Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, October 8, 2012

Manusia + Cerita Pompang ! Erhhh !~

Assalamualaikum & Hello.

Memandangkan boss aku on leave harini.
Makanya ligatlah jari jemari aku mengetuk papan kekunci ni. TEHEE !~
Harini aku nak kasi cerita sama lu orang pasal Manusia + Cerita Pompang.
Kepada yang tak faham maksud Cerita Pompang tu hape.
Meh sini aku huraikan kasi lu orang faham. Ahaksss.
Cerita Pompang boleh didefinisikan sebagai Cerita Nak Hebat/Cerita Taknak Kalah.
Ngerti ngak anak anak muridku sekalian ??

Sebenarnya aku sampai la ni aku still tak faham kenapa wujudnya bangsa bangsa camni.
Nak kata sekarang ni kita duduk zaman batu - macam dah tak dah.
Nak kata sekarang ni kita pakai baju koyak koyak - macam dah tak dah.
Nak kata sekarang ni kereta bergerak guna kayuhan kaki - macam dah tak dah.
But why wujudnya bangsa bangsa macam ni. *persoalan*

Aku sendiri pernah mengalami situation macam ni.
Situation bila mana korang berborak borak dalam kumpulan korang.
Tapi mesti ada sorang di kalangan korang yang........
"Yang suka expose cerita dia yang actually tak seberapa ponnnggg." Kannnn ??
But to looks very good good depan korang , makanya mesti ada tambahan cerita di situ.
Pernah mengalami kejadian di atas ??? *sure pernah kannn !!*
Dan apabila korang terpaksa pulak berpura pura dengar cerita bangsa bangsa ni.
Dengan muka yang sangat tekun dan konon interested.
Padahal dalam hati da beriban maki hamun kannn~
Semua gara gara nak jaga hati. Betul tak ?? *please jangan kata TAK !*

For me , to look good tapayahla kau buat cerita cerita over kau tu.
Just enough dengan jadi diri sendiri je.
Ni tak , orang ada tu kau pon nak ada jugak.
Orang buat itu kau pon nak buat jugak. Orang pakai ini kau pon nak pakai ini.
Orang suka ini kau pon nak suka jugak. Erh !!
Semuanya nak lebih daripada orang lain. Hishhh.
Walhal benda benda tu sebenarnya wujud ke tak pon kita tak tahu. Aite ??
Sesangat tak bermotif okay uollss , I is tak faham !!
Kalau dah tak ada tu tak payahla diada adakan. Buat rilek sudah. Kannn~
Ni tidak , habis dipukul canang sekeliling kampung cerita dia tu. Hapekesss ??
Sungguh annoying okay aku dengan orang yang macam ni.
Suka tau hover hover , mencikk !

Erhhh ! Rasanya tu je aku nak mencarut harini.
Panas betul hati beta dengan bangsa bangsa Cerita Pompang ni !!
Sekian sahaja untuk entry panas hati ni. Jumpa lagi nanti,
Sorry takdak gambar untuk entry ni , sekadar mencarut berbahasa basi.

p.s : kalau ada readers aku yang bangsa camni , bawak bawaklah sedar diri. Mekasih. :)


Thanks for your time !!

xoxo


No comments:

Post a Comment

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah