Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, September 11, 2012

Day 1 - JB is our next place , Kahkahkah. :PP

Assalamualaikum & Hello.

Pfft !! A very long and hectic day but Alhamdulillah I get used to it.
Masa berlalu begitu pantas , tak sangka aku dah sehari tinggalkan JB.
Aceceh !! Cerita macam dah 18 tahun duduk JB. Kihkihkih :P

So , here you are. Some photos on my first day at JB !!
Let's check it out , ngeee~


While Encik Dabel S is driving , aku pulak busy dengan camwhoring. :PP


From KL to Muar.
Inilah namanya berkonvoi !
Kereta biru ni ktorg punya leader , hohoho.
Kalau owner kereta biru ni takde , sure sure sureee sesat merata. :P


Daripada dalam kereta tiba tiba da sampai dah , hahaha.
Me & Cik Rina , heee~
Rindu pulak kat awak wahai Cik Rina.
Padahal baru petang tadi duduk Google Talk , :P


Sesi berebut makan bubur gandum durian , erkkk.
Mula mula cuit sikit dalam mangkuk Encik Dabel S.
Tapi lepas tu relakan hati dan ringankan bontot pergi amek semangkuk untuk diri sendiri. :D


Ini diaaaa , tuan tanah kedaung. Ahakss.


Kelab pembimbing rakan sebaya , Kahkahkah. :DD


Lovebird - Cik Rina + Eshat !!~ <3


 Tuan empunya blog dengan buah hatinya , kihkihkih. :D


 Daripada 2 pasangan...


Menjadi 4 pasangan , siapakah antara kami yang akan berkahwin dahulu ??
Kita tunggu dan saksikannn ye. :D


Ehh ehh ehh , kat mana pulak ni ??


Ehh ehh macam budak universiti je ??
Kat mana ni sebenarnya ??


Haaa !! Ktorg dekat Universiti Teknologi Malaysia Skudai , heee. :P
Buat apa ?? Mengajarlah apa lagi. Hahaha.
Eh eh eh tak takk , ktorg dekat sini sebab menunggu abah Encik Dabel S habis main bola.
Kebetulan malam tu ada match antara UTM vs Media Johor.
So , tulah yang tersadai dekat UTM ni.
Semua gara gara ktorg tak tahu nak pergi rumah abah macam mana. :D

Bawah ni pula gambar gambar sekitar JB di waktu malam , huhu~


The Zon - Kompleks Bebas Cukai JB.
Kat sini ramailah cayanunalip beli arak + memabuk.
Kat area sini pon banyakkk gile club !!~ Pfftttt.



  Both of the pictures up there is ICQ dan jugak JB Sentral.


This is the view of Tambak Johor bila malam , sorry quality gambar not so good. :)

Selepas reronda dekat town JB , tibalah masa nak isi perut. Heee~
Walhal masa ni dah pukul berapa tengah malam dah. Kahkahkah.


Senyum orang mengantok , macam itulah rupanya.


Bila dah dapat makanan , kiri kanan semua dah tak pandang.
This picture snap by abah , ohhkeyh aku suka.:D


Encik Dabel S pon dah tak mampu nak bukak mata tu sebenarnya. :P


This is our late dinner menu - Chicken Chop. Voila !!~
The bestest thing about this restaurant is Chicken Chop dia harga RM 5 Sahaja !!!!
Mesti korang tak percayakannn ??
But that is the truth !!
Kalau korang nak cuba , boleh saja.
Landmark : RTM JB , lepas tu pergilah tanya pak guard RTM tu kat mana kedai jual chicken chop ni. :P


p.s : Fuhhh !! Day 1 dah selesai , sila nantikan next entry yang semestinya pack with my day trip stories. Dan semestinya akan ada Legoland dalam entry tersebut. :DD


xoxo


2 comments:

  1. alololo.. penat nye muka awak mse kat stadium tu :P

    ReplyDelete
  2. Bukan takat penat , berlengas sume siap. Huhu. Dah rasa macam jadi student balik je. :DD

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah