Thanks for your timeee !

p.s : harini Encik Dabel S dah start keje malam , sebulan pulak tuuu. Dan sebulan ni lah aku tido dengan Mojo tiap malam. waaaa rinduuu !! *gedik* :P


xoxo


No comments:

Post a Comment

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah