Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, October 12, 2012

Jambannn ooooo Jambannn , Upsss !~

Assalamualaikum & Hello.

Baru keluar jamban terus macam nak buat entry pasal jamban. *gila selekeh kau ni*
Dalam toilet tadi aku duklah pikir pikir nak buat entry apa.
Tibe tibe datang ilham pasal Jamban Duduk & Jamban Cangkung. Ahaksss.


Ini dia Jamban Cangkung ye kawan kawan.
Kot kotlah ada yang tak tahu jamban cangkung ni macam mana rupa kannn~
Yela sebab sekarang jarang rumah rumah baru dorang guna jamban cangkung ni.
Mesti jamban duduk , haaa tau tak jamban duduk tu hapa ??
Halaaaa takkan tak tahu kot. Alaaaa yang boleh duduk tulaaaaa. :P


Haaaa ni dia Jamban Duduk , reti ??
Ada pernah nampak tak ?? Kalau takda nanti kita buat lawatan pergi kedai jual jamban. :DD
Certain orang tak selesa nak membuang harta karun kalau guna jamban duduk.
Semuanya gara gara Hygiene. Yelaaaa. Kan orang lain pon letak montot kat situ jugakkk !!
Sampai ada 1 tahap orang yang cangkung atas jamban duduk , haaaa. Tabiat kannn !


Asalnya aku pon macam allergy sikit dengan jamban duduk niiiii. Tapiiiiii....
Bila 1 kejadian tu , dimana aku betul betul nakkk terberrrrr.....
Yang vacant pon hanya jamban duduk je.... So I is sangat redha okayyy !! *padan muka aku*



Kalau agak agak korang ni "pembersih tahap gila babisss" , bolehla guna kertas tu.
Kertas apa pulak tu ?? Tu nama dia Toile Seat Paper Cover.
Kertas tu ada yang berdesign macam dekat atas tu and ada jugak yang plain macam bawah ni.


Aku takde la lorat sangat konon konon pembersih gila kannn~
Just wipe dengan tissue paper/toilet roll before duduk pon dah memadai.
Kalau korang rase nak bersih lagiiii , korang picit sanitizer atas tu. Tralalalala. :P
But now aku takde dah nak lorat lorat nak jamban cangkung je.
Sekarang mana mana jamban pon aku okay. Tapi.......
Dengan syarat WAJIB ada GETAH PAIP !! Hahahaha. 



Alangkah indahnya kalau jamban rumah aku guna 24 karat gold ni !!
Tiap hari aku gembira masuk jamban. Ahaksss. *mood berangan ON*
Tamat sudah kisah jamban untuk harini !!
Sekiannn , jangan ada yang kembang tekak pulak sudahla. :PP


p.s : reti guna jamban bawak bawaklah reti flush !! :D


xoxo


2 comments:

  1. cite jamban pown boley . hehe . btw jom follow kite jgk.. im done followed u! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks blueberry , nanti after work kite follow awak balik eh. :D
      Jamban itu besttt !! HARHARHARHAR.

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah