Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, October 16, 2012

Sesi Kaunseling bersama Cik Dabel N , Wee!!~

Assalamualaikum & Hello.

Oh sejak bila aku bertukar profession daripada seorang Assistant Database....
Kepada seorang Kaunselor ?? Aigooo !!~
Ni semua sebab akhir akhir ni aku banyak deal dengan orang yang ada EGO tahap langit ketujuh.
Bukan nak bajet bajet bagus ke apa , but this is note for myself jugak. Reti ??

Aku nak tanya kat korang , masa korang lahir lahir dulu terus pandai berjalan ke ??

Takkan ?? Unless korang memang keturunan Einstein. Hahaha.
Tapi aku rasa Einstein yang genius tu pon mula dengan merangkak semua tau.
Bukan terus terus jadi pandai. Reti ??
So , adik adik kakak kakak abang abang kat luar sana. Including ME !!
Kalau agak agak tak tahu , sila bertanya. Takdenya orang tu nak telan korang kalau korang bertanya.
Kalau agak agak dah tanya , tapi bebal jugak lagi. Belajar tu analyze sendiri.
Jangan pakai hentam and keep asking sampai terjadi annoying pulak kat situ. :P
Maybe for 2 3 4 5 times orang boleh lagi jawab elok elok. Later ?? Mau makan maki. Reti ??

Plus , jangan ingat semua benda orang boleh tolong kau , cuba belajar berdiri atas kaki sendiri. :)

Jangan semua benda orang nak suap , lepas tu kalau takda orang suap ?? Menggelupur kannn~
Tak ke macam menyusahkan hidup je namanya tu.
Kenapa jadi macam ni ? Sebab korang tahu akan ada orang yang nak suap korang.
So korang rasa korang dalam comfort zone , yang korang tapayah risau apa apa.
Hello , dunia ni banyak cabaran dan dugaan. So be prepared.
Jangan bila dah jadi baru nak gelabah. "Dah nak berak baru nak korek tanah" , Pfft !!

Belajar untuk mengaku kesalahan korang , jangan senang senang hati tuding jari dekat orang.

Cuba kaji diri sendiri , kenapa semua ni jadi. Jangan salahkan 1 pihak je.
Kadang kadang korang salahkan orang lain sebab nak tutup salah korang.
Yelah da salah , ada ke yang nak mengaku ?? Memang pergi jahanamla kannn~
Macam korang dah berak , taik berterabur ada korang nak cakap tu taik korang ?
Mestilah TAK kannn !!~ Mestilah orang lain yang berak , orang lain dapat nama. Fuhh !!~
Tak kesahla kalau korang tua or muda , kalau dah buat salah tu mengaku jelah weh.
Especially orang orang tua ni , dia tau dia orang tua. Konon cakap pasal experience.
Tapi yang salah tetap salah !! Faham !!!

Oh rasanya dah cukup dah membebel ni Cik Dabel N.

Kang terkeluar pulak nama najis , jenis jenis taik kalau aku terus menaip.
Aku pon tah ape kene tah buat example TAIK je. Miahahahaha.
Ampun ya , mohon jangan ada yang kembang tekak. :PP


p.s : kalau kau rasa kau sempurna , memang kau bukan manusia. KAU BUNIAN !! :DD




xoxo


No comments:

Post a Comment

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah