Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, December 7, 2012

Day 4 : Journey to the North , Weee !!~

Assalamualaikum & Hello.

YaAllah , dah masuk part yang keberapa dah journey aku ni.
Aku sendiri pon dah naik pening dah pikir bila nak habes cerita ni.
Tapi no worries , entry ni adalah entry penutup kisah 4D3N aku. Hihihi.
Lepas ni no more pasal journey , maybe pasal benda lain pulak hoccay.

Just for your recap :


So, after our departure dekat Jeti Kuala Perlis.
Ktorg pon pergilah makan dengan pasangan pengantin baru tuhhh. Waaahhh !!
Lepas dah kenyang sampai nak meledak perut , ktorg shoot pergi Penang pulak.
Haaaa !! Tulah dia , ktorg extend cuti lagi ye kawan kawan semua. Pfft !!
Tumpang tido dekat rumah mak mertua kezen aku dekat Kepala Batas.


Belakang rumah ada bendangggg !! Seronokkk wehh untuk orang hutan batu macam aku ni.
Bangun bangun pagi nampak bendang. Pewwiittt !!~
Gila anak kampung. Tiada keretaku bawak kau jalan jalannnnn. Ehhhh. :P


Tengok pakcik aku , sempat lagi mengail dekat tali air belakang rumah.
Aku ?? Macam biasala tukang sebok je. :D
Kalau nak suruh aku mengail alamatnya , aku kail diri aku je jap g.
Semua gara gara salah baling kail , HARHARHAR !!!


Bukan selalu dapat rasa suasana pagi dekat kampung macam ni.
Nyaman jeee , duduk pulak dekat pangkin. Wahhh.
Kekampungan sangattttt. :)
Lepas breakfast ktorg meneruskan perjalanan balik ke KL.
Tapiiiii.................................

 
Kita singgah rumah keluarga angkat ktorg dekat Bikam , Perak.
Nak makan durian katanya mereka ni semua.
Bukan takat durian yang deme bantai , manggis , rambutan semua pon dorang tibai. :D
Dan akuuuu pon tak terkecuali. Hikhikhikhik.


HAAAHHHHHH !!! Durian lagiii ??? Matiiii matiiiii. Hahahaha.
Ni pulak dekat Felda Trolak Selatan , masih di Perak ye semua. :)
Rumah mak angkat pakcik aku , ada kebunnnn weh !!!
BEEEEESSAARRRR gila !! Kalau main nyorok nyorok konfem tak jumpe dah.
*dah kenapa nak main nyorok nyorok dalam kebun durian orang*
Ni durian yang dah dibersihkan daripada ancaman daun daun kering ye.


Nampak tak perbezaan kat situ ??
Yang dah dibersihkan dekat sebelah kanan gambar.
Yang masih comot dekat sebelah kiri gambar.
Dannnnnnnnnnnnnnnnnnnnn........
Sepasang kaki busuk tu pulak milik SI BUAH HATI !! , BAHAHAHAHAHA
Larikkkkkkk selamatkan nyawa , cepat cepattttt. :P

Dan akhirnya , ktorg masing masing sampai rumah pon dekat 11 malam.
Sekian. Tamatlah sudah journey ktorg semua.
Bukan takat Perlis ku jejak , Kedah , Penang , Perak semuaku singgah.
Jumpa lagi dalam pengembaraan akan datang.
Babaiiiii. Love yaaaa.
Thanks for your time people.


p.s : harini masuk office lambat , kau kalau dah jumpa makanan mana ingat office dah. Ahaksss.


xoxo


No comments:

Post a Comment

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah