Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, October 10, 2012

Day 1 - Ke Utara Larh Pulak !!~

Assalamualaikum & Hello.

Akhirnya baru dapat menulis pasal holiday baru baru ni.
Actually takdelah baru sesangat. Minggu lepaslah jugak kisahnye. Heee !! Sedikit basi. :P
Inilah akibatnya bila dah diisytiharkan jadi pengapit , terus senantiasa diseret. Hewhewhew.
So , kali ni lokasi kami ialah ke Perlis Indera Kayangan , nun jauh dekat Utara nuh.
Sikit sikit lagi boleh masuk Siam , atenye bolehlah kawen larik !! Kihkihkih.

Actually ktorg balik Perlis pon mengejut , even mak pon tatau. Heee.
Sorrylah ye mak. Takde niat ponnnggg. :D
Maka dengan itu mak tak sempat nak masak apa apa. Alpadan muka kami semua.
Oleh yang demikian berlaparlah kami semua pagi tu. Hahahaha. Layaklah !!~
Tapi akhirnya aku & tunang sepupu aku pon merempitlah pergi beli nasi lemak & kuih.
Alas perut kata kauuu. Kihkihkih.
Meanwhile , mak pon keluar mencari rebung untuk anaknya ini. Weeee !! Sayang mak !! <3


Inilah dia REBUNG , u see ! Siap ade selut lagi.
Tah hutan rimba mane tah mak masuk cari rebung. Huhuhu. *terharu*


And ni rebung yang da siap di bersihkan. *refer yang dalam besen*


Inilah dia rumah mak , weee !!~
Rumah ni dalam ladang getah okay for korang punye information.
Dan masa ktorg datang ni pulak memang musim nyamuk. Fuhh !!
Tak memasal balik KL bawak love bite nyamuk sekali. Banananana.


Yang 2 tingkat kat belakang tu pulak rumah Tok.
Tapi masa ktorg balik ni Tok takde. Tok pegi jalan jalan.
Tak dapat dengar tok bebel bebel. Huwaaaa !!
Kalau tak Tok mesti dah duk "cheq oii cheq oiii" dengan aku. :DD


Ini pulak budak bernama Shifa , sangat nakal okay budak ni.
Degil pulak tu. Kusss ! Semangat !!
Masa ni dia baru bangun daripada tido bawah ampaian baju.
Gara gara kain napkin yang die pegang tu tersangkut atas ampaian. Kahkahkah


Sapakah pulak gerangan budak suci murni ni ??
Dengan mata rabak + barai dia. Kahkahkah.


Ini pulak sesi nak menghidupkan motor oleh orang yang lama tak bawak motor.
Memang kena gelaklah dengan ktorg kannn !! 
Jenuh menunggu nak start motor. :P
Dan ini adalah cubaan pertama ye kawan kawan semua ! Hahahaha.


Dengan penuh bersemangat....
Errrkkk ! Masih belum berjaya ??


Akhirnya dapat pun start.
Encik Dabel S dah get ready dah nak naik.
Malangnyaaaaa.....


ENJIN MATI LAGI !! Hahaha.
Ape pon tak boleh abg sepupu den ni ha. Buek malu orang Kg Pandan jo. :P


Yeayyy !! Da start da motor.
Barulah boleh pergi masjid. Kahkahkah.


Bye bye korang semua. Nak pergi sembahyang ni.
Daaaa !!~ :DD

Sekian untuk entry ni. Next story akan aku update later.
Hint untuk next entry is FOODS !! Tehee !!~
Stay tuned.


p.s : menaip entry dengan muka berkerut kerut menahan sakit perut. Deym !! *larik pergi jambannsss*


Thanks for your time !!


xoxo


2 comments:

  1. hihihi.. kelakar lah part stat motor tu.. HAHHAHA :P

    ReplyDelete
  2. Kihkihkih. Sangat kot ! Kite duk gelak sampai senak perut kot. Hahaha.

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah