Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, December 19, 2012

IKEA dihujung jari anda , WAHHH !!

Assalamualaikum & Hello.

Selamat datang ke IKEA , Wahh !!
Alangkah bestnya kalau dapat makan meatballs IKEA bercicahkan mustard sekarang ni.
Tak dapat meatballs...hurmmm....karipap pon boleh laaa. HIHIHI.

Kepada yang still tak tahu , IKEA pon ada online catalogue hoccay.
So , agak agak macam korang tak tahu nak budget belanjawan dan ruang yang korang perlukan.
Bolehlah klik - website IKEA.
Maka akan terpaparlah semua barang mengikut kategori , harga dan saiz. Haaa. Semudah ABC kannn !!

Nak dijadikan cerita , selepas aku sentalkan semua kerja yang penting untuk harini.
Aku pon berjalan jalan dekat IKEA alam maya tu.

DAN

Memulakan pengiraan secara congak pada awalnya , lopeh tu den kobeh kalkulator pulak. KEKEKE !!
Sonang kojo den kalau ado kalkulator. :P


MERAH MAK NGAHHH , -_________-"
Aku dahla bangsa suka kaler merah. Terus rasa macam adore gila kot !! Rasa nak beli sekarang je.
Harga dia baru RM 59. *bed linen sold separately*
Quilt Cover Set contains 1 Quilt Cover & 2 Pillowcases.


Ni pulak wardrobe dia. Kemain putih suci murni kannn....
Simple je di penglihatan aku , cukuplah untuk letak baju dalam bilik yang kocik nu ha..
Almaklumlah tempat sangkut baju aku pon baru je relai 2 hari lopeh. HURHHH !!
Wardrobe ni contains 1 clothes rail and 1 adjustable shelf included.
Wardrobe ni berharga RM 199.


Another furniture yang kaler putih. This is bedside table.
Konon verangan nak letak table lamp atas bedside table ni. Boleh jugak letak album & frame atas ni.
Tapiiiii mau aku sepak terajang table lamp dan barangan atas bedside table tu masa tido. HARHARHAR.
But insist jugak nak beli ni. *sambil tekan kalkulator*
Harga bedside table ni cuma RM 299.
*banyaklah kau punya CUMA , hikhikhik*


Lagi sekali produk kaler merah mak ngah jadi pilihan hati mak jemah , AUCHH !!
Seperti ingin aku kunyah kunyah shelf ni , kekekeke.
Konon nak letak buku atas shelf , penyudahnya sat lagi jadi tempat habuk buat reunion. Gggrrr !
Shelf merah ni pulak berharga RM 64. WALAHH !!


Memandangkan kengkononnya tadi tak jadi letak table lamp atas bedside tables.
Mulalah jari jemari klik tab floor lamps kannn.
Lalu terkeluarlah pelbagai jenis lampu , semua pon cantik cantik kot !!
Yang macam aku tengok ni lah , cantik kan. Bercabang cabang.
Tapi kenapa design dia ibarat bakal menjadi pusat pengumpulan rumah spiderman ?? HARHARHAR
 Harga cuma RM 69 hoccay !! *bulbs atau nama melayunya mentol dijual berasingan*

*gambar ihsan : IKEA website*

Dah tak selera bila nak jadikan floor lamp sebagai rumah spiderman.
Aku pon usha la lamps yang lain. Dannn.....yang inilah aku jumpa. HIKHIKHIK.
Simple kannn ! Nak letak dalam bilik je ponnn. Bilik pon sekangkang kera.
Harga pon affordable sesangat RM 35 jeeewhhh. :P

Maka dengan itu total untuk beli semua barang barang ni ialah RM 656 !!! HARHARHAR.
Lalu dengan pantas , klik button pangkah kat hujung tu dan teruskan buat kerja. :DD
Kalau masih diteruskan penjelajahan , ada jugak aku kais pagi makan pagi.......
Kais petang dah tak makan dah.....bahahahaha. :D
Dan akan sensasilah setiap laman sesawang dengan tajuk.....
 "Blogger menjadi pengemis kerana IKEA" 
ARGHH !! Sangat daring okay title macm tu. HIKHIKHIK.

Babaiiii !! Love ya people.


p.s : tapi quilt cover tu macam tetap kena dapatkan jeeeee. *kenyit kenyit pandang buah hati*


xoxo


2 comments:

  1. Sume brg di atas sume akak suka sbb akak peminat brg2 ikea. Kt rumah pn suma brg ikea termasuk sofa huhu

    ReplyDelete
  2. Amboii !! Kite pon suke tapi tak berapa nak mampu beli lagi semua. :D

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah