Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, February 29, 2012

cinta itu buta.

Ya bak kate orang cinta itu buta. Dan aku tatau la aku penah alami ke tak. I guess penah. But seems like kali ni jadi dekat one of my besfren. Rase nak marah pown ade. Bukan sebab ape. Sebab da tatau nak cakap ape. Kalau kate tanak tengok die bahagie. Memang gile la. Besfren kowt. Ade ke besfren tanak tengok besfren die happy ? Takkan ade. Tapi....


Haish. Tatau la aku nak cakap camne. Nak telan mati mak nak luah mati bapak. Lepas macam-macam si kekasih hati buat dekat die. Still nak jugak. Still sayang jugak. Still tunggu jugak. Even da kene kasut sekali pun ? Even da kene debik pun ? Ha macam tula. Betape cinta itu buta. Aku yang sebagai kawan ni. MasyaAllah. Frust die tak terkate. Tapi nak kate ape pown tak boleh sebab keputusan da dibuat. Die tetap nak dengan si kekasih hati tu.


Ape yang aku boleh buat just aku doakan yang terbaik tuk die. Tapi untuk aku restu hubungan dorg ? Maybe not now. Sebab aku tau ape yang jadi. Aku tau betape sakitnye kalau aku yang kene macam tu. Tapi again. Cinta itu buta. Buatkan besfren aku tu bute dengan ape yang si kekasih hati ni pernah buat kat die.



p/s : You know her very well isn't it ?? ME ? I DONT KNOW HER. So all the best for you. Take care bestie.



xoxo



- Cik Dabel N -

Monday, February 27, 2012

Nagalilit !!

Entri kali ni pasal my BBM group with my besties yang namenye NAGALILIT. Dan dengan dorang ni lah aku banyak habiskan bateri blackberry tercinta aku tu. Dorang nilah peneman aku time aku sedih. Time aku happy apetah lagi. Dorang always ade bile aku perlukan dorang. Means dat aku tak perlulah nak rampas besfren orang lain sebab aku sendiri pown ade besfren aku sendiri. Dan inilah mereka. Nagalilit dianggotai oleh 3 orang which is Aku, Nor Akmal Amin (Mal) & Noryadzrein Johari (Rein).

Dan selepas quite long tak jumpe Mal since die dekat Aloq Staq nu ha. Kemain jauh. Akhirnye Sabtu bersamaan 25/02/12. Ktorg ditakdirkan untuk menjemah. Hahaha. Seharian together, banyak bende yang ktorg borakkan. And besides melepak dengan mereka berdua. Ade jugak watak tambahan lain. Antaranye adelah Namie, Iwan, Amir & Anoy. Dan mereka ni adelah perokok tegar !! Sekian *habes bau rokok baju sua aku lepak ngan korang*. :)

Dan ini adelah sikit gambar nak dikongsikan bersame dengan cik adik manis followers saye ni. Enjoyyy !!

1

2

3

4

5

6


p/s : Thanks guys for always be there bila saat diri ini memerlukan korang. Thanks sebab selalu syntax error ! Itulah yang menggembirakan hati ini. waceh !! Hahaha. Love u guysss much-much !! :)


xoxo



- Cik Dabel N -

biru.

Sesungguhnya aku hanye ade die je. InsyaAllah now until forever. Aku tau buat mase ni masih ade yang tak puas hati and tak setuju dengan ape yang ktorg buat. But aku happy and same goes to him. Ape orang nak kate. Katelah sebab mulut manusie sememangnye takkan mampu untuk aku tutup. Teruskanlah. Pada yang mendoakan kami. Terime kasih. :)

Location : Our favourite spot to snap-snap !! :)

1

2

3


p/s : sile berhenti menganggu gugat ketenteraman hubungan kami.


xoxo



- Cik Dabel N -

Thursday, February 23, 2012

end or no end.

Fuhh ! MasyaAllah. Very hectic & super stress day for me. Huargh ! Penat tak terkate. Pasal kerje ? Ya absolutely. And pasal masalah jiwa orang lain yang seems like terpalit sikit dekat diriku ini. Fuhh !! Naseb and alhamdulillah selesai jugak masalah tu. Tapi tatau la kalau ade come back plak lepas ni. Haish. Minta simpang.


So now bolehla tersengih balik. Yess. Lepas jumpe die lunch tadi everything da back macam normal balik. Dah mampu untuk tak mencarut da untuk harini. Hahaha. Tengok muke die je da cukup buat aku senang hati. YaAllah thanks. :)


p/s : cik adik manis. please lah ye main jauh-jauh. as per yang awak kate la kan. da tade nak muncul da kannn ?? :)


Alhamdulillah.



xoxo



- Cik Dabel N -



Wednesday, February 22, 2012

kerja / aku / financial

MasyaAllah banyaknyelah keje. Kepenatan kesakitan kepale sume cukup sifatlah. Haish. Asal new season je mesti aku punye tangan da rupe sotong kurita. Huargh !! Masih di office nampaknye. Lepas ni pown nak kene overtime rasenye. Haiyakkkk.


Tapi takpela. Dah name pon keje. Merungut pown tak gune bukan boleh kurangkan beban di bahuku yang comel ini. Bahahaha. Overtime. Balik lambat ?? Adekah sempat n masih mampu berwebbie ? Wahhhh !! Semoge maseh berkudrat. Hahaha.


Boleh simpan duit lebih sikit kannn kalau da overtime ni. Wakakaka. Bolehla kawen cepat-cepat !! Yesss !! Lepas ni pown kene kurangkan jumpe si die. Maybe seminggu sekali je. Wah !! Sedih gile ni. Tapi takpe. Mase depan punye pasal. Kalau da tiap ari jumpe. Tiap ari duduk kedai hijau tu. Alamatnye tak kawen la aku dalam 2 3 tahun ni bak kate die. Hahahaha.


So !! Go go chaiyok Cik Dabel N !! You can do it girl !!! :)



xoxo




- Cik Dabel N -

Monday, February 20, 2012

Awak/Kau/You !

Sorry. Aku dah tak boleh nak avoid dari tulis ape aku rase pasal kau wahai perempuan. Kalau nak kate kau tu takde hati takde rase. Aku rase kaulah yang lebih dan cukup beremosi daripada aku. So u must know better pasal hati dan perasaan orang lain right ?

Aku tak taulah ape ke masalah kau sampai agak macam susah n tak faham bahase sangat ni sebenarnye. Nak kene aku cakap bahase tamil ke baru kau nak faham keadaan sebenarnye yang dah tak macam yang kau nak ?? Susah jugak eyh nak faham ? Memang kene eyh nak mengimbau2 segale2 jadah mak datuk nenek ?

Takpe. Selagi aku boleh bersabar dengan orang macam kau ni takpela. Kau jangan cube buat aku hilang sabar. Buruk padahnye. Aku da berlembut dengan kau ni pown da cukup baik. So please jangan nak over nak pijak kepale aku. Diam2 aku tak maksud aku agree and aku suke dengan ape kau buat. Just aku elak nak maki PEREMPUAN SELEMBUT KAU TU JE !!

So ape2 pikirkanlah. Takut ade yang aku TERmaki kau nanti. Jangan over ok.


p/s : cantek gambar kau. tapi sorry now he is mine.



xoxo



- Cik Dabel N -

this is HIM.

Alhamdulillah. Seems like this is the time for me to reveal sape SS yang pernah aku sebut-sebut before ni. As yang tahu. Die ni da tentu-tentulah buah hati pengarang jantung aku. InsyaAllah now until forever he is mine.

Asalnye mane aku kenal die ni ? Mase Iftar 100811 dekat Putrajaya. Yang organize ni pown kawan baik aku merangkap kawan baik die. The bestest is mase tu masing-masing cam kawan-kawan je. Tade ape rezen laen pown. Until la aku add die kat FB. Duklah chat-chat dengan nickname Pacik & Macik / Uncle & Aunty. Lepas macam quite lame berchatting barulah nak exchange numbers. *lembabkan??* Hahahaha.

Lepas dari Iftar tu ktorg takde jumpe pown. Ade jugak die ajak datang open house raya. Tapi cam ala segan je. *gelabah kannnn*. Lepas tu cam tak bape nak kontek sangat pown. Harapkan nombor je ade. Maybe mase tu aku dengan someone. And same jugak dengan dia. So ade limit kat situ. Pertemuan yang kedua is when besfren aku tu punye sis kawen. Ha die ajak g dengan die. Tapi aku cam. "ha takpela. saye pergi ngan bf saye". So jumpe kat sane jela. Tu pown borak2 gitu je. Actually tah start dari bile ktorg rapat pown ktorg tatau. Hahahaha

And tibe-tibe tulah die. Miracle and secret comes from Allah for us. Ni lah yang terjadi between us. He is mine. Alhamdulillah. For now semuanye berjalan lancar. Walaupun ade yang cube menggoyangkan ktorg. Tapi alhamdulillah mampu diatasi.

p/s : I love u so much Syazwan Shumali.


xoxo



- Cik Dabel N -

Friday, February 17, 2012

yabedabeduuuu.

Ahahaa. Bukan main happy lagi title. Gile ke ape budak ni. Hahaha. Of course aku happy dengan family , buah hati , kawan-kawan. Yaiy ! Happynye aku ni bukan sebab ape. Sebab dapat rase semua masalah aku macam bakal takde dah. Yes-yes-yes !! Aku da kasi protect semua dengan Kaspersky Antivirus. Hahahaha. So now mase untuk menjalani hidup dengan aman damai dan sentosa.



DO NOT DISTURB !! Hahahaha.




xoxo




- Cik Dabel N -

Thursday, February 16, 2012

Alhamdulillah.

Alhamdulillah semakin hari semakin gembira. Ye semestinya aku gembire dengan adenye SS kat sisi aku. Semestinye die tau macam mane nak buat aku sengih bile aku stress. Die sentiase ade tuk aku story telling ape je yang aku rase. Bebas bersuare. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar bagi ktorg. Walaupun ade masalah yang aku rase masih belum selesai. Tapi ktorg still boleh handle. InsyaAllah semuanya akan ok.


Alhamdulillah kazen aku yang terapat dengan aku da jumpe die. And yess ! Cop APPROVE sudah dapat !! Yaiy !! Bakal tunang die siap nak wakilkan aku cakap dekat mama lagi. Ewah ! Over tau ! Suke over tau. Hahaha. Tapi alhamdulillah. Bersyukur sangat-sangat. Minta-mintalah it will last forever. Macam ape die penah cakap yang die tak nak aku menangis. Hopefully die buat ape yang die cakap. Hehehe. *gedik sangat*


Syukur - syukur - syukur sangat-sangat. Tak tahu nak cakap macam mane lagi. Just i am so damn happy to be together with him. Thanks Allah for this great gift ! :)




xoxo




- Cik Dabel N -

Friday, February 3, 2012

putus cinta.

Putus cinta. Ade ke orang putus cinta tapi HAPPY ? Owh maybe ade kowt yang mane da sengsare separuh gile mase kapel tu kan ? Tapi still akan ade jugak rase sedih betul tak ? Bagaimane pulak dengan orang yang menjadi mangsa putus cinta. Ya memang tak ready memang tak rela nak diputuskan cinta tersebut. Tapi kenape nak kene pakse perasaan tu kan kalau da tau diri tu hanye bertepuk sebelah tangan kannn ??


Yang lebih aku tak faham is bile ade yang sanggup bagi diri tu jadi korban cinta. Ape maksud aku korban cinta ? Hurm. Ade yang sanggup mati bunuh diri sebab cinta ditolak ? Apela yang dorang tengah pikir mase ni aku pown tataula kan. Ade ke sebab cinta nak bunuh diri. Nila akibat orang tak terima hakikat. Die ingat kalau bercinta ngan org tu memang org tu jela sampai sudah. Hidup ni ade banyak kebarangkalian nak menyimpang dari ape yang kite nak. So come on la. Wake uplah weyh. Bukan sorang je laki/pompuan dalam dunia ni. Kalau takde jodoh tu terima jela. Tu da ketentuan tuk korang sume. Takkan korang nak meroyan sampai buta sampai bisu semate sebab lelaki/pompuan. Ayoyo. Takkan tu je matlamat hidup korang ? Aku cukup tak fahamlah dengan orang macam ni. Ade lagi eyh orang2 macam ni dalam zaman2 macam ni.


Lepas tu. Asal putus cinta je habislah sume cite sedih nak kua. Ade jela malapetake jadi kat korang lepas putus cinta kan ? Ade la yang tak kene. Dan2la lepas tu tak de selera nak makan. Tak boleh tido la. Sebab terpikir kenangan-kenangan mase bercinta kannn. Masalahnye kalau korang je yang duk beriye berpikir tapi pihak lagi satu tu wat lek je. Tak ke korang rase bazir mase bazir air mate. Kalau ye pown sedih nak nangis nak meratap. Sehari sudahlah. Takyahla berhari-hari. Ape korang ingat dengan buat camtu dorang akan balik kat korang ? BERHANGAN jela dik non. Buat hodoh muke je. Kalau ye pown dorang balik kat korang pown sebab die ade 1 je. Sebab KESIAN je weyh. So korang nak ke bercinta dengan orang yang hanye kesiankan korang and bukannye cintakan korang. Argh ! Tak fahamlah aku.


So agak-agak korang yang bace ni adelah di kalangan yang baru putus cinta, tengah putus cinta. Bawak-bawakla sedar ye. Jangan nak hidup dalam fantasi je. Korang kene move on tahu. Sebab future tu kat depan bukan dekat belakang. So selamat maju jaya ye korang-korang. :)




xoxo




- Cik Dabel N -

Thursday, February 2, 2012

01.02.2012.

Tarikh yang agak bermakna bagi aku. Alhamdulillah. Selepas berberapa krisis melanda aku dengan jejaka SS tu. Ktorg akhirnye. Memutuskan tuk ke next stage. Instead of a friend or maybe a good friend. Bahahaha. Gumbire ! Baru putus cinta tapi senang je dapat gantikan ? Wah! Kau hengat kau diva ke Cik Dabel N oooi. Bawak-bawak ngucap. Hahaha. Maybe jodoh kannn. Who knows right ? Amin.


Pergh. Semalam memang aku da segan silu tahap cipanzi. Memang taklah aku nak tenung muke die mase tu. Segan amat nieyh ! *gedik habes*. Tapi tulah die. He did propose me to be with him insyaAllah forever. Walaweh. Actually masih awal lagi ktorg ni. Since masing2 dalam proses kenal hati budi masing-masing. But yes ktorg take risk tuk kenal each other dalam tempoh ni. Dan location yang menjadi saksi kejadian ?? SECRET RECIPE SUNWAY PYRAMID. Bahahaha. Secret sangat. And he did buy me a new ring nak replace dengan yang lame. N ingatkan yang lame tu die nak bgla aku balik. Alamatnye beranganlah. Sebab die da kebas. Deyyy ! hahaha.


Tapi alhamdulillah syukur. Minta-minta semua dipermudahkan. Amin.





xoxo





- Cik Dabel N -

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah