Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, October 4, 2012

Miss Bracie , Huwaaa !! T_T

Assalamualaikum & Hello.
Tiba tiba terasa rindu dekat Cik Braces aku , Y_Y
Rasa nak nangis kuat kuat sambil meroyannn royannn , Uwaaa !!
Bila tengok makin ramai member member yang pakai braces.
Terasa macam nak je aku jumpe dentist aku balik and cakap :

" Ni semua salah doctor la ni cabut braces saya awal awal !! "

Kalaulah braces aku tak dicabut lagi sekarang ni.
Sure sure aku da camwhore dengan ahli ahli baru. SEDIH u knowww !!
Lagi bertambah sedih bila ada kawan aku komen dekat FB pasal gigi aku.


Nengok !! Kawan aku kate "something lacking there"
Sangad nanges okeh dapat komen cenggituuu !! Huarghhh. *laplaphingus*

Dalam pada sedih sedih tu sempat jugak aku gugel gugel sane gugel gugel sini.
Sampailah aku ternampak link pasal FAKE BRACES , hewhewhew.
Keinginan untuk mencuba tu memang ada , tapi bila aku pikir kena pakai sendiri.
Ohhhmaiii !! Mau pitam dibuatnya , hahahaha. So , kite pertimbangkan dulu la eh.


Comey kannn !! Comey kannn !! Tengok ada yang bentuk mickey mouseeee. ^_^v
Harga untuk 1 set fake braces ni RM 150 untuk gigi atas dan gigi bawah.
RM 100 untuk gigi atas or gigi bawah sahaja.
Macam best kann !! Rindu nak pakai kaler kaler camni. Waaaa.
Nak bodek Encik Dabel S belikan 1 set la boleh tak ?? :P


Dalam blog tu pon dia ada ajar cara nak pakai fake braces ni.
Nampak sangat AUCHHH SAKIT !! Hahaha.
So , pada sesiapa yang nak pakai kenalah bertahan yeee. :D

Cara pemakaian :


STEP 1
Cuba selitkan dawai braces di bahagian belakang gigi (gigi geraham terakhir) seperti gambar di atas.

STEP 2 
Jika masih longgar, cuba selitkan dawai braces di gigi ketiga terakhir *seperti dalam gambar di atas atau di mana-mana celah gigi yang boleh anda selitkan.*
Dawai mungkin agak sedikit panjang, jadi tanggalkan braces tadi, potong dawai braces sedikit demi sedikit menggunakan cutter. Setelah anda memotong dawai, jangan lupa untuk membengkok kan dawai seperti gambar di bawah supaya ia dapat mencengkam gigi anda. 

*proses ini berulang sehingga bracket braces terkena pada permukaan gigi anda dengan selesa.*


WARNING!
Bagi mereka yang mempunyai masalah gusi, anda barangkali akan mengalami pendarahan. Berjaga-jaga semasa menyelitkan dawai di celah gigi anda ia agak sedikit tajam.


STEP 3
Tekan/kemaskan dawai braces anda perlahan-lahan sehingga anda rasa ketat dan selesa.


P/s: Sila buka braces anda ketika makan, dikhuatiri berlaku kerosakan pada braces tersebut.

Maklumat diperoleh daripada blog BraceFace sendiri.
Bolehla blogwalk dekat blog ni , sebab korang sure jadi rambang mata tengok fake braces tu. Waaa !!~
Especially orang yang macam aku , yang pernah rasa ada besi dalam mulut.
Bila tengok lagilah terasa sangap ! :DD
Sekian sahaja. Jumpa lagi di next entry.

p.s : aku tak suka RETAINERS aku , aku sayang BRACES aku !! :D
Thanks for your time !! 


xoxo


5 comments:

  1. Alololo.. sian dekat braces dia eh.. :D

    ReplyDelete
  2. Haaa tau takpe ! Sianm braces kite tau tak !! Dah kene buang da. :(

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi , yeke ? Dekat Instashop ada banyak. Cubelah cari fake braces. :)

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah