Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, January 25, 2013

Food Review : Mee Tarik Warisan Asli.

Assalamualaikum & Hello.

Mee tarik ! Takde kena mengena dengan nescafe tarik ataupun teh tarik kurang manis. Heee.
At first aku pon tak pernah tahu kewujudan makanan bernama mee tarik ni.
Sebab obviously yang kita selalu makan Mee Kuning/Mihun/Kuey Teow tak pon Spaghetti.
So apa tu mee tarik ?? Macam mana rupa dia ?? Sedap ke ?? Kenyang ke ??

Maka dengan itu , aku pon pergi ke Restoran Mee Tarik Warisan Asli Hassan , Sg Besi.
Pergi untuk apa ? Mestilah untuk rasa sendiri apa itu Mee Tarik. ^_^


Untuk makluman korang , restaurant ni ownernya mualaf.
Sebab tu restaurant ni a bit macam chinese style daripada segi decoration dia.





Menu diberikan pula dalam dwibahasa. Bahasa Melayu & Bahasa Cina.
Kalau buat bahasa cina , memang sampai sudahlah tak orderkan. Wakakaka.


Cermin lutsinar tu lah tempat depa menarik narik mee tersebut.
Kalau korang nak tengok pon bolehla bertenggek kat situ.
Macam akuuuuu , akuuuuu malu dan malassssssssssss. Hahahaha. :P


Bak kata orang orang yang selalu datang sini. Datanglah awal.
Kalau lambat lambat nanti full and korang dapat makanan korang lambat.



TADAAA !! Perkenalkan mee tarik kepada semuaaaaaa. One for me and one for him.
Aku siap minum dengan chinese green tea. Konon cina sangatttt !! HARHARHAR.


This is how mee tarik dibuat. Sebab tu mee dia kenyal. Sedap dan tak muak.
Kalau tengok betul betul tak ubah macam spaghetti , menarik weh !


Jalan jalan cari makan dah sampai , korang bila lagi ??
Tengok sebelah kanan gambar ni. Kategori A tu. Means ??
Kedai ni bersihlah kawan kawan semua.

Untuk menjejakkan kaki ke , sila rujuk bawah :

Restoran Mee Tarik Warisan Asli
51A Jalan Tasik Utama 3, Medan Niaga Tasik Damai, Sungai Besi, 57000 Kuala Lumpur.


p.s : kalau nak pergi tu jangan lupa bawak aku sekali , banyak lagi nak try ni ohoiii. :D


xoxo


2 comments:

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah