Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, December 18, 2012

Putus Cinta ?? Wat leklah der , :D

Assalamualaikum & Hello.

Ada ke antara korang yang baru putus cinta ? Kalau tak baru pon maybe yang still tak dapat cari ganti.
Kalau ada meh sini ahkak nak cakap sikit. Ni based on logic ahkak lah eh.
Kalau korang tak macam yang aku cakap , yaaa maybe pendapat kite berlainan.

1. Kalau korang kata korang sakit sebab putus cinta. Sakit hati je pon kot. Yela maybe sebab ex korang tu dah ada calon pengganti and korang belum lagi. Tu yang sakit sangat tu kannn. Come onlah bukan macam sakit kena cabut gigi ataupun nak deliver baby. PFFTT !!

2. Kalau korang kata korang tak boleh nak teruskan hidup takde pasangan korang tu. HELLOO !! Apa korang ni daripada dalam perut memang dah couple dengan partner korang tu ke ?? Takkan ?? So just move aheadla. RAWRRRR !!

3. Kalau korang kata korang boleh mati sebab takde pasangan korang. Bawak bawak istighfar sikit. Mak bapak , family , sedara mara , jiran tetangga semua ada lagi kannn. Ingatlah sikit orang sekeliling tu haaa. Korang lagi perlukan dorang daripada partner korang tu. RETI ?

4. Kalau korang kata korang nak bunuh diri semua gara gara putus cinta. WAKAKAKA !!~ Ni aku wajib gelak eh. HARHARHAR. Apa gila ke hilang akal sebenarnya semata nak bunuh diri sebab lelaki/perempuan yang tak pernah hargai korang. Puuuiii~ Orang tu duk berbahagia , engkau ?? Mampos !

5. Kalau korang kata korang tak boleh terima orang lain. Ohhh maybe not for the time being la kan. Takkan rini putus besok dah nak kene terima orang lain. But pleaseeee give space untuk korang kenal orang lain jugak. Boleh adik adik sekalian ??

6. Kalau korang kata lepas putus cinta , korang takkan bercinta lagi. EYHH !! Kau sape nak tetapkan korang akan bercinta lagi ke tak ?? Ajal maut jodoh pertemuan semua kat tangan Allah SWT. Hadoiiii. Cuba matured sikit.
*jika kau bercinta lagi , cintalah sepenuhnyaaa. haaaaa kan da nyanyi*

Maybe korang kata "ala , kau cakap senanglah. tapi yang hadap semua benda ni ktorg."
Aku pernah bercinta , aku pernah putus cinta , aku pernah kena tipu , aku pernah menipu.
So apa beza aku dengan korang ? Maybe aku boleh adapt keadaan and korang tak boleh.
Masih cuba untuk hidup dalam HISTORY sedangkan korang masih ada REALITY ?? :)
Wake up la guys , kumbang bukan seekor dan bunga bukan sekuntum
Penat penat contractor buat Titiwangsa/Lake Garden tu tapi korang tetap nampak bunga yang tu. EHH ??
Penat penat kumbang tu buat anak , korang nak jugak kumbang sekor tu. EHHH !!
There is no reason kenapa korang perlu bermuram durja. Okbaiii.
Love ya people. <3
p.s : pagi pagi dengar good news , alhamdulillah. :)
xoxo

No comments:

Post a Comment

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah