Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Saturday, October 27, 2012

At last its in my hand , Weee !!~

Assalamualaikum & Hello.

Sorry macam lame tak hapdate , hihihi.
Terlampau busy with my new toy + raya haji. Wuhuuu~
Makanya baru harini sempat jenguk jenguk blog , naseb tak bersawangggg.
Alhamdulillah 25 October 2012 haritu , aku selamat sudah capai target aku.
Heee , target untuk mendapatkan new toy !! Yeayyy !! :P


This is my new toy , Alhamdulillah I've achieve my target already !!
My burfday pressie in advance. Woot woot !! 
Perkenalkan Cik Tab Putih , Tralalalala. ^_^
I do love this thingy much muchhhhh. ,3


And this is ma first gambar snap by Cik Tab Putih , ngeee !!~
Sangat happy ni weiiii , tak tipuuu. :P
Dan this is also my first photo uploaded at Instagram.
Sape sape nak follow can find me "nuriesyanadia".


Bila pakai android sewajibnya ada Instagram kannn~
Same goes here , beli beli terus install Instagram terlebih dahulu. Kihkihkih.
Nampakkan yang aku ni gelojoh dan CAMWHORE , Lalalala.


Dan budak kecik kesayangan aku ni pon tak terlepas untuk camwhore dengan aku , miahahaha.
Sangat sporting okeh anak buah aku yang sorang niiiii !!
Kejadian duckface ni baru je jadi semalam mase bosan bosan dekat umah atok aku semalam. :P
Sekian , nanti aku nak try update blog guna Cik Tab Putih pulak. Wee !!~
Tapi risau die sync dengan Picasa je , menambah semak pulak nanti dalam Gallery. Pfftt !!
Oklah , baiiii.


p.s : i feel good , lalalalala. :DD


xoxo


Thursday, October 25, 2012

Taste Of Asia , Pewiiittt !! :P

Assalamualaikum & Hello.

Title entry dah macam besttt kannn !!~
Macam sangat taste kannn.... tapiiiii.....
Kau tengok bawah niiiii.... Haaaa jawab.... Taste ke tak ?? Kihkihkih.


Dah apekes aku senyum macam nak mintak penampar sesangat niiii ??
*sila perhatikan dalam cawan tu , ada 2 straw. Air pon kongsi ke ?? :D*


Gambar blur pon mesti kasi masuk jugekkkk , janji ade gambar. Ko hade ??
Takde kannn ?? So , p duk sane diam diam. Hewhewhew. :P


Muke aku tu memang muke tabiat , hahahaha.
Kalau agak agak aku stress hadap PC kat office.
Bila aku buat muke camtu mesti sedikit sebanyak aku hati aku rasa terhibur. Motiff !!
Actually ni aktiviti sebelum ktorg berjalan jalan mengusha idaman aku. Ngeee !!~
Rasa macam dah tak sabar nak grab harta karun aku tu woiiiii !!
Bape hari je lagiiiii , ohhh jom countdownnn...
Okaylah , sekiannnn. Nak layan Adam & Hawa. Kihkihkih.


p.s : petang ni appraisal tapi sempat lagi nak layan drama kauuuu. :P


xoxo


Tuesday, October 23, 2012

Day 2 - Ke Utara Larh Pulak !!~

Assalamualaikum & Hello.

Gambar dah siap berhabuk baru nak buat entry , heeee. :P
Kepada yang nak tahu aku pergi mana bolehla bace previous entry.
Silalah klik SINI dan SINI ye kawan kawan semua.
Actually semalam lagi patutnya entry ni dah dipublishkan.
Tapi tetibe masa tengah laju jari menaip ayah buat permintaan nak tengok UAI pulakkk.
So , sambung harinilah jawabnye. Hehehehe.
Okeyh jom sambung jalan jalan , yeayyy !!


Ni budak Shifa pagi pagi lagi dah jalan ke bendang dengan Encik Dabel S.
Aku nak ikut dia tak kasi , puuuuiiiikkkk !!~


Ehhh ??? Ni apekes pulak ni ???
Siap ada polis escort pulakkkk.


Haaaa ??? Ape ni banyak banyak kereta sama.


Apekahhhh ???


Ohhh konvoi PPEOC Northern rupenyaaa.


Ish ish ish , sampai 80 biji kereta masa tu.


Owner owner kereta , dan kezen aku je satu satunya wakil from Central. *bangga* :P


Si Shifa yang heksited nak mandi , hahahaha.


Siap bawak pelampung bagai , tapiiiii tak mandi pongggg. :DD


Proton Persona Elegance Owner Club , PPEOC !!


Alamakkk , dah konvoi konvoi baru teringat nak bagitahu location. Hahaha
Ni dekat Bukit Ayer !!! Rase nak mandi je uollss.
Malangnya tak bawak bajuuuu !! Waaaaa Y_Y


Ihikhikhik , dedating sampai ke Utara. Hehehe.
Gila cuti cuti Malaysia uollsss. :DD


1 happy family at home , hahaha.
Dah nampak kan ciri ciri camne nanti kalau dah ada family. :P


Haaaa kau nampakkk , mithalinye aku duduk teman si Shifa main air.
Padahal aku pon heksited same. Hewhewhew.


Kannnn aku dah kate , aku yang heksited.
Nengok camera je terus sawan , miahaahahaha.

Oleh itu tamatlah sudah untuk entry malam ni.
Macam tak lalu pulak nak tunggu gambar ni dihapload.
Lembabsss tahap mahakarya. Almaklum gambar besor gajoh !!
So , nanti aku sambung part berikutnya yeeee. :DD
Selamat malam semuaaaaaa. ^_^


p.s : janganlah mimpi hantu lagi malam niiii , nak mimpi pakai Tab bolehhh ?? :PP


xoxo


Monday, October 22, 2012

Pelik , Blerghhh !!~

Assalamualaikum & Hello.

Tadi pasal makan makananggg , now pasal EMOSI. Kihkihkih.
Kau dah kenapa Cik Dabel N wooooiii ?? Tak sihat ke ?? Cacat eh ??
Erkkk....erkkk....rasa rasa macam sihat tapi emosi ni yang tak sihat. WHY !! T_T

Kadang kadang rasa nak marah....
Kadang kadang rasa macam menyampah sangattttt....
Kadang kadang rasa meluat pon hade....
Kadang kadang rasa macam nak nangis , tapi cam tak tentu hala pulak dah....
Kadang kadang rasa nak maki , hissshhhh....
Kadang kadang rasa benci pon ada....
Kadang kadang rasa malas nak communicate....
Kadang kadang rasa dia tak memahami....
Kadang kadang rasa kosong....
Kadang kadang tak rasa pape langsung , haaa amek kau !!

Semuanya serba tak kena. Aiyooo !~
Orang kata nilah nama dia Dugaan Bercinta.... Ermmm yeke ??
Bak kata orang ni semua sebab syaitooooonnn dah mula nak kacau kita.
Dah mula nak menggoyangkan apa yang ada. Is it ??
Waaaaaa , seram sejuk pulak terasa. Y_Y
Ni belum aku take steps nak ke arah sane nun haaaa....
Kalau dah take steps tu ??? Sure sure makin banyak dugaan right ??

So , nak tak nak aku kene KUAT !! Yessss !!
Abaikan ape yang aku rasa tu , tak datang hasil pon kalau dilayan. Kannn~
Sekian sahaja kisah emosi tak stabil aku , hikhikhik
*haaa nampak , tadi kat atas cam stress kat bawah ni elok pulak. Hishhh*
Kalau korang pernah rasa macam ni , meh kite seeppp sikit !! :PP


p.s : semua ni mainan perasaan je , semalam kene mainan tido sebab MIMPI HANTU !!


xoxo


Telan air liur tengok Tutti Fruiti , Danggg !!~

Assalamualaikum & Hello.

Sape penah makan Tutti Frutti sila angkat tangan tinggi tinggi ?? Hikhikhik.
Pagi pagi lagi rasa macam nak gugel pasal Tutti Frutti.
Ni semua salah Encik Dabel S sebab pergi makan mende alah ni tak ajak aku semalam.
So , harini dah mengidam. Haaa gasak kau ! :P


Kepada yang tak tahu Tutti Frutti ni menatang gapo ? Meh sini aku bgtau. :D
Tutti Frutti ialah sejenis frozen yogurt yang SIHAT untuk tubuh badan !
Maka dengan itu bolehla makang banyak banyak. :P


Tutti Frutti dijual bukan berdasarkan kebesaran/keluasan bekas yang korang guna.
Tapiiiiii....dikira berdasarkan BERAT ye uollsss. :))
Kuantiti yang banyak = makin berat = makin besar RM = kopak wallet !! :PP
Maka , hendaklah mengambil kira duit poket jugak ye adik adik semua.
Bukan main press je masukkan yogurt tu dalam mangkuk korang , reti ?? :DD
Tu belum include the toppings , wuhuu !!~


Haaa u see u see , RM 0.53 untuk 10 Grams ??
Meriahkan membayangkan duit nak keluar daripada poket. :P
Tapi tak selalu takpe , jangan sampai ketagih pulak. Itu MASALAH namenye. :DD



Kat atas tu ada listed a few of Flavours yang dorang ada , for more. Click HERE.
Untuk Toppings pulak , korang boleh tekan SINI.



And here are the Nutrition Facts , ihsan daripada Google ye kawan kawan. Hahaha.
Tapi I is baik hati hari ni , so aku bagi korang link untuk korang usha sendiri.
Bolehlah klik dekat SINI SINI dan SINI untuk maklumat lanjut. Aceceh !!~ :P

So , sekian sahaja entry pembuka untuk hari Isnin ni. Moh kite buat keje. Wuhuu !!~
Selamat menjamu mata dan selera ye , :))
Kalau korang nak pergi makan jangan lupe belikan aku sekali. Hewhewhew.


p.s : nak merajuk lagi sebab tak dapat makan Tutti Frutti !! :(


xoxo


Sunday, October 21, 2012

Congrats Zulfahmi Khairuddin , Ngee !!~

Assalamualaikum & Hello.

Tadi cerita pasal gula gula , now nak cerita pasal MotoGP pulak.
Even though tak dapat ticket nak pergi sana , takpe ! Positive !!
Apa guna ayah beli tv plasma besar & sound system kebabom kalau kite tak guna kan ?
Maka dengan itu , hari Ahad ni !! Iaitu hari ni , aku meriahkan rumah.....
Dengan bunyi vroommm vrooommm motoGP dekat dalam rumah !! Hahaha.
And just now , baru je habes session untuk Moto3 250cc.
Dannnn...

Congrats Zulfahmi Khairuddin !!!


Walaupun hanya dapat 2nd place je , tapi kau tetap kebanggaan ktorg semua !! Ngee. :DD
Nak buat macam mana kalah pon dekat last lap , tapiii still menangg no 2 !!
Gembira gembira jugak , but kesian kat Fahmi sebab kena simbah arak kat atas podium.
Apalah bangang sangat mat saleh tu , takkanlah tak tau adab kot.
Even dia dah lari pon daripada kena simbah arak tu , tapi nak buat camne. Ishishish.
SALUTE HIM !


p.s : MotoGP teringat Marco ! RIP buddy !! :))


xoxo


Jalan Jalan Teman Pengantin , Wuhuu !~

Assalamualaikum & Hello.

Actually entry ni aku nak tulis last week , butttt sesangat busy.
So , terpaksalah postponekan sikit. Hehehehe. :P
Bukan sikit kannn ?? A week la jugak. Heee. :DD
Dan aktiviti aku last Sunday ialahhhhh....
Jalan jalan teman pengantin cari gula gula. Kihkihkih.


 Ha nampakkk ?? Borong jangan tak borong !! Hahaha


 Encik Tokey dah get ready dah nak kira untung untuk hari tu , Hikhikhik


 Korang nengokkk !! Aku jumpa chewing gum 3 kaler niiii !! *eksited*


Chewing gum 2 kaler pulak !!
Zaman aku kecik kecik dulu , mesti kerat separuh untuk makan.
Separuh lagi makan nanti. Gile saving kannn~





Tu diaaa , berbekas bekas gula gula.
Rambang mata teruk aku kat sini. Sikit lagi mental nak rabak. Hahaha


Sape penah makan cekelat ni ??
Aku penah makan yang shape nombor 8 tu , hahahaha.
Paling suka kaler merah , tahpapejetah. :PP


Biskut biskut biskutan !! Nyum nyummm !!~ :P


Aku adore gula gula lembu belakang tuuuu !!


Kemainnnn macam macam lagi dia jual , wuhuu !!
Hamper pon hade u knooowww.


Okay ni muka da tak boleh blah , dah tak mampu nak diri lamelame.
So duduk berehat jadi duta 100 plus , hahahaha.

Oh ya btw , kepada yang tak tahu location kedai pemborong gula gula ni.
Meh aku bagi tau , korang tau Safuan Plaza yang dekat ngan Chow Kit tu ?


Kalau korang dah tau kat mana Safuan Plaza ni , bertentangan tu ada kedai kedai jamu.
Haaaa. Dekat area situ lahhhh !!!
Korang jalan je dalam lorong lorong gelap tuuuu.
Nanti terjumpalah. Hahahaha. Senangnya direction aku. :P

Sekian sahaja untuk kali ni.
Sambung lagi nantilah ye kawan kawan semua.
Aku nak menyedut Pearl Milk Tea by Chatime ni !! Daaaa~


p.s : mengidam nak makan meatball , sambal tempoyak , siakap stim !! Deymmm !! :'(


xoxo


Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah