Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, May 31, 2012

Retainers , rahhh !

Hey readers , semalam aku dah selamat mencabut bracie tercinta , wuhuuu. Takdela sakit seperti yang aku bayangkan. Sebab still boleh makan ayam golek malam tu. Hahaha. Just tu la die. Aku sekarang di bawah pengawasan lagi. Sebab kene pakai 1 alat yang terakhir dalam rawatan orthodontik ni. Which is my RETAINERS.

Seperti entri yang before ni aku dah explain sikit pasal retainers. And now aku nak kongsi sikit rase memakai retainers ni. Mari kite mulekan ye kawan-kawan. After braces korang dibukak , korang akan diminta untuk nganga mulut besar-besar. Dan again kite akan buat acuan. Macam mane korang buat acuan braces tu. The same component jugak akan digunekan tuk buat retainers tu. Component ape ? Alaaa yang macam tanah liat lembik yang kene letak kat gigi beberapa minit tu. Yang rase tak sedap tu !! Hahaha. *sape pakai braces taulah ape bende tanah liat lembik ni*. And semalam mase aku buat acuan tu. Memang nak termuntah-muntahla. Sebab yuccckksss tak sedap & busuk ok bau bende lembik tu !!! Siap menitik air mate jantan aku. Hahaha. *Jantan sangatttt*. :D

Lepas selesai buat acuan retainers tu , korang dah boleh balik da. And dalam 5-6 jam lepas tu datang balikla dekat klinik tu pickup korang punye retainers. *Mase tak tetap. Sebab aku buat klinik kerajaan maybe lame kot. Swasta aku tak tau la pulak bape lame nak tunggu before pickup retainers tu*. And semalam petang aku pergi klinik and pickup retainers. Semangat berkobar dah ! Excited sangat !! Tapiiii sekali bile dentist pakaikan retainers tu. Sumpah rase nak muntah. Sebab ??

Sebab retainers ni die sangkut dekat lelangit jugak , cube bayangkan macam bile ade sesuatu dekat lelangit korang. Bukan setakat lelangit je. Yang bawah lidah ni pon ade. Haaaa. Semestinye care korang cakap pon akan berubah jadi PELAT !! Dan tu yang jadi dekat aku sekarang. PELAT !! Rase nak marah pon ade. Rase nak cabut je. *Mentang-mentang retainers ni boleh bukak-bukak*. Hahaha.

Retainers ni pon ade care penjagaan jugak ok , tapi lagi senang. Semudah ABC orang kate. Hahaha. Bile nak makan korang boleh cabut retainers ni. So tayah nak risau sangat ok. And each time korang nak mandi. Bukak retainers ni. Once korang gosok gigi tu. Gosok sekali la retainers ni tuk buag kotoran. Senang je kan ? Nak simpan katne ? Simpan dalam bekas kedap udara ala macam bekas tupperware tau fu fa dekat pasar malam tu pon bolehhh. :D


*Ni casing retainers , actually sampai la ni aku tatau jual dekat mane. Hahaha*

*Ni retainers yang dipakai belah atas ok , nampak ? Lekat dekat lelangit !!*

*Ini pulak yang belah bawah , haaa melekat dekat bawah lidah tu. Ish3*

p.s : so kalau aku cakap PELAT-PELAT tu bukan buat-buat ok , tapi sebab bende alah ni yang de dalam mulut aku. hahaha



xoxo



- Cik Dabel N -

Wednesday, May 30, 2012

2 tahun 9 bulan 2 minggu 6 hari , huuu.

Hey readers , nampak gayenye aku tak boleh nak tido memikirkan today is my last day with my beloved braces. Dan ini adelah entri terakhir aku dengan gigi besi. Huhu. Selepas 2 tahun 9 bulan 2 minggu dan 6 hari braces ni dengan setianya melekat kat gigi ni akhirnya sudah sampai masenye untuk braces ni meninggalkan aku. Huhu.

Sedih ? Mahunye tak sedih. Rase macam baru semalam je lelangit kene bius sebab nak cabut gigi. Dan macam baru semalam je menahan seksa buat acuan braces. *ingat kuih je ke ade acuan*. Hahaha. Macam baru semalam je cabut 4 batang gigi semate nak pasang besi-besi di gigi ni. Macam baru semalam la dentist tu suruh aku bukak mulut besar-besar. Macam baru semalam jugak nurse tu tanye aku nak pakai power chain kaler ape. Huhu. Sedihnyeee. :(

Hanya orang yang pakai gigi besi je tahu kenape aku ni sedih bebenor pasal nak cabut gigi besi ni. Yelah cube bayangkan bertahun-tahun gigi besi ni teman anda walaupun braces ni diletakkan dalam mulut. Bermandikan air liur , taik gigi dan makanan terselit. But ya braces tu masih di situ. And yang paling penting. Mase aku sedih , gembira. Braces ni la yang sentiase ade dalam mulut aku. Heee. *sedih teruk*

And namenye pon kebendaan , so mane ade bende yang kekal dalam hidup kite ni kann. And da tertulis harini (30/5) gigi besi aku akan ditanggalkan. So , redha jela. Ape-ape pon doakan yang terbaik untuk aku. Hehe. *macam nak masuk bilik bedah da*. Gambar aku dengan gigi tanpa besi akan aku upload nanti. Hehe. Nantikan yeee. :)

p/s : nak try request dekat dentist tu boleh tak bawak balik gigi besi aku ni. Haha


xoxo



- Cik Dabel N / Cik Gigi Besi -

Tuesday, May 29, 2012

Game , haha.

Hey readers , happy Tuesday. Today is my last day nak berbesi di gigi secare permanent. Starting from tomorrow , akan bermulalah pulak kisah hidup aku dengan berbesi secare part time. *ikut rajen aku nak pakai ke tak*. Hahaha. Ape pon entri kali ni bukan pasal besi aku lah obviously. :)


Semalam rase kurang enak dan sangat tidak sedap hati. Entahlah , something happen. Yang aku sendiri tak tahu mane 1 betul. Mane 1 yang aku patut percaye dan tak patut percaye. Same ade nak percayekan mate aku ke nak percayekan cakap orang. Tapi bile bercakap dengan aku selalunye aku akan lebih senang dengar cakap orang instead of ape yang aku bace. Tapi itulah die. Wallahualam.


Dan kalau bende yang aku bace tu salah , dan ade orang tengah cube game aku. Takpela. Terima kasih banyak-banyak jela. Kalau bende yang aku bace tu betul , padanlah muke kau Cik Dabel N ohoi. Tapi aku tau ape yang aku bace tu mesti salah *masih cube deny*. Dan kepade orang yang tengah merencane sesuatu tu , semoga berjaya. Jangan ingat anda berjoget-joget sekarang anda akan dapat berjoget-joget lagi lepas ni. :)


Ok lah malas nak mengarut panjang-panjang. Huhu. Aku dah takde mud dah nak buat keje rini, Chaish !! Rabak mental kalau berurusan dengan orang gile yang penuh hasad dengki dan tak boleh tengok orang lain senang. Sekali aku cepuk , bute je tak dapat ape.



p.s : tolonglah get a life and make sure your new life is much more interesting than mine , so takdelah kau menempel macam good-good je kat life aku yang biase-biase ni.



xoxo




- Cik Dabel N -

Saturday, May 26, 2012

Subwaying , ngeh !

Hey readers , selepas entri panjang. This one is gonna be the short one. Hahaha. Subwaying with colleagues. Ngeeeh , walaupun tadi pergi welding gigi but ya still mampu makan Subway !! Hahaha.


*Inilah orang yang buat aku gelak dekat office sampai nak pecah pundi kencing aku. Ape pon aku sayang korang lahhh.*


p.s : next round kite bedal burger bakar pulak ok geng. :D


xoxo



- Cik Dabel N -

Friday, May 25, 2012

Gigi Besi , Ngaum !

Assalamualaikum & Hello

Hey readers , yaaa I know ni adalah entri ke 3 tuk malam ni. Haha. Mase untuk membanyakkan entri yang tak berapa nak banyak ni. So now aku nak cerita pasal GIGI BESI.

Today I've attended my monthly appointment dengan dentist yang tercinta. As usual at Klinik Cahaya Suria (a goverment orthodontic). For almost 3 years aku ulang alik kat klinik just for my monthly therapy. Haha. Therapy ke ?? Hahahaha. Ok bile dah cerite pasal klinik gigi. Definitely ade cerita baru yang aku nak sampaikan pasal aku dan gigi besiku ini. Huhuhu. So here it is , after sangat comfortable with my lovely bracie , akhirnye dentist aku memutuskan untuk take it off by this coming Wednesday. Which is in my calculation is only about 5 days to go. Pfft !

Absolutely rase sedih , nak menangis pon ade mase dentist bagitahu aku pasal nak take my bracie off. Waaaa sedihnye saye ni. Tak sanggup ok nak berpisah dengan Bracket,Wire,Elastic,Buccal Tube,Coil Spring dan sebagainye yang ade dalam mulut ni. Huhu. And as per dentist tu that after they take it off I need to wear RETAINER pulak. Dan sempat jugak aku blogwalk tadi , ade yang kate pakai retainer ni buat pronunciation jadi a bit weird. Pendek kate PELAT !! So we'll see macam mane keadaan aku nanti. Haha.

Here aku nak sharekan dekat korang a bit pasal braces , retainer dan sebagainye. So this entri might be meleret-leret sikit. Tapi takde cerite lain melainkan gigi dan gigi. Hehehe. Semestinye ade readers yang tengah berangan nak pakai braces dan maybe ade jugak yang dah pakai. Kan ?

Kepada yang tengah berangan nak pakai braces ni ade sedikit advise percuma daripade aku.

1. Korang dah pikir masak-masak ke nak pakai braces ni ? Yela sebab bukan je kos yang agak semakin mahal. *nowadays private clinic punye cost je dah RM4k-RM5k dan cost ni tak termasuk servis2 lain seperti scaling dan mencabut gigi*. Kalau sanggup silelah ke point no 2.

2. Adekah korang sanggup nak cabut 1-4 batang gigi ? Macam aku 4 batang gigi dicabut ye. 2 batang minggu ni 2 batang minggu depannya. Haaaa. Dan adekah anda bersedia membiarkan mulut anda digodam dentist setiap bulan ? Jika YA sile ke point no 3.

3. Sanggup nak tinggal makanan kegemaran korang for a while ? Example , mase pakai braces. U can't even think to eat chicken,lamb,beef dan sebagainye for a few weeks at the beginning. Korang WAJIBLAH sanggup untuk makan BUBUR semate-mate dan melupakan chewing gum juge. :)

4. Kalau korang rase yang ke3 korang boleh buat , so rasenye bagi aku takde masalah. Sebab korang definitely da tau pakai braces akan menyebabkan makanan terselit-selit. Dan semestinye kene rajen bawak berus gigi ke mane-mane. Even window shopping. :D

Now , mari kite kenal pulak komponen-komponen kat braces ni.


Ni braces , ok kaler-kaler kan. Menarikkan ? Cube tengok pic bawah ni. Best tak ?


Ok ni adelah bende alah yang dentist akan campak dalam mulut anda , hahaha. Nikmat kannn~



Ini pulak adelah POWER CHAIN , memang boleh tukar kaler. Dan inilah part yang paling digemari kalau jumpe dentist every month , nak pilih kaler.

Dan ini pulak adalah BRACKET yang akan menyangkutkan WIRE dekat gigi anda , so tak payah sengih lebar-lebar mase hujan sebab semuanya BESI.


Dan ini dia , ape dan bagaimane komponen-komponen ini membentuk sesuatu bernama BRACES.


Same macam kat atas , tapi view yang ni tak ngeri macam dekat atas kan ?

Dan next , selepas pakai braces semestinya ade care penjagaan pulakkan ? Huish serious leceh gile nak jage ok. Makan terselit la itulah inilah. Sebab tu sesape yang pakai braces ni ade special brush tuk gigi dorang. Nak tengok ape rupenye ??

Inilah dia INTERDENTAL BRUSHES , kecik dan senang nak bawak g mane-mane. Boleh didapati dekat Watsons , Guardian dan mane-mane pasaraya berdekatan. Harga ? RM 8++ and above.


Dan nilah care penggunaan die , selitkan dan korekkan ape yang terselit. Hahaha. So , agak normallah bagi pemakai braces nak berlame-lamean dalam toilet semate nak gosok gigi.


Dan ini pulak , berus gigi biase. Berus je macam biase. Bezenye ade penjagaan extra dengan interdental brush. Itu je.


Ini pulak mouthwash , untuk penjagaan extra jugak. Nak pakai boleh tak nak pon boleh.

Selesai sesi penjagaan gigi dan braces , kemudian mari kite lihat ape yang akan jadi a few years later. Hehehe. Dah pakai braces , semestinye lepas tu kene take it off kan ? Macam cerita aku dekat atas tadi tu. Now aku da dalam peringkat terakhir da. Sebab tinggal nak cabut je pagar besi ni. Hehe. So selepas tercabutnye ape akan jadi ? Here it is RETAINER.



Inilah dia RETAINER , yang akan aku pakai hari Rabu depan. Ape rase pakai retainer pulak akan aku update once aku dah pakai nanti. Hehehe.

RETAINER ni untuk ape eyh ? Selepas pakai braces movement gigi teramat-amatlah aktif. So die senang nak move merate-rate. Jadi bile pakai makcik retainer die boleh control pergerakan gigi tu and buat gigi tu comfortable dengan kedudukan yang baru. Berape lame pulak nak pakai ? Hurm macam yang dentist aku cakap tadi , untuk tahun pertama maybe pakai setahun tu full time and lepas daripada tu barulah pakai sebelah malam je ke or pakai selang-selang ke. Tapi lagi lame pakai lagi better. So that bolehla buat iklan ubat gigi pulak lepas tu. Hahaha

Itulah sedikit sebanyak alkisah braces yang mungkin menjadi tande tanye kepade sesetengah orang. Hope dapatlah membantu ape yang diperlukan kepada mereka yang masih baru dalam dunia besi ini ataupun yang baru hendak menceburkan diri.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : Ape pon AKU CINTA GIGI BESIKU. hehehe :D


Kazen's day out , part 2.

Hey readers , 2nd entri untuk malam ni. Hehe. Baru sempat nak update semua bende. Even cerita dah basi but here it is. Hehe. Kazen's day out part 2. Baru-baru ni which is Ahad yang lepas. Disebabkan aku cuti on Monday so ape lagi , aku membawa diri aku ni folo kazen aku bercinta , hehehe.

Ke mane mereka bercinta ? Ke Sunway Pyramid asalnya , TAPI makan je kat situ. Lepas tu merayau ke I-City. Ohyeah. Walaupun dah berkali-kali aku pergi sane tapi aku tetap teruja , macam biase. Sebab I do love the colorful lighting. Ngehh. Dan setiap kali pergi jugaklah aku akan buat muke excited + jakun + sakai. Haha.

Dan inilahhh hasilnye , selamat melihat.

:)


*Aku dah dekat oversea , anda bile lagi ?*


*Lampu-lampu-lampu*


*Senyum walaupun gayat , ngehehe*


*Combination , gare-gare gambar tak banyak*


*Kedai kasut BATA pon boleh jadi tempat photoshoot owhkeyh*

p.s : masih ade cerita yang bakal menyusul , heee :D


xoxo


- Cik Dabel N -

Eshat's Bday , weehuu !

Hey readers , quite some time jugak aku tak sempat nak masuk ke laman sesawang blogger.com ni. Absolutely takde mase langsung , OT sampai pukul 10 malam setiap hari. Akulah antare yang terawal masuk ofis dan akulah yang terlambat keluar office , semuanya gare-gare kerja yang tak pernah nak habes ataupun cube berkurang tu. Huhu.

So , here it is. Alkisah burfday kawan kepada Encik SS. Encik Eshat a.k.a Atok name timang-timangan gitu. Haha. Alkisah burfday surprise from his beloved gurlfren Cik Rina a.k.a Nenek. Haha. Even burfday celebration is only between ktorg 4 org. Tapi ok la tu kannn daripade takde langsung. :)

And ini sedikit sebanyak gambar untuk dikongsikan. Enjoyyy. *Location : Gardens Alamanda Putrajaya*


*Burfday cake , MU kowt , hado ?*


*Kemain cover tanak bagi lilin mati , tapi sampai depan bday boy ??? , PADAM*


*Akibat buat surprise , ni makan dia*


*Sweet together*


*Cake dan patung dan mereka*


*Semestinya kami pon ade gambar , haha*


*Lovely , ngee*


*Actually , kami berdua ni bergigi besi*


*Kami putih dan mereka merah , bawang putih vs bawang merah*


p.s : banyak lagi entri yang akan diupdate. :)


xoxo



- Cik Dabel N -

Monday, May 14, 2012

Kuantan , wuuhuu.

Hey readers , a bit busy last week , followed by a hectic day everyday. So , that is why aku tak kelihatan dekat blog ni. Fuhh ! Walaupun cuti on Friday , tapi bukan cuti dan berehat. But yaaa aku balik kampung. Sepupu aku kawen , dan semestinye busy. Yess. Sangat busy , but on Friday tu masih mampu curi tulang. Tapi bukan on Saturday. Fuhh~

Alhamdulillah , everything berjalan dengan lancar. Dengan panas terik , aku masih mampu untuk selesaikan goodie bags dan melayan kanak-kanak. Heee. Da macam babysitter pon ade aku ni. Duk main dengan kanak-kanak , dukung/riba sume cukup. Heee. But aku happy sebab aku suke budak-budak. Hahaha. So , takde hal la kalau nak tinggalkan baby dengan aku , tapi kalau die nangis aku lari dulu. Hahaha.

And Sabtu malam tu , aku telah menyerahkan diri aku untuk dikidnap oleh kazen-kazen aku yang tersayang tuk melepakkan diri dengan berkaroke. Walaupun masing-masing penat tapi still happening , doranglah yang happening sebab dorang yang karok , aku jadi minah pacak gelakkan dorang je. Hahaha. Ape pon thanks Ijat & Kema tuk malam tu. Nanti kite repeat lagi eyh. Ajak Along sekali. Baru care ye dok. :D

By the way , tidak dilupekan. Sekalung tahniah untuk Abang P dengan Kak Tiha. Semoga kekal sampai ke jannah , cepat-cepatlah bagi Nadia anak buah. Ngeee. Tak sabar nak main dengan budak-budak. Kihkihkih.


* Ini name die Adib , ngee *


* Ini Qila , baru 5 bulan.:) *


* Ini pon Qila lagi , jeles aku dengan kulit die. *


* Ini aku , si gemok. Hahaha *


* Suasana pagi die tepi pantai , subhanallah , cantik ! *


* 7.15 pagi , awalnya aku bangun. *


* Ini die Patrick & Mr Crab , mane si Spongebob ?? *


p/s : sememangnya aku sangat cintakan laut. :)


xoxo



- Cik Dabel N -

Monday, May 7, 2012

Untitled , lorh !

Hey readers , currently now aku dekat office lagi. Ya sedang OVERTIME , nak cari duit lebih. Heee. Padahal sebenarnye kerja aku terlampau banyak sampai nak bersenang lenang macam orang lain pon jangan berharaplah. :)

Ape pon , saje je menyinggah dekat blog ni. Terase ingin mengupdate. Tapi tade ape issue plak nak diupdatekan. Rase nak mengarut je. Ape bende nak mengarut ? Pasal friendship ? Bosan. Pasal revenge ? Hurm tak baik pulak nak berdendam. Pasal ape eyh ?

Hoo maybe pasal , hidup ? Hidup yang diibaratkan macam roda yang berpusing. Dan lebih merujuk kepada kedudukan kite yang kadang-kadang dekat atas dan kadang-kadang dekat bawah. Dalam hidup ni tak semua yang kite nak selalunye kite dapat. Dan adakalanye ade jugak bende yang kite nak kite boleh dapat tapi dengan berbagai-bagai dugaan yang harus ditempuhi. Itu normal dan itulah hidup. Hidup ni penuh dengan kejutan yang kadang-kadang kite pon tak menyangka kejutan sebegitu mampu terjadi dalam kehidupan harian kite. Tapi seperti pepatah orang putih "expect the unexpected". So , takdela terkejut beruk sangat nanti kan ?

Kalau nak berbicare pasal hidup , semestinya takkan habis dalam 1 entri ni. Tapi ya dalam hidup nilah kite boleh kenal banyak ragam manusia. Terlampau banyak sebenarnye. Ade yang dengki melihat kelebihan orang lain , ade yang reti bersyukur dengan hidup mereke , ade yang teringin membuat individu lain jatuh terduduk , ade juga yang sudi membantu individu yang susah. Semakin dikaji manusia ni semakin pelik sebenarnya , kerana ade juga manusia yang bertalam-talam mukenye hanye untuk merealisasikan impian dan hajat di hati mereka. Wallahualam.

Sesungguhnya aku bahagia dan bersyukur dengan hidup aku sekarang , walaupun banyak masalah dan banyak dugaan yang aku kena tempuh. Tapi berkat doa semua Alhamdulillah aku masih mampu berdiri tegak namun bukanlah sehingga meninggi diri. Aku masih manusia biasa yang tidak sempurna. Masih banyak kekurangan dan masih banyak yang perlu aku pelajari. Kepada manusia yang berharap untuk melihat aku tersungkur , terima kasih kerana anda telah berjaya menguatkan semangat aku untuk terus kekal mara ke hadapan dan bukannye berpaling ke belakang. :)


So , itulah antara yang aku ingin luahkan. Terima kasih kepada semua yang telah memberi aku kesedaran dalam hidup. Semoga Allah merahmati anda semua.



p.s : terima kasih kerana berada di belakangku di saat aku hampir terjatuh.



xoxo




- Cik Dabel N -



Sunday, May 6, 2012

Topik Ahad mama , dangg !

Hey readers , lame senyap gare-gare tade ilham nak tulis ape. Haih. Harini Encik SS kerje la pulek. Bosan teman dibuatnye. Huhu. Harini jugak mama dah keluarkan topik sampai tak terjawab aku. Haaaa. Topik ape ??

Topiknyeee bermula bile mama tengok aku duk usha kad kawen member aku. Dan tibe-tibe die cakap " ha kawan kau sume nak kawen da kak. kau ?? ". Haaaa itu namenye tercengang. Dan tibe-tibe die suruh Encik SS tu masuk meminang sekaligus tunang !!! OK itu pengsan. Kalau dah kerap na kua jalan-jalan. Celah mane lak nak simpan duit. Hahaha. Ampunnn.

Jem aku dibuatnye dengan topik die harini. Haiyak. Tak penah-penah lak die nak suruh orang masuk meminang ke ape ke. Sudah buang tabiat ke ape mak aku harini. Siap sebut name tau. Tu yang mahal tu. Wahhh ! Mama ni cam konfiden je dengan Encik SS ni. Hahaha. *sukenyeee*.

So kepade Encik SS , please take note. Wakakaka.


p.s : marilah kite berjemaah kumpul duit beli IPAD hahaha. bukan kumpul duit kawen. Hahahaha. :D


xoxo



- Cik Dabel N -

Tuesday, May 1, 2012

3rd Month , wuhuuu !

Hey readers , duk busy bercerite pasal orang lain and ape yang jadi dalam minggu ni sampai terlupe aku satu chapter. Heee. Chapter 1 hb tiap-tiap bulan. :D

1/5/2012 - Genap 3 bulan we are together. Alhamdulillah. Masalah ? Tipulah kalau takde tu. But yaaaa , kite still mampu nak pertahankan. Dan dengan banyaknye orang-orang yang tidak sepatutnye muncul dah muncul kembali. Tapi dengan sabar dan percaye. Kite masih di sini. Masih berbahagia. :)

Thanks tuk awak yang dah susahkan diri awak tuk hantar kite jumpe besfren kite semalam. Heee. Kesian awak tido merate gare-gare dah tak larat nak drive sangat. Thanks sebab jadi orang pertama yang wish. *benci*. Hahaha. Thanks darling !!! Me love you.

Thanks jugak tuk MOJO , yess MOJO. Yang awak buat surprise tu. Indahnye kenangan bulan April. Terima kasih untuk semuanya ye sayang. :)



xoxo




- Cik Dabel N -

Una's E-Day , love !

Hey readers , aku tengah cube untuk update semua yang jadi dalam beberapa harini , walaupun keadaan mata sangat macam tak mengizinkan. Hahaha. Tapi takpe. Usaha tangga kejayaan kan. So ni dia , entry ke 3 tuk harini. Yesss. Dan ini jugaklah entri yang terakhir tuk harini. Sebab lepas ni aku nak sekaippp. Heeee.

Ok , harini ialah 1 Mei 2012. Yes. Hari pekerja ye kawan-kawan sekalian. Dan hari ni jugak hari yang bermakna buat besfren aku Husna Yusof merangkap Una anak Mr Os. Hahaha. Sebab hari ni dia telah ditambat !! Yesss. Hahahaha. Maksud aku , hari ni die telah sah menjadi tunangan orang. Whahaha. Macam tak percaye je aku si gile ni boleh jadi tunang orang. Bak kate mama dia "behave sikit Una da jadi tunang orang." Hahaha. Ape pon tahniahla ye sayang. Aku happy tuk ko !!

Dan dengan ini disertakan gambar-gambar untuk tatapan readers yang tercinte. :)


* Inilah die tunang orang tu , behave sikit ye HUSNA. :D *


* Hantaran yang digubah secare kelam kabut , but still cantik okeyhhh. *


* Kawan-kawan aku. *


* Maaf , kami gila camera. *


* Lepas ni turn sape pulak ye , jeng3. *


* Ni sesi nak menunjuk aku ade cincin jugak , walaupun SILEBER je. Hahaha *


* Aku sayang mereka , love. *


* Ini namenye , aku sakit perut NERVOUS. *


* Aku nak berangan jugak , tak salahkannnn. :P *


* Saye sayang kaka Una , ngeee. *


p.s : semoga kekal sampai ke jannah Una , ktorg sentiase doakan yang terbaik tuk kau. :)



xoxo



- Cik Dabel N -

Kazen's day out , ngeh !

Hey readers , again sorry sebab being a bit late nak update story. So this is it , the 2nd entry for today. Entry ni supposedly aku taip hari tu lagi. Tapi yaaa dah penat , lappie ni la yang tengok aku bukan aku tengok lappie ni. Hahaha.

Entry kali ni pasal Kazen's Day Out , ngeh ! Macam kanak-kanak riang je berjalan-jalan dengan kazen. But who cares , ktorg memang macam ni. So , mane ktorg jejak ? Hurmmm. Semestinya pesta buku. Heee. Setelah sekian lame aku tak menjejakkan kaki ke PWTC semate nak pergi ke book fair. Akhirnya , kakiku dijejakkan ke sane jugak. Heeee. Semestinye bile dah cakap book fair , WAJIBlah ramai dan berasak-asak , bau-bauan pulak. Haaaa tak payah cakap. Hahaha. Ape pon dalam berasak-asak tu sempat jugak aku bawak lari 1 novel ke kaunter. Novel Bidadari Salju by Mia Kiff. *Tah bile aku nak bace tah*. Haha. Dan dalam orang ramai tu ktorg boleh pulak terjumpe Irma Hasmie yang sangat cantek berhijab. :)

After membeli belah buku-buku dekat book fair sambil menghidu-hidu bau yang MENARIK tu ktorg ke MBO Galaxy Ampang , kazen aku nak tengok Avengers katenye. Haaaa. Ok memang dapat seat. Tengah-tengah tak berape nak tengah sebab kene mendongak jugak. Tapi show pukul 7 , so ktorg berlime pon habeskanlah mase dekat Bangi Kopitiam branch Ampang. Makan sampai lebam. Dan pukul 7 startlah Avengers yang dinanti2kan. Tapi akhirnye aku pening sebab asyik mendongak je dan akhirnye aku terlelap-lelap. Tapi untuk orang ramai yang belum tengok , tunggulah sampai habes , sebab lepas sikit dari credits die cam ade sambungan Avengers 2. Jeng-jeng-jeng.

Nah bawah ni ade sikit mikit gambar di hari kejadian :


* Irma Hasmie - 1 *


* Irma Hasmie - 2 *


* Konon-konon comel , heee *


* Bakal doctor dan pesakit :D *


* Konon candid , menjadi jugakkan ?? *


* Ini tiket wayang ke resit bayar parking ?? :p *


p.s : sesekali berjalan-jalan dengan kazen pon syok wooo pulak tu bile tapayah keluar duit. :)


xoxo



- Cik Dabel N -

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah