Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, October 18, 2012

Appraisal ?? Ohmaiiii !!!~

Assalamualaikum & Hello.

Currently now dah bulan October. Wuhuu !~
Dan every year around this month , mesti akan ada sesi Appraisal !!
Bagi yang tak tahu appraisal ni apa , bolehla cuba klik Google dan search sendiri. Kihkihkih.
Okay ,  kat sini aku bagitahulah maksud appraisal ni apa but not in details eh. Malassss.

  • Penilaian prestasi kerja dalam bahasa inggeris disebut sebagai performance appraisal. 
  • Pada kamus Manajemen SDM dan Perilaku Organisasi (Tunggal,1997:48) bererti suatu proses organisasi menilai performa individu. 
  • Bittel (1996:233) menyebutkan suatu evaluasi formal dan sistematis tentang seberapa baik seseorang melakukan tugasnya dan memenuhi peranannya yang sesuatu dalam organisasi.

So ? Dah tahu dah apa itu appraisal ?
Bagi aku , appraisal ni tak ubah macam peperiksaan akhir tahun.
Sangat seram sejuk nak hadap boss okeh. Ggggrrrr.
Yelah sebab masa ni la boss kita nak evaluate diri kita ni.
Masa ni jugak kaki kipas rajin mengipas. TEHEE !!~
Sebab nak dapat rekod yang chantek mantek lagi tiptop. Huhuhu. *tapi aku bukan camtu. hikhikhik*

And this year , appraisal untuk department aku akan diadakan pada.....
25 October 2012 !! Ye kawan kawan NEXT WEEK !!


Haaa nampak tu ?? Terketar ketar jari nak bukak email boss aku hantar semalam.
Semua gara gara subject email tu "Appraisal". Pfffttt !!~
Bak kata boss aku "You mau increment , you isi itu form." Miahahaha.
Main ugut ugut pulak , banananana.
Dan aku bila dengar increment je terus macam kene letrik. "Oh kene rajin isi niiii".
Duit punye pasal , ape pon tak bolehlah budak ni. :PP

Sekian sahaja untuk entry ni.
Sat g kalau ada lagi bende aku nak karutkan , aku kembali ke sini.
Weeeee !!~ *macam mana nak increment , orang keje ko duk blog sane blog sini. Hikhikhik*


p.s : masa ni la tembelang boleh pecah kalau kau ni reti buat kerja ke tak sebenarnya. So , pandai pandailah ye. Takkan nak duduk jadi shadow dan mengharapkan bantuan orang je kan ?? Kang kalau tak dapat increment kang alfadan muke. :))


xoxo


No comments:

Post a Comment

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah