Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, June 28, 2012

9 years , :)

Hey readers , hari ni aku sampai awal dekat ofis. Ya masih belum mahu mule kerja since waktu mule kerja start pukul 9. So pukul 9 baru aku nak panaskan engine. Hahaha.

Ape yang 9 years eh ? Its already 9 years since aku Form 2. Ape kaitan Form 2 dengan 9 years ? Kaitannye bile ktorg semua kembali berkumpul. Yeayyy ! Walaupun selalu je ade lepak-lepak but last Sunday lah yang paling happening. Sebab ramai yang dapat join. Tapiiii still ade yang tak dapat nak datanggg. Soooo sad.

Akhirnye selepas 9 tahun ktorg masih lagi mampu mengekalkan tali persahabatan ni. Dan hope akan kekal sampai bile-bile. Amin. Dan yaaa lokasi di mane kami berkumpul ? Di Kunang-Kunang Restaurant. Dekat Shell MRR2 menghala ke UIA tu. Tempat yang menarik just makanan & harga dia yang tak menarik. Sooo guyss , next time kite g Muara Ikan Bakar lak haaa. Heee

Ape pon , lepak punye lepak dengan dorang sampai lupe daratan dan lupe yang besoknye keje. Haiya ape pon tak boleh. Hehehe. Aku sangat happy , teruja gile dapat jumpe dorang balik. Next plan maybe nak anta kawan aku kat KLIA raya ke3 since he will study abroad lepas ni. Wuhuuuu.

So that's it. Gambar-gambar tak dapat dikongsikan sekarang. Dah name pon berblog dekat office , external sume tak bawak. So once aku balik rumah dan mempunyai sedikit kelapangan untuk berkongsi gambar terbabit. Akan aku upload ye kawan-kawan.

Until then , take care kawan-kawan. Berjumpe lagi dalam entri yang akan datang. :)



xoxo




- Cik Dabel N -

Friday, June 22, 2012

Bersukan , ???

Hey readers , ok sudah masuk entri yang ketiga untuk malam ni. Hope takde yang bosan membace entri-entri merepek aku malam ni. Heeeee. Entri ke 3 , aku nak share picturesss lagi semase aku bersukan. Haaa ?? Mase aku bersukan ??? Hahaha. Sukan ape yang aku buat ??

Mari kite lihattt , :)


* Sape yang menang , sape yang kalah ?? *


* Berposing lagak seperti seorang yang PRO *


* Jyeahhh , bola bowling aku berat die 8kg je~!! Hahaha *


* Semestinye aku yang KALAH , tengok muke akuuu ~!


* Semestinya die yang menang , tengoklahhh gembira betul~!! *

Inilah aktiviti bersukan aku yang pertama iaitu BOWLING people. Walaupun kalah dalam kiraan point tapi aku menang dalam kiraan strike !! Hahaha. *berlagak*. Nak tau ape pulak aktiviti bersukan aku yang nombor 2 ?? Sile tengok gambar di bawah !! :P


* Hahaha part time pom-pom girl itulah sukan nombor 2 aku , hahahaha. *


* Once upon a time , aku dan Rina ialah geng gigi besi tapi now tiada lagi. :( *


Sekian lah saje untuk entri-entri malam ni , sehingga bertemu di entri yang lain pulak. Sebab besok nak tengok Shrek the Musical. So , sure ade story punyeee.


xoxo



- Cik Dabel N -

Father's Day Celebration , :)

Hey readers , sudah entri yang kedua nampaknya untuk malam ni. Hehehe saje mengubat kerinduan nak menaip padahal setiap hari dekat ofis jari-jari ni memang melekat dekat keyboard. Hahaha. Tapi itu bukan topik kite sekarang. Topik aku sekarang ialah Hari Bapa yang ktorg sekeluarga raikan beramai-ramai. Meraikan bapa-bapa yang merangkumi ayah aku , pakcik aku dan tak lupa jugak kepada atok aku yang tersayang. :)

Sediki sedutan di hari kejadian , saksikannn~!!


* Butter cake , cantikkk tapi aku tak makan. Hahaha. *


* Atok dengan baju barunya , wowiieee *


* Muke toye je , dah dapat hadiah pon sedih lagi ke tok ?? :) *


* Inilah 2 hero aku , Atok + Ayah ~!! *


* Hero keluarga masing-masing , heeee *


* Inilah dia toys budak-budak zaman sekarang , ish3 *


* Mencekik + memakan + menghadam *


* Melepak + melepek + merepek *


* Ini pon lagi satuuu , budak IPAD ~! *


* Atok with his daughters , weee :) *


Selamat hari bapa kepada bapa-bapa di seluruh dunia. Tidak lupa juge kepada bakal-bakal bapa. Semoga sentiasa sabar melayan kerenah kami (anak-anak) yang sentiasa menduga iman dan kesabaran. Semoga berjaya menjadi ketua keluarga yang senantiasa dihormati.


p/s : patutnya Encik SS pon ade tapi die g naik Gunung Nuang , so sorry not in the picture la ye !! *walaupun belum jadi bapa still kene biasakan. hahahaha *


xoxo



- Cik Dabel N -

2 engagement , wihuuu.

Hey readers , kembali menaip harini since harini takde ape sangat nak buat. So daripada melenggung without doing nothing tu yang aku pun menyinggah dekat blog kejap. Sambungan daripada entri yang lepas. Engagement kezen aku yang berlangsung awal bulan 6 haritu. Yang masih aku tak sempat nak letak gambar dalam entri yang lepas. Maka dengan itu. Marilah kite bersame-same melihat hasil yang kita dapat daripada 2 majlis pertunangan terbabit. Enjooyyyy~!!

Majlis Pertunangan Abg Cit + Kak Zu

Location : Kg Paya Burma Kok Klang , Perlis.
Date : 02/06/12


* Darah manisss ni , duduk jauh-jauh. *


* Kazens , merepek je. *


* Hilang akal dalam ladang getah , hahaha. *


* Oh abang cit , we won't let you gooooo~!! *


* Konon-konon comel memang ktorg punnn~! *


* On the way ke Perlis , sempatttt lagi~! *


* We are families , :) *


* Congrats Gorgon + Akak Kenit , :P *


* Calon imam muda + ustazah pilihan , kemaihhhh~! *


* Hambbbbooiii~! *


Majlis Pertunangan Kak Ida + Unknown (Sebab tak tahu name)

Location : Beserah Kuantan , Pahang
Date : 09/06/12


* Mama + Kak Ida + Mak Su *


* Kazens belah ayah , ngeee *


* Orang busy bertunang , ktorg busy berposinggg *


* Punnn sempat , hahaha *


* Kaki /Partner in crime aku yang tersayang , jyeahhh~! *


* Kengkonon , sesekali kene berangan. Hikhikhik~! *


* Amboiii , tak nak mengalah tau budak 4 orang niii~! *


Sekian saje untuk entri kali ni , ade banyak lagi entri yang akan menyusul nanti. :)


xoxo



- Cik Dabel N -

Saturday, June 16, 2012

Gunung Nuang , huhu

Hey readers , harini 16th June , hari yang sangat sangat sangat bosan tuk aku. Sebab ? Ye Encik SS dah selamat mendaki Gunung Nuang. Kalau korang nak tau Gunung Nuang ni kat mane dan apa jugaklah yang korang nak tau. Boleh la klik Encik Gugel ataupun boleh la bace blog ni untuk maklumat. (Blog yang dilinkkan tu blog berbahasa Inggeris ya , tapi masih boleh difahami ape yang ingin disampaikan.) So selamat membace semua. :)

So make dengan itu , harini aku menjadi extra rajen *kemas rumah , kemas bilik ,wat laundry*. Padahal dalam hati da cukup risau da tunggu Encik SS ni tak turun-turun. Huhu. Penuh dah timeline twitter aku dengan kesah meroyan aku sebab Encik SS takde. Silap hari bulan da ade yang unfollow da sebab tweet mencarut sangat. Hahaha

Ape pon aku doakan yang Encik SS dan rakan-rakannye selamat turun dari Gunung Nuang. Macam mana dorang naik macam tu jugakla dorang turun insyAllah. Risau masih lagi melanda. Tapi insyaAllah. Doa kami mengiringi perjalanan mereka. Amin. :)

Sekian. Sehingga berjumpa lagi. Bye byeeee.


xoxo



- Cik Dabel N -

Thursday, June 14, 2012

June , hyee !

Hey readers , agak macam lame aku tak mengupdate blog ni. Almaklum sejak-sejak aku cabut besi kat gigi aku semakin banyak dapat tawaran berlakon. Hahaha. *cacat*. Ya June tahun ni aku agak banyak melancong tu yang sampai takde kesempatan langsung nak taip even 1 huruf pon. Mane aku pegi ?

On 2nd June baru-baru ni , kazen aku belah mama tunang. Tunang tanak jauh pulak tu dekat Perlis. And obviously kalau da kat Perlis mestilah macam saje-saje jalan tibe-tibe da tersampai Thailand. Hahaha. So ya amat memenatkan. But BESSTTT ! Sebab jalan-jalan dengan family. Mestilahhh syiokkkk. On the way back from Perlis pon ktorg sempat berlibur dekat Penang pulak. Haaa haruslah bertambah-tambah penat kannn. Gambar-gambar majlis pertunangan tu. Later aku upload okenggg.

And continue lagi. On 9th June aku balik kampung belah ayah pulak. Yaaa again kazen aku tunang. Ape la penyakit dorang ni nak tunang-tunang in a rows. Fuuhh! Penat mak jemah ok. Tapi lucky balik Kuantan pon balik hari je. Kalau tak semestinye aku berlibur lagiii. Hahahaha. Gambar tuk majlis pertunangan on this side tak banyak gambar. Sebab aku duk berlibur dengan kazen-kazen aku yang lain and buat outdoor photoshoot. (Location : Rumah orang bertunang) :p

Tadi cite pasal orang tunang , tak kire orang kawin pulak. Banyak mendapat invitation. Merate-rate tempat kowt. Meriah betul dorang kawin. Aku bile pulak ? Hanye Tuhan yang tahu. Wacehhh ! Matang teruk jawapan. Ape pon tu la die serbe sedikit cerite pasal setengah daripade bulan June ni. Hopefully from today onwards akan lebih better than June yang before. :)

Sekian untuk kali ni. Nanti ade mase aku uploadkan gambar yeee. Thanks for reading.



xoxo




- Cik Dabel N -



Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah