Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, January 31, 2012

Bedroom Sanctuary - Lagu !

Hari ku harus dipenuhi dengan kehadiranmu
Sayangku fikiranku hanya dipenuhi dengan senyumanmu
Alangkah indah jika dirimu sentiasa disisiku
Sayangku berikanku hanya satu hanya satu lagu


Hari ku harus dipenuhi dengan kemanjaanmu
Cintaku fikiranku hanya dipenuhi dengan suaramu
Alangkah indah jika dirimu sentiasa disisiku
Sayangku berikanku hanya satu hanya satu lagu


Alangkah indah jika dirimu sentiasa disisiku
Sayangku berikanku hanya satu hanya satu lagu


*nice song*

** kan bagus kalau ade orang nak nyanyikan lagu ni tuk aku. hehe**


xoxo



- Cik Dabel N -


Wednesday, January 25, 2012

Malacca / PD Day Trip !

Fuhhh ! Penat. Tu je nak cakap. Hahaha. Dah name pown day trip. What do u expect kan ? Selasa 24.01.12 seawal 7.30 pagi. Aku dan SS bertolak ke Port Dickson. Owh ya. Memang cam seronokkan sebab cam dah lame gile tak melepak tepi pantai ni. SS ni sape ? Hahaha. Ade mase nnt aku reveal lah sape die. For now bia jela dulu.


So sesampainye kat Port Dickson. Mule la nak cari port best-best nak lepak-lepak tenangkan fikiran kan. Tapi !!! MasyaAllah keramaian orang pule. Tambahan pule dengan bangsa yang aku allergic tu. Haish. Terbantut nafsu. Hahahaha. So ktorg saje usha line kat Blue Lagoon or Tanjung Biru name die. Kengkonon je nak mat saleh kannn. Tapi ya. Ramai amat makhluk kowt. So kembali ke Teluk Kemang. Ya. Memang ramai nak mamposlahhhh. Tapi lantaklahhhh. Pedulikanlah botol kicap yang bergelimpangan. Buat2 ta nampak jela. So yeesss ktorg pown tukarlah uniform. Kihkihkih. Aku plak dengan excited. Ta jumpe toilet. Ok pakai je baju 2 lapis. Since shirt lengan panjang aku tu V neck !! Kang ade yang mati tercekik. Hahaha. Seluar lak mmg aku zasss je tukar kat situ hahaha. Cover ngan towel je mampu ? Wat selambe tok !!!


Bermandi mandelah ktorg almost sejam. Kang kalau mandi lame2 aku ngan botol kicap tu sume da tadapat nak beze plak. So ala kadar je la. Mase tu pown da 11 lebih kowt. After kengkonon penat berenang2 ktorg lepak plak kat kerusi yang ktorg sewe ohkeyh ! Kengkonon Bali gitu !! Lepak2 berjemur kengkonon mat saleh lagi !!! hahahaa. Tapi tak lame sebab lepas tu nak berhangkat g Lendu.


Owhkayh. Dalam 12 lebih2 sikit ktorg pown move la. Bergerak ke Lendu a.k.a London !! hahaha. Nak amek member aku pulak. Saje nak kidnap die. Tapi parents die ade le pulokkk. Ktorg pown mencekik dulu. Pastu baru pickup die. Selesai sesi makan dan pickup die. Ktorg ber3 meneruskanla perjalanan ke Melaka. Wahhhh !! Lame amat seyh tak jejak kaki kat sane.


Sesampai je. Bukan nak buat ape pown. Saje jalan2 konon2 holiday !! Keputusan diambil nak tgk movie jela. Menghabiskan mase yang ade. KL macam da tade wayang lakkkk kan ! tapi ok what. kenangan. After wayang. Dengan muke kebulur ktorg pown g la makan kat Hajah Mona Asam Pedas kat Taman Kota Laksamana kalau tak silap aku. Tapi yang pasti dekat ngan Hotel Casa De Rio. Kihkihkih.


Lepas santapan diraja. Ktorg pown gerak nak hanta mmber aku tu balik London balik. Hahaha. Nak g London pown boleh sesat2 ok. Ha lantak. Tapi naseb dapat gak cari jalan. Kihkihkih. So lepas tu berangkatlah ktorg balik KL. Deyyy mase tu pown da pukul 10 kowt baru masuk highway !! Hahahaa. Penat masyaAllah. Tapi lagi penat driver kowt. Sebab hari sebelum tu die g JB and balik hari jugak. Then wake up early morning and bawak aku g jalan-jalan makan angin. Gile !! Kasihannnn. Tapi terime kasihhhh :)


Sekian.



p/s : Thanks a lot ya SS tuk day trip tuuuuu. Mood : Happy sambil sengih-sengih.




xoxo




- Cik Dabel N -

Monday, January 16, 2012

14.01.12

Assalamualaikum. Agak tak berape lame berhenti. Now menyambung kembali. Kali ni punye entri pasal ape ? Haha. Date = 14.01.12. Agak cam cantek gak date ni sebenarnye. Butttt.


Ahah. Ade tapi pulak. Date ni tak secantek hari tu tuk aku. Sabtu. Hurm akhirnye. Aku meminta dilepaskan. I mean disinglekan. But why ?? Hurm maybe mase da tentukan and jodoh pown da katekan yang ktorg memang da tak boleh together. Ha. Kan da cam paria da ayat aku. Camne nak cakap eyh ? Ya so many things happened mase aku ngan die. Nak kate sumenye pahit tu macam menipula pulak. Takkan selame 9bulan 5 hari tu aku asik terseksa je kan ? Pembohong amat ni.


Tapi ade la yang bende yang jadi. And cukuplah aku dan dia dan orang yang terapat je yang tau. And maybe makin lame perasaan sayang and cinta tu makin lame makin hilang. Aku pown tak sedar bile mase semua ni jadi. Dan aku pown tak realize bile hati aku kosong tak rase ape. Aku sayang die. Yup memang aku sayang. Tapi ape boleh aku buat ? Still nak pertahankan walaupun ape yang die buat kat aku tu sikit pown aku tak boleh lupekan ? Camtu ? Mungkin boleh kalau aku ni gila. Pulak tu sekarang ni mak bapak aku pulak da involve dalam ini drama. So ? Mane 1 aku nak pilih ? Keluarge atau die ?


Ok semestinyelah aku pilih family aku. Yes memang berat mase aku nak buat keputusan ni. Tapi aku nak ke tak nak ke aku kene jugak. Takkanlah nanti kalau aku kapel bertahun tapi mak bapak aku tak suke. Then aku tak boleh nak kawen ngan die ?? Mase tu lagi agak parah keadaannye. And aku tau die sangat kecewe dengan keputusan yang aku amek ni. But. Family come first. I'm sorry. Aku tak kisah la kalau die nak benci aku sampai mati sekalipun. Aku tau salah aku sebab tak pilih die.


Hurm rasenye tu je nak kongsi for now. Agak messy my day today. Tatau la esok luse ape cite pulak. Pade si die. Kalau die bace lah blog ni. Aku nak minta maaf sangat kat die sebab aku terpakse buat keputusan yang ya melukakan hati dia. And aku tau die tak rela. Tapi die terpaksa menerima. Same goes here. Untuk aku lupakan dia ya memang sangat amek mase. YaAllah kau permudahkanlah segale urusan kami.



xoxo




- Cik Dabel N -

Thursday, January 5, 2012

4 Jam 17 Minit 44 Saat.

Assalamualaikum & Hello.

4 Jam 17 Minit 44 Saat. 

Ni bukan mase yang korang kene amek nak bace entry aku kali ni. Just mase yang aku habeskan untuk berwebcam dengan seorang kawan yang berkongsi masalahnye dengan aku. Aha. Mesti korang pikir macam lame gile. Masalah negara ke ape ke kan. Da macam nak bentang budget pulak. Ape pown back to title la ha.

Semalam. Kawan aku ni. Ala nak cerite pon tatau nak cerita dari mane. Just ni melibatkan perasaan dan mak ! Jeng-jeng-jeng. Mesti korang cam "Ha gile drama ape lak ni kannn". Meh sini aku share sikit. Sebab aku pon da takde idea nak tolong kawan aku tu. So hope dengan share kat sini adelah anyone respons kan.

Hurm ceritanya bermula bila bapak kawan aku ni divorce ngan mak die n kawen dengan minah sorang ni. which is 3 tahun lebih tue je dari anak sulong dorang. Ha ! tapi tu bukan masalahnye pown. Masalahnye bile gf kawan aku tu senegeri ngan bini baru bapak die tu. Ha. And bile kawan aku ni cite kat mak die yang gf die orang negeri terbabit. Mak die terus menstatementkan "kau pown nak jadi macam bapak kau ??" ha. kasihan kan ?? Kalau korang ape korang nak buat ? Sebab from ayat mak die tu pown da tau yang mak die tak restu kan ?? Tambah kusut bile die cakap ngan gf die tu yang die akan pujuk mak die !! So korang ade idea tak camne nak tolong kawan aku ni ??

Ok kalau aku memanglah aku akan pilih mak aku. Sebab mak kowt babe !! yang besarkan kite dengan susah payahnye. tapi bile dipikirkan pasal gf die pulak mesti kesiankan ? sebab gf die tu memang orang kate betul2 serius dengan mamat ni. Ha. Acane kawan-kawan. Complicatedkan. Aku yang mendengar pown sampai speechless. Korang rase boleh ke pujuk hati tua mak kawan aku tu tuk accept gf die tu ?? Kalau korang ade idea sile tinggalkan komen ye. Hehehe. Terime kasih atas bantuan secare luar sedar anda. :)


Itu jela alkisah entry aku kali ni. Terime kasih kerana sudi membace ye kawan-kawan. :)



xoxo





- Cik Dabel N-

Wednesday, January 4, 2012

Alkisah thoibbbb.

Alkisah tertulis entry ni bila boss yang duduk belah kiri aku ni takde. So ape lagi !!! Mulekan aktiviti menggodek and membace blog orang laen. Hehehe.

Oklah, even aku tak rajin nak follow tapi aku rajin gak godek google tu and cari blog yang menarik. Tapi most of the blog yang aku bace mesti blog cintan cintun. Ala blog kongsi ngan bf /gf pown selalu gak aku terjumpe. Bukan nak cakaplah. Seronok jugak bace kesah orang bercintan ni kat blog. Tapi ala !! Aku cam sedih sikit bile segale datok mak nenek detail msg bf/gf korang pown korang wat dek je taip kat situ. Maybe aku pown ade gak penyakit sakai camtu dulu. Tapi bile aku bace kat blog orang aku lak yang rase annoying so mesti orang pown akan rase yang same bile aku tulis camtu jugakkan. So aku kene stop buat bende alah bende alah pelik camtu. hehehe. *azam tahun baru ke??*.


Maybe korang akan kate "lantak doranglah nak tulis msg gf/bf dorg tu kat blog dorg". Mesti punye kan ?? Tapi aku just cakap je nak dengar ke tanak dengar ke bukan masalah aku pown kannnn~. Ha lagi 1 ni. Bukan semua la tapi ade sebahagian penulis blog ni ha. Kau tulis pasal bf/gf kau pastu cam out of no where tibe-tibe ko cam nak cakap dengan nada ugutan and mengingatkan kepada awek/balak kat luar tu jangan nak kacau bf/gf ko. Aku tak kesah kalau ko memang buat entry nak ingatkan pencaras-pencaras kat lua sane tu. Tapi come on lah. Title entry "dating with him/her" tapi tibe-tibe bagi amaran keras camtu. Eyh potong mood betul. Tapi ikut koranglah janji korang happy aku layankan aje ape korang nak merapu meraban. :)


So sekian saje aku mengalkisahkan kesah pembacaan aku kat blog orang-orang laen. *Dabel N ape kau hengat blog ko ni bagus sangat ??* Hahaha ! Kesah plak mak jemah !! :D Ha sebelum aku terlupe. Pade yang nak tulis blog tu. Kalau ye pown mood nak romantik ke romantaik ke cam memanje ke TOLONGLAH memudahkan para pembace ni dengan ejaan-ejaan yang masuk akal. Mane taknye aku selalu jumpe blog yang ejaan tah ape-ape. Berkerut-kerut dahi aku nak bace entry koranglah tahu. Hahaha. So good luck bloggersss !!





xoxo






- Cik Dabel N-

2012.

Assalamualaikum. Alhamdulillah selamat sudah masuk ke tahun baru tahun 2012. Apela cerite korang-korang yang membace blog ni. Hope semuanya sihat alhamdulillah ye hendaknye. Wah intro entry 2012 ni da cam ustajah-ustajah pulak. Ahahaha.

Tahun baru mestilah ade azam baru kan ? Tapi tula bile pikir pasal azam ni. Haish malas la teman nak kabor. Azam-azam lepas pown lebur. Ade hati nak berazam baru lagi. Lagipun kalau nak berazam tuk jadi yang terbaek hari-hari pown boleh berazam tak semestinye tahun baru je kan. So ape-ape pown 2012 ni. Alahai meningkat setahun lagi la umurku ini. Ayah mak !! Sudah 23 tahun ke tahun ni. MasyaAllah kejapnye rasa. Alhamdulillah masih diberi peluang tuk bernafas atas bumi Allah ni.

Harapan aku la bukan azam ok. Harapan aku tuk tahun ni nak kahwen ? hahaha. Eyh silap. Harapan aku nak hidup aku tenteram tade masalah dengan orang sekeliling dah. Eyh letihla mak jemah nak berdebat dengan orang sekeliling yang tak pernah puas dengan ape yang kite buat. Again kite hanya manusia biasa masakan boleh puaskan hati semua orang. Apa pown aku pown harap korang-korang yang bace ni to have a good life jugak tuk tahun ni. Semoga cekal and tabah menghadapi semua masalah. Ececeh. Tapi kalau aku yang ade masalah memang puting beliung la kiri kanan depan belakang. Hehehe. Ini manusia ha cakap talak selupa bikin punya olang. hehe. So enjoy ur life !! Success ya dongggg.




xoxo





- Cik Dabel N-

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah