Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, November 30, 2012

Thanks for all wishes guys , Ngee !!~

Assalamualaikum & Hello.

Harini genap umur aku 23 tahun , oh sudah tua nampak gayanya !! :D
Thanks kepada yang wish birthday dekat aku through social network.
Dekat bawah ni aku share sikit , sape yang wish dekat aku. Miahahaha.
Sangat retis okay mak rini nok. Ramai feminat mak wish hoccay. :P


Mama buat onar dekat wall FB aku , aigooo !!~ *shameshame*








Facebook will never fails to remind you about someone's birthday.
Sebab tula penuh notifications dengan birthday wishes.
Whatever it is , thanks ya peoplesssss. :))



And this is from my twitter account , :)
Not so many as in my facebook. Tapi okayla tu kannn~
Dihargai sangat jasa baik kalian. :D


Last but not least , from my best buddy !! Yeay !!
2 hari lepas burfday dia and now its my turn. Hikhikhik.
Bersama samalah kita menjadi tua ye kawan. :P

Bila 22 dah say bye , 23 mulalah say hye.
Itulah lumrah alam. Semorang pon akan tua.
But umur adalah sekadar angka , ahaksss. I tetap muda di hati uollss. :P


p.s : kenapa buah hati tak de dalam wish wish diatas ?? Sebab die buat wish secare LIVE ! <3


xoxo


Thursday, November 29, 2012

Undescribable , Wohoo !!~

Assalamualaikum & Hello.

Harini hari terakhir aku bergelar budak perempuan berumur 22 tahun.
Malam ni tepat jam 12 malam , akan menginjak ke angka 23 tahun.
Ya Allah , kejap je rasa da 23 tahun aku hidup atas muka bumi ni. Huhuhu.
Malangnya aku tak rase eksaited pon nak celebrate birthday tahun ni. Haaa pulak !!
Nak celebrate pon dengan sape ?? Sendirian jawabnya.
Harini mood aku sangat tak baik , macam ribut taufan da ni rasa.
Habes semua rasa tak best , haizzz. :(
Semua punca daripada orang tu. Hmmmm. Sedih !! T________________T
Kalau tak sure sure da dapat countdown sama sama.
Siap berimpian ada bunga api lagi , Hahaha.
Malangnya ?? Harapan menjadi layuuuu !!~ Pfft.
Sekian sahaja untuk sesi carut marut di kala petang menunggu waktu pulang.
Babaiiii~


p.s : nak shopping sampai tak larat nak jalan biar kene angkut dengan tow truck !


xoxo


Malaysia VS Laos , woot woot !!~

Assalamualaikum & Hello.

Semalam telah berlangsungnya perlawanan bola sepak untuk AFF Suzuki Cup.
Perlawanan antara Malaysia dan Laos , dekat Stadium Nasional Bukit Jalil.


Asalnya aku tak tahula pulak ada bola malam tu.
Sampailah si mokcik Rina tu bagitahu and ajak join. Maka dengan itu....
Dikerahnya buah hati buat apa yang patut. Hikhikhik.
And at last dapat jugak pergi tengok bola ! Huyeahh huyeahhh huyeaahhh !!~
Tapi motif utama adalah untuk jumpa mokcik Rina. :P
Lama gila kotttt tak jumpa dia , last sekali masa pergi Muar hari tu. Huhuhu.


Ajak buah hati camwhore dulu sebab masa ni mokcik Rina tu belum sampai.
Depa boleh lambat mai la pulok. Huhuhu.


And yeayyyy !! Akhirnya dapat jumpa mokcik ni. Ngee !!~
Jumpa jumpa terus peluk peluk macam berpuluh tahun tak jumpa. Hahaha.
Over sangat tauuu dekat stadium nak peluk peluk. Ahaksss.
Tapi hade aku kessaaahhhhh ?? :P


Disebabkan dah lama tak camwhore same same.
Maka dengan itu peluang keemasan ini jangan dilepaskan. Hikhikhik.
Joooommm kite bergambor banyak banyak !! :D


Tengokkk !! Nila sebab utama buah buah hati ktorg taknak bagi ktorg jumpa.
Nanti mesti ktorg abaikan keadaan sekeliling.
Ampun ya pakkk , bukan selalu. Eh yeke bukan selalu ?? :P


Macam macam mimik muka boleh keluar kalau dah namanya camwhore kannn~
Sikit lagi je nak buat parody sore eyes tu. Miahahahaha.
Biar Singaporean tu tau sore eyes aku lagi santek dari dia. Hewhewhew.


Ini adalah satu penyakit ye kawan kawan semua.
Bila buah hati dah jumpa padang/bola memang muka inilah yang akan aku dapat.
Dengan mulut ternganganya , fuiiiyooo sangat taksub niiii !! Huhuhu.
Malangnya aku ?? Aku \taksub tang nak jerit je. Tssskkkk.


Semangat Harimau Malaya hoccay , penat aku hafal lagu dorang duk nyanyi semalam.
Last last harini aku dah lupala pulok. Hakeleh. Hahaha.
Terhafal pon gara gara makcik yang duduk belakang aku tu nyanyi sekuat hati dia.
Dala dengan batuknya , ponnn nak jugek nyenyanyi. Haizzz.


Mana satukah antara kami yang akan berkawen dulu ?? Erkkk !!
Takda kaitan langsung kannn~ Hahahaha.
Tu diaaa atok dengan semangat harimau malaya dia. Rawrrr !!


Haaa korang nampak tak asap kaler merah tu ??
Kalau tak nampak maknanya kualiti gambar ni tak berape bestlah. Huhu.
Asap tu asap apa pon aku tatau. Miahahaha.
Yang aku tau die kaler pink pink merah gettuw. :P
Adakah merbahaya untuk mata ?? Ponnnn tak tau !! :DD


Tengok semangat 3 beradik tu , haaa kemain kannn~
Aku pon tak pegang bendera cenggitu. Hihihi.
Mana taknye duk pegang si putih ni nak snap snap. Mana mampu pegang bendera. :P


Tu diaaa semangat orang orang kita , hohoho.
Tak kira jantina , semua bersemangat. Termasuklah mokcik Rina tu. Hahaha.
Malangnya aku lagi bersemangat hanya pada 2nd half , ape pon tak boleh. :DD
Kalau Apek jadi keeper semalam kan besstttt !! Sobsobsobs. T_______T

Malaysia 4 , Laos 1.
Tahniah buat Harimau Malaya.


Sekian sahaja untuk entry bola pada kali ini. Ahaksss.
Nanti nanti kalau ada match lagi , akan aku ceritakan kat korang hoccay.
Daaaa~ Love ya !!~


p.s : suara ahkak sedikit sebanyak seperti suara bafuk bafuk di Lorong Haji Taib hoccay harini. Pfft !!


xoxo

Wednesday, November 28, 2012

Happy Birthday Dayah Katik , Kihkihkih !!~

Assalamualaikum & Hello.

This entry is not a continuous entry , but this is a special entry for a special person.
Sangat special kah orang tu ?? Eh sudah semestinya.
She is my besfren dunia akhirat. Hikhikhik.
Besfren aku daripada zaman UiTM Perak. Adala dekat 5 tahun dah ktorg berkawan.

Masa zaman study dulu kalau ktorg nak buat jahat , mesti same same.
Bersatu teguh bercerai roboh habaq hang. Miahahaha.
Dialah kawan aku , dialah musuh aku , dialah PA aku. Semua dialah !!
Mana aku pergi mesti ada dia , mana dia pergi mesti ada aku. Haaa sweetkann~

Yang paling best , birthday dia beza 2 hari je dengan birthday aku.
So , ktorg dalam zodiak yang sama. We are Sagitarian people. Hohoho.
Maka dengan sebab itulah perangai ktorg sama , pendek kate almost semua sama. :D
Yang berbeza - aku tinggi dia pendek. Kahkahkah. Sebab tu nama dia KATIK !! ^_^v

Tapi tak bemaksud ktorg boleh get long tu ktorg tak pernah bergadoh hoccay.
Ktorg gadoh memang tahap pulang pulang duit and kira kira semua expenses. Hahaha.
Gadoh sampai beberapa bulan jugaklah tak bertegur. Tssskkkk. T______T
Satu kelas pon boleh buat buat tak nampak je padahal sebelum tu ??
Teramat sangat rapat kot. Yeee ktorg ni gila. Miahahaha.

Now , 5 tahun dah berlalu. Dia now masih study. In Tourism.
And aku ?? Kerja dalam tourism industry jugak. Haaa nampak ??
Air yang dicincang takkan putus , hahaha. Takde kaitan gile. :P
Now , bila masing masing dah busy , sangat jaranglah ktorg ni berjumpa.
Tah bila boleh lepak lepak mengumpat dengan dia lagi tah agaknya.
Asik asik mengumpat dalam Whatsapp/Tweet je. Pfft !!

Apa pon , bukan tu main point aku ye kawan kawan semua.
Main point aku untuk entry ni ialah nak wish birthday je dekat dia. Kahkahkah.
Tapiiii yang kau merapu melalut cerita macam macam dah kenapa woiiii !!


Meet Nurul Hidayah , my besfren ever. :)
And as per what I said up there , dia memang pendek !! Hahahaha.
Gambar ni taken awal tahun ni rasanya. Masa tu aku dengan buah hati turun Melaka.
Buat daytrip , semata !! :DD


"Babe , happy birthday. May Allah bless you with joy and happiness. Semoga happy disamping family tersayang and Merc tercinta. Hewhewhew. Selamat hari tua jugak aku ucapkan. Hahaha. Kau tetap kakak and aku tetap adik. I don't care pasal 2 hari beza tu. Miahahaha. Hope that our friendship will last forever. Dah takde masa aku nak gadoh dengan kau. Bukan best pon gadoh ngan kau. Tak adventure langsung. Hihihii. Study rajin rajin. Kasi dapat dekan lagi. Faham ?? Jangan makan banyak banyak sebab kau takkan meninggi tapi akan melebar. Kahkahkah. Apa pon have a blast for your 23rd birthday orang gilak !! Nak g celebrate macam jauh sangat , later later jelah kite celebrate eh orang gilak. Semoga cepat kawen and cepat bagi aku anak buah. Zzzzzzzz. Bye !"


p.s : disebabkan terlalu ralit pasal holiday , birthday besfren sendiri pon lupa. Tsssskk !! T____T


xoxo




Day 2 : Journey to the North , Weee !!~

Assalamualaikum & Hello.

Day 1 : Journey to the North telah pon selamat dipublishkan.
And now adalah untuk entry day 2 , which is sambungan daripada entry day 1.

Dalam entry day 2 , korang akan nampak betapa packnya jadual aku pada 25/11/12.
Sangat memenatkan but sangat enjoyable , hikhikhik.
Semalam korang dah tengok majlis akad nikah kan ?? So today.....
Ialah majlis bersanding , wuhuu !!~
Di mana aku dan si buah hati menjadi pengapit kepada pengantin baru tu. Weee !!~


Majlis bersanding supposed to berlangsung lepas Zohor.
But kita manusia hanya mampu merancang selebihnya Dia yang tentukan.
Majlis bersanding berlangsung agak lewat sedikit kerana masalah teknikal.
Tapi alhamdulillah majlis berjalan dengan baik walaupun dalam hujan renyai. :')


Kepak kepak kebung kebung kepak kepak kebung kebung , hikhikhik.
Cantikan pelamin dorang ?? Cheq suka nooo. :D
Pelamin/Baju/Mekap pengantin by : Noura Bridal House at Seriab , Perlis (berdepan JKR).


My makeup also done by Noura , malangnya halfway done. Hahaha.
Sebab terlampau mengejar masa. But after all okayla.
Ala aku pengapit je pon , so tapayah over !! Walaupun aku memang over. Ahaksss.


Warna baju ktorg sedondon , sebab memang beli kain yang sama.
Sampai 8 meter setengah ktorg borong dekat Jakel Jalan TAR haritu. :P
For korang punya info , material baju ktorg ni ialah : Kain Valentro.
Harga RM38 semeter , tapi boleh dapat murah lagi kalau pandai tawar menawar.
Dan border lace dekat baju aku tu aku beli online kat FB (Cotton Mania) namanya.
RM45 semeter. Murah kannn ??
Silelah cari ye , later aku kasi link. Sebab FB kat office ni kene BLOCK !!
And design baju kurung aku tu ialah : Baju Kurung Moden + Kain Kembang Payung. :)


Ni sesi amek berkat bak kata mama , hahaha.
Memang tengah amek berkatlah ni , hewhewhew.
Kot kotlah makin cepat ke majlis ktorg nanti. Lalalala


Last but not least , picture 1 family dengan pasangan pengantin baru.
Masa ni masing masing mood dah jejeh airmata. Hohoho.
Tah apa yang sedihnya tah , bukan lepas ni tak dapat jumpa dah.
Tah pape je kan ?? Hahaha. Padahal aku pon drama air mata masa tu. Puiii !!~


Ni gambar dengan mak pengantin perempuan. :)
Dah nampak macam aku pulak pengantin kan ?? Ohhh overshadow. :P
Masa ni dah nak balik dah. Time ni jugak Tok & Wan tak bagi aku balik.
Waaaa. Semakin sedihla hati aku kannn~
Tah bilelah dapat jumpa dorang lagi , hukhukhukhuk. T__________T
Keluar je daripada Kampung Paya Burma , terus lelaju shoot ke 1 tempat lagi. Pffft !!
Sangat hectic okay kawan kawan semua.


And here you go !! Kami telah on the way ke suatu tempat tu. Hikhikhik.
Cerita ktorg dekat another place tu akan disambung dalam entry seterusnya. :)

Sekian sahaja untuk entry kali ni. Babaiii !!~


p.s : jalan punye jalan , sampai drama Adam & Hawa aku semua tah ke mane mane. Hish !!


xoxo


Day 1 : Journey to the North. Weee !!~

Assalamualaikum & Hello.

Lama tak masuk dashboard , lama jugak tak layan internet.
Semua gara gara jadual yang terlampau pack. Pffftt !!~
Alhamdulillah Journey to the North - 4Days3Nights berakhir dengan selamat.
So , this is my story for the Day 1 , banyak day lagi nak share dengan korang ni. :DD
Keep reading la haaa. Don't missed out even 1 day tau tau tauuuu. Miahahaha.

This is picture taken masa malam berinai :


Si pengantin lelaki ni sebenarnya taknak pakai inai.
Tapiiii , ktorg paksa jugak sampai dia nak. Kihkihkih.
Si pengantin rasa terpakse nak pakai inai , tapi aku ??
Oh sangat feel free hulur tangan. Lalalalala.
Maka dengan itu jadilah seperti gambar di bawah. :P


TADAAA !! U see , mak yang hover kann~
Naseb badan la ye , hahaha. Dah nampak macam aku pulak yang nak kawen kannn~
Haaa gasak. :DD


On the way ke Perlis , ktorg stop dekat RnR Bukit Gantang.
Sebab dorang dah janji nak stop situ. Maka stop jelah kannn~
And guess what I saw , haaaa tu diaaa kereta berpenumpangkan durian.
Huissshhh. Sungguhla teman tidak tahu baunye ghupe hape dalam tu. *pitam*


Pesta durian people !! Kemainnn tauuu~
Makan durian ramai ramai macam tak pernah dapat durian. *retard*
Aku suka makan durian , yang aku tak suka is bau dia bila masuk dalam kereta.
Kena pulak aircond , wooiii !! Boleh migraine teruk kottt !! Hurhhh.


Dah kenapa aku beli air ni tibe tibe ??
Haaa kalau korang tatau meh sini aku bgtau. Hihihi.
Motif utama aku ialah sebab Aaron Aziz duta energy drink ni. Kahkahkah.
Disebabkan nak jumpa Aaron tu macam mustahil , minum energy drink ni pon bolehlah. :P
Tah pape je kan ?? But who cares , hahaha. :DD

Dan selepas berjam jam dalam kereta , akhirnya sampai jugak di negeri Perlis.
Sesampai je Perlis terus meyinggah rumah makcik si buah hati.
Sebab dah lame benor janji nak menyinggah kat sana. :)
Lepas singgah menyinggah dan jalan jalan dekat pekan Kangar.
Akhirnya ktorg pon gerak ke homestay untuk prepare event akad nikah malam tu.


Last pose sebelum bertukar status , hihihi.
Debaran sangat terasa hoccay masa ni. Aku pon duk dup dap dup dap. Hahaha.
Over kannnn~ Macam la yang nak menikah tu aku. Haktuiihhh !!


This is the hantaran given by us untuk pihak pengantin perempuan.
Sorrylah ye gambar tak berapa nak cantik sangat.
Sebab Zara duk berebut nak main tab , haissshhh budak ni !! :DD


Tu diaaa 2 orang daripada skuad pemusnah pelamin , aiyokk !!
Apa pon tak boleh budak 2 ni. Macam dah takde tempat lain dia nak main.
Tapiiiii comel kannnn !! ^_^


Sempatttt lagik nak snap snap dengan si masham ni. Kuikuikui.
Masa ni pengantin perempuan dah jumpa pengantin lelaki , auccchhh.
So lovelyyyy !! <3


Detik yang dinantikan oleh semua orang , huish !!
Dannnnnnn dengan sekali lafaz , akhirnya mereka bergelar suami dan isteri. Alhamdulillah.
Agak agak kalau turn aku nanti tah ape rupenye tah. :P
Dahla nama aku ni panjang dan berbelit lidah nak menyebut. Miahahaha.
Good luck future husband. Kahkahkahkah. :DD


My family + My love = 1 picture.
Coming soon this is our picture for raya , hikhikhik.
Berapa tahun lagilah gamaknye ye ?? :DD


SELAMAT PENGANTIN BARU ABG CIT & KAK ZU !!
Semoga mahligai yang dibina kekal sehingga hujung nyawa.
Penantian selama 7 tahun akhirnya berakhir pada 24 November 2012.
Selamat datang Kak Zu ke dalam family riuh rendah kami. :))


Sekian tamatlah sudah Day 1 , Day 2 akan disambung kemudian.
Nantikan sambungannya ye semua. Love yaaa !! Muaxh !


p.s : mood nak verangan jadi pengantin semakin tinggi !! :P


xoxo


Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah