Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, December 24, 2012

She is my best buddy , :)

Assalamualaikum & Hello.

Dialah kawan aku , dialah lawan aku dan dialah jugak best buddy aku.
Siapakah dia ? Siapalah lagi kalau bukan MAMA. My beloved mom. :)

Tak semua orang beruntung macam aku , ada mama disamping aku.
Tiap kali ada masalah , kelam kabut cari mama.
Tiap kali frust tertonggeng akibat bercinta , bergossip gossip dengan mama.
Tiap kali nak ajak shopping , mestilah mama jugak jadi mangsa.
Tiap kali ajak nak cerita apa apa , mesti dengan mama jugak.
Pendek kata nak buat apa semua dengan mama.

Tapi tak semua orang realize betapa pentingnya mama/ibu/mak/mummy dalam kehidupan mereka.
Kadang kadang aku pon melawan cakap mama , ehhh kadang kadang ke ?? *macam selalu je*
Kadang kadang aku pon buat tak port je apa yang mama nak.
Kadang kadang masuk dapur pon nak bergadoh dengan mama , harharhar.
Kadang kadang aku pon malas nak dengar dia membebel bebel macam radio rosak.
Tapi do remember without mama/ibu/mak/mummy , WE ARE NOTHING.

Untuk korang yang rasa wanita ini tidak bermakna dalam life korang , please think about it once again.

" Dear korang semua , tak semua orang untung macam kita sebab masih lagi ada mama/ibu/mummy/mak. Hargailah sakit dan susah payah mereka mengandungkan kita selama 9 bulan lebih tu. Takde sapa pon tahu macam mana sakitnya mereka nak lahirkan kita dekat muka bumi ni. Nak bagi kita rasa apa itu kehidupan. Mereka tak minta intan/berlian mahupun emas , maybe sedikit rasa hormat pada diri mereka. Itu sudah memadai. Tak susah pon kan ?? Kenapa perlu ada lagi segelintir daripada kita ni yang masih tidak reti menghargai kehadiran mereka ? Kenapa masih ada lagi segelintir daripada kita yang meninggikan suara kepada mereka ? Kenapa masih ada lagi segelintir daripada kita yang suka menyusahkan mereka ? Kenapa masih ada lagi segelintir daripada kita yang tidak merasa gembira dengan adanya mereka disisi ?? Kenapa ?? Semua jawapan ada pada diri kita sendiri. Fikir fikirkanlah ye semua. Cubalah tempatkan diri kita di tempat anak anak yatim yang tiada ibu ?? Renungkanlah. " 

Sebenarnya today is mom's birthday. Tu yang full entry pasal mama. Hihihi.

" Dear mama , happy birthday yang ke 44 !! Hahaha. Its not about the number itself. It is also about getting old. HARHARHAR. May Allah bless mama with joy and happiness. Thanks for being a good mom to us. Thanks for all of your love to us that we can't afford to pay for. Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki. Cepat cepat doakan akak kawen. Eh tetiba. Again , happy birthday mama. We love you !! "



Happy birthday to you ,
 Happy birthday to you , 
Happy birthday to Mama ,
Happy birthday to youuuu !!


p.s : this my story , what about yours ?


xoxo


4 comments:

  1. happy birthday to mama nad. sama cantik macam anak dia jugak :)

    ReplyDelete
  2. Hihi , thanks Kak Cha. Mama kite memang cantik. Kite je comot. :P

    ReplyDelete
  3. Happy Birthday utk mama awakkkkk :D

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah