Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Saturday, March 31, 2012

Sudah April

Alhamdulillah sudah masuk 2 bulan. Syukur. Walaupun banyak dugaan , maseh mampu lagi diatasi. Berbagai dugaan dan rintangan jugak sebenarnye untuk ktorg. Antare mampu dengan tak je. Ade dugaan yang mendoakan ktorg putus and macam-macamlah lagi. Tak kesah la ape orang nak kate tapi ktorg still mampu bersame.

So harini which is aku nak refer pada 31/3. Dia cuba buat yang terbaik untuk aku. Dengan spend half of the day together. Happy !! Semestinye aku happy. Bermula dengan nak tengok movie "Wrath of the titans". Tapi wayang biase la kan. Tade ape special pown. Tapi habes wayang tuuuuu. Jeng-jeng-jeng.

Die tibe-tibe cakap dengan aku yang die "fail lagi". Pelik jugak bile pikir ape yang dimaksudkan dengan "fail lagi" tu. Rupe-rupenye die sebenarnye nak bawak aku makan dekat Ampang Look Out Point !! Hahaha. Nak romantik je kannn. Die kate nak tengok Earth Hour !! Ha aku lupe teruk pasal Earth Hour kejadah tu. Tapi "fail lagi" plan die sebab tempat tu tutup lagi daripada haritu. Tah ape pasal tahla kan. Nak tau mane aku tau tempat tu tutup lagi ? Sebab die la yang cakap sebab the day before die da g survey dengan kawan die. Tak bgtahu aku !! Bertuah betullahhhh budak sorang ni.

Pastu da kat situ tak jadi. Ktorg pon tetap naik Bukit Ampang tu and nak tengok view KL mase Earth Hour dari atas tu. Tapi tak syok. Sebab aku expect 1 KL nak gelap. Hahaha. Tapi tibe-tibe mulut aku gatak pergi tanyedie , nape tak ajak g KL Tower je. Hahaha. Die boleh bantai jawab "Dah kol jugak da , tapi da full sume sebab de org reserve for Earth Hour". Ha entah die kencing aku ke tak tu die je yang tau. Hahahaha. Ape pown sumpah aku terharu. Walaupun suprise tu tak jadi. Hehehe. :)


p/s : Thanks Encik Dabel S sebab happykan saye harini. Love u lotssss. Terharu sampai sepichless jadinye. Kenyang ikan siakap stim !! Terime kaseh Q !!
Happy 2nd month to u dear ! :)


xoxo


- Cik Dabel N -


Friday, March 30, 2012

Heylow , I'm Agnes


Comel sengal budak Agnes. Sekali aku tepuk pipi tu. Ape pon tak boleh. Hahaha.


xoxo



- Cik Dabel N -

Ba Ba Ba Ba Banana ! Potatoooohhh !! :D


Ba ba ba ba banana , potatoooohhhh !!

p/s : hahaha pecah perut sorang-sorang aku layan makhluk kuning ni.


xoxo


- Cik Dabel N -

Liyana Jasmay - Cinta Bersatu.



Kau sempurna bagiku , tak kurang sesuatu.

Special for : Encik Dabel S.

p/s : Congrats to Liyana Jasmay for her engagement.
*kite bile pulak* :D


xoxo


- Cik Dabel N -


3 4 5 muka

Eish kau ni suke tau bagi aku ni rase nak marah. Ape lah. Aku ni mude lagi tak nak nampak tua sebelum umo. So tolong ye jangan buat aku marah. Kang tak pasal ade makan sepak kau ni. Kau tu da tua tapi janganlah tunjuk standard sekolah rendah dengan aku. Come onlah. Kau nak cakap ape pasal aku pon kau cakap lah. Sebab aku tau kau jealous. Bhahaha.

Nak suruh orang tayah kawan dengan aku ? Amboih ! Kau hebat ni. Hebat betul boleh arah orang buat ape yang kau nak dorang buat. Wowie. Hello ingat orang lain macam kau ke ? Tapayahlah nak hasut orang weyh. Dorang ade otak boleh pikir sendiri. Macam ni punye perangai pown ade ke. Ingatkan pompuan je yang selalu camni. Kaum Adam pown ade macam ni. Alahai. Sangat joyah tau kau ni.

Ikut hang la ha nak cakap ape. Nak buat ape. Nak perli ape. Nak manis muke depan muke aku ke. Teruskanlah. As long aku dah tau kau orang ni camne cukuplah. Mane aku tau ni sume tayahlah tau. Teruskanlah bermuke pelastik depan muke aku ni. Sukeee ! :D


xoxo


- Cik Dabel N -

Wednesday, March 28, 2012

Nirwana Band - Sudah Cukup Sudah


Sudah cukup cukup sudah , cukup sampai disini saja


xoxo


- Cik Dabel N -

Monday, March 26, 2012

Type : General

General entri. Kalau ade yang terase minta maaflah ye. Hanya sebuah luahan rase yang terpendam. Aku - seorang manusia yang semestinya tidak sesempurna kau. Sebab tulah kau mampu berada dalam carta yang TERHEBAT. Baguslah untuk dirimu. Malangnya dengan berada dalam carta TERHEBAT tu tak bermaksud kau adalah manusia yang sempurna yang tidak pernah membuat kesilapan waima hanya sebesar hama. Ingatlah wahai manusia berbuat baik sesama manusia tiada ruginya.

Jangan terlampau mudah mengadili dan mendengar kata-kata orang. Mungkin mendengar itu boleh tetapi janganlah sampai termakan hasutan hingga alpa dan lupa siapa diri kau yang sebenarnye. Berhentilah menjadi manusia yang bertopeng yang di depannya baik manakala dibelakangnye ? Sudah menjadi lumrah alam bahawa manusia takkan mampu memenuhi kepuasan hati manusia yang lain.

Andai dengan menikam aku dari belakang mampu memberi kamu semua kebahagiaan dan senyuman. Alhamdulillah. Tetapi janganlah sampai sanggup bertaruh sesama kamu untuk sesuatu yang tak baik untuk diriku. Tetapi siapalah aku untuk menghalang kamu semua dari terus berkata-kata. Kerana mulut manusia takkan boleh ditutup seperti menutup mulut tempayan. Jika bercerita mengenai aku membuatkan kamu berasa tenang teruskanlah. Andai dengan membuka aibku jugak memberi kamu kegembiraan yang tak terhingga teruskanlah. Aku tak meminta untuk aibmu dibuka juga. Tetapi ingat "selalu diatas tak bermakne selamanye berada diatas."

Wangi , ya aku tahu kamu semua wangi-wangi orangnya, Tetapi apekah gunanya wangi itu andai hati kamu semua busuk bak bangkai di jalan raya ? Kenapa perlu bermanis muka andai di belakangku kau mengata dengan penuh bergaya. Wallahualam. Jangan cuba membetuli aku jika diri sendiri pown masih tidak dibetulkan lagi. Manusia ooo manusia.

Apa yang aku buat jika mempunyai masalah yang besar buat kamu semua. Aku minta maaf. Bukan niat menunjukkan bahagia. Tapi hanya ingin berkongsi bersama. Andai ada yang terasa over di sini sane. Aku minta maaf aku bukan manusia yang reti bersembunyi di balik bayang-bayang sendiri. Teruskanlah dengan apa sahaja yang kamu perkatakan. Sesungguhnya setiap bait kata itu adalah pahala buatku. Alhamdulillah. :)


p/s : pakailah bedak setebal mane , takkan mampu menutup selama-lamanya.


xoxo


- Cik Dabel N -




BB

BB bukan Blackberry mahupun berakberak. Hahaha. "Berhenti berharap" itulah dia yang sesuai untuk entri kali ni. Aku dah ponek ni ha nengok ekau ni haaa. Tak faham-faham bahase ni. Masih berharap ke ape ? Masih menunggu bulan jatuh ke riba or what ? Talak bosan ka lu minah ?


Wa sudah manyak bosan la sama lu. Mau kasi ketuk and welding pale lu kalau boleh , tahu ? Sudah talak betullah ini olang. Sekali wa backhand kan apa pun talak bole wooo. Janganlah memain gilenye ni punnnn. Wa pikir lu sudah liam woo tamo sakap-sakap pasal dia. Tapi masih ha ? Waaaa manyak kental la lu minah. Kental betul merindui diri dia and semestinye masih menyayanginya punnn. Ayooo.


Apa mau kasi cakap sama ini minah ha ? Wa talak suka la lu macam ni. Macam gampang lu tau ka ? Macam mau bagi wa cakap dengan lu pakai kaki wooo. Wa talak sukala ini macam. Sudah boleh belenti la lu woohooii. Semua olang lu mau cari ha. Ape lagi lu mau ni ? Talak nampak lagi kaaaa adoi.


STOP IT LAH !! BERHENTI BERHARAP !!


p/s : Jangan menunggu bulan jatuh ke riba dan membiarkan yang dikejar tak dapat yang dikendong berciciran la ye minah. Manyak olang mau kat lu. Lu manyak jual mahal la. Lu jangan bikin hotness sangat tau. Nanti talak kawen baru lu tau.



xoxo



- Cik Dabel N -

ASB ?

Omai. Omai. Omai. Bile cakap pasal ASB , semestinye cakap pasal duit right ? Duit dan duit dan duit lagi. Kemarin talking-talking dengan mama. Pasal company tempat aku keje ni macam dah tukar bank. No longer using Public Bank. So , told her pasal separate amount for savings tu. And tah macam mane cakap-cakap , mama ask me to put together duit dalam ASB. Masalahnye bukan duit aku je. Nak combine dengan duit si SS tu jugak. *haaaa muke pelik*. Tak penah-penah nak bagi idea menggile camtu. Siap cakap kalau tu die nak tolong simpankan lagi. Oh no ! Tak nak bagi. Nanti mau die borong hangbag bermacam-macam brand dan kaler. Hahaha.


So itulah dia , nak bukak ASB. Mane punye ha yang best ? Ade orang kate Maybank. Ayoyai. Malas betul lah nak pergi bank ni. Tak boleh ke buat E-ASB. Hahaha. Habes sume nak pakai internet kannn ! Pemalas ni budak ni. Memandangkan besok cuti , maybe sudah sampai masenya aku pergi beratur panjang-panjang dekat bank yang terdekat. Fuhhh !!

*rajenkan diri demi mase depan. Jyeahhh* :D



xoxo



- Cik Dabel N -

Sunday, March 25, 2012

Formula 1 2012.

Heyyow , aku baru je balik dari Sepang Circuit tadi. Fuhh ! Penat. Formula 1 Petronas Malaysia Grand Prix 2012 , yes banyak dugaanya yeee. Dengan heavy rain tibe-tibe. Memang jenuh. Basah kuyupan. Nasib ade orang jual baju hujan. (material : plastik nipis kaler pink beli kat kedai runcit yang dibuat baju hujan). Haaa tu pown hargenye da RM 5. Belum tengok harge makanan. Rase nak maki pown ade. Sosej bun special + air peach je da RM 25. So lupekan jela nak makan tu. Ish3. Ape pown enjoy walaupun BF tiri saye Encik Schumi ta menang. But ya it was fun. Spending time with my Syazwan Shumali.

Aku nak share gambarlah. Macam biasa , nak tengok silekan. Taknak tengok sile PANGKAHkan. :)

*orang kaye dan makanan mahal*

*makan jugak*

*baring macam atas tilam vono*

*Encik SS + Cik NN*

*menjejak puncak tertinggi*

*tiga ketul*

*dia pown nak makan jugak*

*negarakuuuu*

*bercinta di bawah terik matahari*

*lambat start = snap-snap first*

*Jepun menjajah Sepang*

*4 ketul*

*peace walaupun penat mendaki puncakkk*

*mari pulang*


p/s : ni gambar yang dalam camera aku , only the bestest pictures uploaded. Gambar lain ?
Coming soon.


xoxo


- Cik Dabel N -

Saturday, March 24, 2012

Rule of a lady.

Quotes from rule of a lady !! Enjoyyyy.
:)

xoxo


- Cik Dabel N -

Thursday, March 22, 2012

New , baru

Haaaa nilah die. Rupa blog aku yang terpaling latest. Rasenya ni jela yang mampu aku adjust for now. Warne soft-soft je kan ? Tak kene character betul. Tapi sape kesah. Sebab saje je nak gedik tukar kaler cam gegirl sikit ni. Asek kaler blue je. Bosan aku. Hahaha. So selamat membacelah ye kawan-kawan. :)


xoxo


- Cik Dabel N -

Miss Bracie.

Assalamualaikum & Hello.

Harini 22/3/12 , selepas macam 3 bulan lebey-lebey aku menghilangkan diri daripada dentist. Akhirnya tewas jugak sebab da dapat call kene datang appointment. Hahaha. Ala !! Aku paling SUKA la kan kene pergi jumpe dentist ni. Haihhh.

So , tadi aku sampailah dekat Klinik Pergigian Cahaya Suria tu. Muke memang tak semenggah ar sebab cuak. Bukan cuak ape. Aku da dapat imagine bunyi dentist tu nak scaling gigi aku kejap lagi. Aisey. Kalau tak ngilu aku terima lagi. Ini tak bunyi je da nak nangis. Huhuhu. Apetah lagi bile die scalingkan gigiku itu. Mampos wa cakap lu.

Selesai aktiviti scaling bodoh tu , ape lagi. Sesi welding la pulak. Nak ketatkan ape yang patut. Haish. Ni pown aku tak suke. Konfem lepas ni hazab balikla aku nak kunyah-kunyah. Deymmm !! And as usual. Dentist tu akan provide aku 1 peket getah nak sangkut kat besi-besi ni. So kuat sikit process tarik menarik gigi ni. Tapi dah name pown Cik Dabel N. Memang aku pakai pulaklah getah tu !! Bahaha. Tapi ni die pesan pakai malam je. So macam akan dipertimbangkan lah.

Tapiiiii yang menyedihkan aku rini , bila dentist cakap dalam 2 3 kali appointment lagi braces ni akan dibuka dahhh !! Oh nooo !! No more pagar besi elektrik bervoltan tinggi kat gigi aku ni. Alaaaaa !! Ini tak suka. Walaupun aku tak suka scaling , ketatkan and pakai getah. Tapi aku sayang besi aku ni !! Makkkk !! Help meee !! Aku siap cakap dengan dentist tu aku tak nak cabut. Hahaha. Memang mintak gelakla kannn. Waaa. Tapi siyes aku sedih ni !!! Makkkk tanak cabut lagi. Tak ready lagiiiii. :(


p/s : rase macam nak lari dari appointment lagi je. Hahaha. I love u bracieeee. :)


xoxo


- Cik Dabel N -

Wednesday, March 21, 2012

Convo sudah habes.

Assalamualaikum & Hello.

Previous entri pasal SS punya convo , lepas convo ape bikin ? Ape lagi mau bikin kalau bukan datingnya punn adoi. Hahaha. Kemane arah tujuan ? Pavilion jeee. Sebab dah book tiket movie. Cerite ape ? Ha tuuu dia 7 petala cinta.

Ini ade peekturessss lagi nak kasi tengok , macam biase. Kalau suka tengok kalau tak suka PANGKAH. :)

 *Credits to : Syazwan Shumali !*

 *Credits to : Me , me , me !!*

 * Mirror , mirror on the wall , tolonglah habaq mai sape lagi kachak ?? Bahaha*

 *Senyum , tak perlu kate ape-ape*

 *Muke monyok selepas makan Korean Cuisine ? Nilah penangan kimchi.*

 *Kengkonon candid je , eyh bukan candid ke ??*

 *pose , pose , pose*

 *muke tegang bawak Formula 1*

 *Atototo , buatlah muke itik , tikus , lembu.*

 *SS and NN*

 *Gembira selepas kenyang.*

*Sorry gambar anda ade separuh je. Hahaha.*


p/s : sape belum pergi tengok cite 7 petala ke petola cinta tu , aih lupekan jela. Aku siap nak lelap dalam movie layan cite tu. Hazab kau nak habeskan mase dalam tu. Denggg ! Tapi maybe tu pendapat aku je kowt. Haha. Sebab aku ta minat cite genre JK camtu. Upsss.

xoxo


- Cik Dabel N -


His Convocation Dayyyy.

Hai hai rey haii. Long time no see. Bhahaha. Padahal baru semalam je rasenye tak update blog ni. Cis bedebah betul perangai kannn.

Semalam obviously bangun 4.30 pagi ok gara-gara encik SS punye convocation. Deymm. Mengantok amat nieyh. So nahhh. Macam biase , kalau dah keluar camera kena functionnn. :D

* Upss sorry , aku memang suka rosakkan gambar ! Hahaha*

*Family ?? InsyaAllah*

 *His beloved mama*

*Congratss dear SS!!*

*Kih-kih-kih , lovee*


  *Hahaha. Aku memang tak nak mengalah !! Kah-kah-kah*

p/s : serba sedikit yang sempat dihapload. later-later ditambah-tambah. :)

xoxo


- Cik Dabel N -

Monday, March 19, 2012

A date !

Date : 18 March 2012.
Location : I-City & Putrajaya.

Fuh ! After berhari tak jumpe encik buah hati , akhirnya harini dapat jugak dating !! Yeayyy !! Semestinye sangatlah happy kan. Gile kau dating tak happy. 2 kali seminggu je dapat jumpe sekarang ni. Sebab nak limitkan jugak. Katenye kan nak kumpul duit kawen. Katenye. Hahaha.

So this is it , a few peektures yang aku nak share. Nak tengok , tengok. Tak nak tengok , PANGKAH. :D

* gambar gegar pon tetap gambar kan ?*

* there would be no one can separate us , only Allah s.w.t *

* si cacat + si cacat = cacat kuasa dua *

* katenye nak tengok HOT AIR BALLOON !! *

* smile , laugh together is the medicine after all *

p/s : i'm am extremely happy today. spending all day with my Syazwan Shumali. Love ya. :)


xoxo


- Cik Dabel N -

Saturday, March 17, 2012

Mereka.

Banyak benda yang akan membuatkan kita sedih , gembira , kecewa dan sebagainya. Dan entri kali ni aku nak share dengan korang antare yang menggembirakan aku. Mereka yang bertanggungjawab menceriakan perjalanan hidup aku yang ada mencabar. Terima kasih !

*Ni nagalilit community kesayangan aku.*

* Ni separuh daripada Geng-geng codol.*

*Ni budak masam kesayangan aku , Zara.*

* Ni chenta hati aku , Syazwan Shumali.*

*Ni family tercinta aku , Radzif's family.*

Merekalah antare yang banyak memberi support untuk aku. Tak kira bile mase aku nak dorang. Dorang ade untuk aku. Semua ni takkan mampu dibeli dengan wang ringgit.


xoxo


- Cik Dabel N -


Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah