Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, January 14, 2013

B2B : Apa nak letak atas dulang hantaran ? (Draft 1)

Assalamualaikum & Hello.

Sabtu lepas mama buat diskusi dengan adik beradik dia , but not so much to cerita cerita.
Sebab nak kasi jalan wedding kezen aku dulu on this coming 27th.
Lepas tu barulah boleh aku buka cerita pasal E-Day aku. HUHU.

But 1 ayat makcik yang buat aku sikit seriau , bila dia cakap :

" Bulan 1 ni dah kira habis , lepas ni dah bulan 2. Bape bulan je lagi ? "

Bila aku kira kira , ohmagad ! Lebih kurang 9 bulan left. Oiii. Aku apa pon tak pikir lagi ni.
Macam tu pon boleh ke ? Selalu orang kata kalau tunang tak payah nak semak kepala sangat.
Tapi aku ni ? Aku ni seorang hamba Allah yang nak event aku perfect.
Taknak ada cacat mahupun cela. Even sikit pon , so I need to start it by now. Huhu. Y_____Y

Oleh yang demikian , aku dengan gigihnya ke kedai buku semata nak cari notebook.
Untuk jote down segala mak bapak yang berkaitan dengan E-Day.


Hamek kauuu , kemain gigih nak pilih note book mana satu. Padahal semua sama je.
Konon nak beli ikut cover , barulah semangat nak tulis tulis. KATA KAUUU !! :P


Nampak ?? Semangat kannn ! Sampai majalah Pesona Pengantin pon aku beli.
Ni Edisi January , yang Edisi February pon aku dah beli tapi ada dekat Wan.
Cover untuk Edisi February ni ada muka Zizan Razak. Muka dia je aku ingat , yang lain ? Tak ingat. :P
Bila dah ada majalah , aku pon belek beleklah page demi page.
Tengok hantaran sini , tengok hantaran sana. Lepas tu sendiri pening. Kaler pon tak pilih lagi. Mihmihmih.

Disebabkan dah terlalu pening nak pilih , lalu keputusan tak dapat dibuat. Terus skip chapter lain.
Check list nak letak apa atas dulang hantaran (from my side). Mood berangan TURN ON. :D

Kain Nikah
Sireh Junjung
Kek
Cokelat
Cupcakes
Al-Quran + Kain Pelikat +Tasbih
Bunga Rampai & Potpourri
????
????

Amacam okay tak ?? But still ada 2 yang aku tak tahu nak letak apa. Adoiii !!
Aku letak kucing aku kang tahu lah. HIKHIKHIK.
Kalau agak agak korang ada idea yang menarik dan munasabah sarawak untuk aku.
As usual , feel free to leave your comment.
Okay dah , malas nak tulis panjang panjang. :P
Babaiiiiii. Love ya people.
Thanks for your time.


p.s : orang suruh buat kerja , kau sibuk dengan blog. EHHHH SUKA HATILAH !! :D


xoxo


10 comments:

  1. buah n bahulu..xpun jelly..lalalala

    ReplyDelete
  2. Lalalitamplom , haha. Terima kasih untuk idea anda. :)

    ReplyDelete
  3. hahaha..sama2 kasih..nk mintak sponsor jelly pun bolehh..ahahah

    ReplyDelete
  4. Wahh ! Bagusnya nak sponsor. Nawaitu dah ada tu. :)

    ReplyDelete
  5. hahaha..setakat jelly je nadot..ape ade hal..wakakakaka

    ReplyDelete
  6. Hakelah ! Kau ke Kak Zu. Bantai tahulah !! :P

    ReplyDelete
  7. hahaha..mane ko tau hah nadot! :p

    ReplyDelete
  8. Sape je nak panggil diriku ini Nadot kalau bukan budak pendek nieh. MIAHAHAHAHA.

    ReplyDelete
  9. kuang aja betol la NADOT nie..ahahaha :D

    ReplyDelete
  10. Dah dah dah , BBM je cepat. Haizzz. :D

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah