Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, November 28, 2012

Day 2 : Journey to the North , Weee !!~

Assalamualaikum & Hello.

Day 1 : Journey to the North telah pon selamat dipublishkan.
And now adalah untuk entry day 2 , which is sambungan daripada entry day 1.

Dalam entry day 2 , korang akan nampak betapa packnya jadual aku pada 25/11/12.
Sangat memenatkan but sangat enjoyable , hikhikhik.
Semalam korang dah tengok majlis akad nikah kan ?? So today.....
Ialah majlis bersanding , wuhuu !!~
Di mana aku dan si buah hati menjadi pengapit kepada pengantin baru tu. Weee !!~


Majlis bersanding supposed to berlangsung lepas Zohor.
But kita manusia hanya mampu merancang selebihnya Dia yang tentukan.
Majlis bersanding berlangsung agak lewat sedikit kerana masalah teknikal.
Tapi alhamdulillah majlis berjalan dengan baik walaupun dalam hujan renyai. :')


Kepak kepak kebung kebung kepak kepak kebung kebung , hikhikhik.
Cantikan pelamin dorang ?? Cheq suka nooo. :D
Pelamin/Baju/Mekap pengantin by : Noura Bridal House at Seriab , Perlis (berdepan JKR).


My makeup also done by Noura , malangnya halfway done. Hahaha.
Sebab terlampau mengejar masa. But after all okayla.
Ala aku pengapit je pon , so tapayah over !! Walaupun aku memang over. Ahaksss.


Warna baju ktorg sedondon , sebab memang beli kain yang sama.
Sampai 8 meter setengah ktorg borong dekat Jakel Jalan TAR haritu. :P
For korang punya info , material baju ktorg ni ialah : Kain Valentro.
Harga RM38 semeter , tapi boleh dapat murah lagi kalau pandai tawar menawar.
Dan border lace dekat baju aku tu aku beli online kat FB (Cotton Mania) namanya.
RM45 semeter. Murah kannn ??
Silelah cari ye , later aku kasi link. Sebab FB kat office ni kene BLOCK !!
And design baju kurung aku tu ialah : Baju Kurung Moden + Kain Kembang Payung. :)


Ni sesi amek berkat bak kata mama , hahaha.
Memang tengah amek berkatlah ni , hewhewhew.
Kot kotlah makin cepat ke majlis ktorg nanti. Lalalala


Last but not least , picture 1 family dengan pasangan pengantin baru.
Masa ni masing masing mood dah jejeh airmata. Hohoho.
Tah apa yang sedihnya tah , bukan lepas ni tak dapat jumpa dah.
Tah pape je kan ?? Hahaha. Padahal aku pon drama air mata masa tu. Puiii !!~


Ni gambar dengan mak pengantin perempuan. :)
Dah nampak macam aku pulak pengantin kan ?? Ohhh overshadow. :P
Masa ni dah nak balik dah. Time ni jugak Tok & Wan tak bagi aku balik.
Waaaa. Semakin sedihla hati aku kannn~
Tah bilelah dapat jumpa dorang lagi , hukhukhukhuk. T__________T
Keluar je daripada Kampung Paya Burma , terus lelaju shoot ke 1 tempat lagi. Pffft !!
Sangat hectic okay kawan kawan semua.


And here you go !! Kami telah on the way ke suatu tempat tu. Hikhikhik.
Cerita ktorg dekat another place tu akan disambung dalam entry seterusnya. :)

Sekian sahaja untuk entry kali ni. Babaiii !!~


p.s : jalan punye jalan , sampai drama Adam & Hawa aku semua tah ke mane mane. Hish !!


xoxo


No comments:

Post a Comment

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah