Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, September 12, 2012

Day 2 - JB is our next place , Kahkahkah. :PP

Assalamualaikum & Hello.

Fuuhh ! Selesai mengedit sedikit gambar di JB.
So , let's sambung our journey to the south of Malaysia. TEHEE !!
Semalam dah buat entry on our first day dekat JB.
Now , masuk sudah hari ke-2 yang sangat pack dengan a lots of activities.
Kalau buat itinerary ni , perghhh !! Memang panjang itinerary tu. :P

Tak mau cakap banyak , jom kita jelajah JB yokkk !!

Haaa , nampak tak apa yang aku nampak ??
Itulah dia trending masa sekarang ni , Legoland Malaysia.



U see u see , betapa banyaknya kereta dekat parking.
Dan betapa ramainya umat manusia dekat Legoland ni.
Padahal belum siap sepenuhnya lagi. Ishishish.




Even ramai orang macam semut , tapi ktorg tetap boleh senyum & snap snap. :P
Ktorg ni posing je lebih , padahal masuk pon tak lagi. Kahkahkah.
Nak tunggu semuanya complete baru berbaloi bayo mahal mahal. Kannn~
Untuk price per entry ke Legoland ni sila tekan sini. :)





Walaupun panas tapi snap snap masih lagi diteruskan.
Itulah akibatnya bawak abah jadi photographer.
Sekejap ke sane sekejap ke sini kami dibuatnya. :D






Banyaknya gambar ktorg dekat entrance Legoland ni.
Kalau management Legoland tengok gambor gambor ni.
Peerghh !! Makin cerahla peluang nak ktorg jadi ambassador Legoland. :P
Ahakss , aku suke berangan tahap kritikal. Ngee~



Hamek kauuu belakang tu , panjangkan queue ??
Btw , lupa pulak nak perkenalkan jejaka kacak berbaju merah tu. Aceceh !
Siapakah beliau ?? Beliau ialah ayahanda kepada Encik Dabel S. :)
Merangkap photographer kami pada hari tersebut. 



Fuhhh !!! , habes sudah gambor dekat Legoland.
Nowww , we are at Nusajaya. Wuhuu~
Nusajaya ni similar to Putrajaya , tapi Putrajaya much more cantik. Ehekkk!
Oh Johorean tolong jangan marah. :P 
*terpaksa puji Putrajaya kalau tak nanti Encik Dabel S mogok. Hikhikhik !!*



Haaaa !! Meriahkan meriammm.
Jangan sampai aku meriamkan kau orangg nanti. :P



Ihikhikhik , dah macam pre-wedding photoshoot je.
Abahla punya angkara ni , semua tempat nak disuruhnya posing posing. Pfftt !!~


Sebesar besarnya badge Johor Darul Takzim belakang tu !!
Silalah berbangga rakyat rakyat Johor !! :DD


Bak kata abah , kalau dah pergi Nusajaya tapi tak snap dekat sign Kota Iskandar ni memang tak sah. 
Jadinya , tu yang ktorg tercegat tengah padang dan tengah panas ni. Ahahaha.


 Erkk !! Apa bikin dekat RTM Johor ni ??



Tu diaaaa , 2 orang budak hitam tengah sibuk posing dengan camera.
Bebajet nak jadi cameraman + camerawoman.
Credits to abah sebab bagi chance ktorg pegang camera tu.
Mekasihh !!



Oh besides bermain camera , now ktorg dekat bilik suntingan pulak.
Haaa , hebat kan tour ktorg ??
Berbaloi balooiiiii~


Ini hasilnya akibat bosan ditinggalkan dalam kereta. 
Sila abaikannn~


Ini adalah replica , nak tengok size sebenar ??
Sile scroll sikit lagi ke bawah.

TADAAAA !!!~
Besarkannn ?? Actually tempat ni ialah pejabat kerajaan suatu masa dulu.
But now dah close disebabkan kejadian yang tak diingini telah berlaku disini.
Tapi naseb ktorg baik sebab masa ktorg pergi tu ade art festival.
So bolehla masuk dan snap snap here and there.


Persada Johor Convention Centre.
Kalau korang kaki dengar radio , sure pernah terdengar dalam iklan.
Dannn , inilah rupa diaaaa.




Daripada Persada Johor , now kita berada di Kompleks Bebas Cukai JB.
Kat mana Kompleks Bebas Cukai ni ?? Cube cari Stulang. Haa kat situlahh. :)
Dan as per abah lagiiii , tempat ni lah kerabat kerabat Johor suka pergi.
Malam sebelum tu ktorg ada jugak lalu sini , selisih dengan TMJ okeh uolllsss.
Iollss tergoda tengok kereta dia. Fuhhh ! Kbaiii!!!~




And ni pula gambar ktorg berlatar belakangkan Singapore.
Background je mampu , ahaksss.
Almaklum buku merah belum buat lagi , kalau dah buat sure sure background dia singa !! Aauuumm.
Untuk makluman adik adik yang belajar Geografi , kalau dalam peta Semenanjung Malaysia , tempat yang ktorg ni diri ni betul betul dekat hujung hujung peta Semenanjung Malaysia tu tauuu. :)


Erkkk !! Kenapa muka aku macam makcik makcik ??


Daripada siang berjalan sampai ke malam.
Now , ktorg dah nak gerak balik KL tapiiii sempat singgah 1 more place.
Mana ??


Tu diaaaa , tengok gambor pon dah tau kannnn~
This place is in my WANTED place to go tahu. 
Akhirnya dapat jugak jejakkan kaki.
Walaupun hujan lebat sanggup ku redah demi Johor Premium Outlet !!! Arghhh !!


Coach Men's Factory !


Salvatore Feragamo !


Versace & Raoul !


Charles & Keith not be to be forgotten.


Roxy !


The Body Shop , auwww !!


Lacoste the buaya daratssss , hikhikhik. :P


 Guess ??



 Burberry beri , wuhuuu !!


 Coach Factory , ohmaiii sesak nafassss.


And this is the sign of Johor Premium Outlet or JPO !!
Kebanggaan Johorean , huhu~
Even tak bawa keluar any plastic bags & paper bags , tapiii bawak balik kenangan pon ok what. :P
Next time , me will be back to here.
Nak beli belahhh , so now jom kumpul duit !~
Harga stuffs dekat JPO ni much more cheaper from any store dekat KL ni tahuuu.
So , kena datang balikkk lagi sekali. No matter what !!!

That's all folks , ahaha.
Tamat sudah cerita 2D1N at JB.
Lepas ni masuk Singapore pulak , hahaha.
Tapi abad bilalah pulak tu. Hikhikhik.


p.s : fuhh ! penat nak menaip dan hapload gambar. hope korang suke dan enjoy. thanks for your time !! love ya. <3


xoxo


4 comments:

  1. wahhh.. meriahhh!!~ Nak pegi sane jugak :D

    ReplyDelete
  2. Jom jom , nanti kite g sekali dengan USS okeh ?? :DD

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum awak. wahh berjalan dia.. bestnyaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila. Hihihihi. Ni tahun bila ni. Tahun ni kena kurangkan. Ada misi lain yang perlu diutamakan. :D

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah