Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, January 8, 2013

Giveaway : Falling In Love.

Assalamualaikum & Hello.

As usual pagi pagi masuk je office - start je PC - tekan IE - blogwalk blog Rina. Hihihi.
Then terbaca entry dia pasal "Giveaway : Falling In Love". Terus terasa macam nak join.
Nak tau apa link tuk blog yang bagi giveaway tu ?? Kenalah khatam story morry aku ni dulu. HARHAR.

So here is the journey of Nuriesya Nadia & Syazwan Shumali

10 August 2011

Actually Wan ni kawan kepada Una which is my best buddy.
First time aku jumpa Wan pon sebab nak temankan Una je. Takde niat lain pon.
Since masa tu pon aku in a relationship with someone. Konon setia kannn. HIHI.
And yes kitaorang jumpa masa bulan puasa (10/08/2011). Nak iftar sama sama sebenarnya.
Tapi biasalah kalau dah janji Melayu kan. Mestilah larik timingnya.
Akhirnya kitaorang iftar makan kuih muih while tunggu Wan sampai. PFFTTT !!
At this moment , aku macam tak ambil kisah sangat pasal Wan.
Sebab aku lagi excited jumpa best buddies aku. HIHIHI. Sian Wan. :P
But few days later aku pon gatal tangan add FB Wan. Ahaksss tatau malu kan ai.

26 November 2011

Masa ni aku jumpa Wan pon sebab wedding kakak Una. Huhu.
Actually masa ni Wan beriya riya nak ajak pergi wedding tu dengan dia.
Tapi aku jual mahal , nak juga pergi dengan ex boyfriend aku. HARHARHAR.
Dan pada tarikh ni juga first time aku call Wan selama aku kenal dia.
Tu pon sebab nak tau Wan duduk mana , sebab aku ni rabun. Tak nampak Wan kat mana.
Dapat jumpa kejap je masa ni sebab Wan nak balik awal.
Elehhh konon je balik awal , padahal makan hati sebab aku datang dengan ex boyfriend akulah tu. :P
Lepas tu , macam biasa contact pon through FB. Sebulan sekali baru nak chat. Miahahaha.

03 January 2012

Kali ketiga berjumpa dengan Wan. Kali ni Una tak masuk dalam story dah.
Sebab Wan sendiri yang set nak jumpa aku. Ngeee !! *ni pon sebab kakak dia ada intebiu kat KL , kalau tak ? Jangan harap.*
Tapi aku still bawak kawan untuk teman aku , sebab takut ex boyfriend aku salah faham. Baikkan aku.
Lunch date dekat kedai makan bawah jambatan nearby office aku. Huhu.
Sejam je dapat jumpa Wan , tapi lepas daripada pertemuan inilah baru hati aku ni rasa lain macam.
Rasa kalau tak dapat contact dia dalam sehari macam tak sah. T___________T
Rasa macam rindu sangat dekat dia , padahal dia bukan sesiapa lagi masa tu.
Dan dalam bulan January ni jugaklah kitaorang tukar gelaran nama yang selalu kitaorang pakai.

24 January 2012

Daytrip ke Port Dickson & Malacca dengan Wan , first time jalan jauh. Berdua pulak tu. Huhu.
Masa ni pon aku dengan ex boyfriend aku pon dah krisis teruk. Tapi Wan bukanlah puncanya. :)
Dan masa inilah aku rasa sangat rapat dan sangat dekat dengan Wan.
Senang untuk aku share segala benda dengan dia , by the same time kitaorang bertukar cerita.
Balik daripada daytrip aku makin makin makin rindu dekat dia. Aarghh malu pulakk !! :D

01 February 2012

Selepas beberapa bulan Wan menunggu aku untuk menjadi partner dia. Akhirnyaaaa....
Kitaorang declare to be with each other , YEAYY !! Dan Secret Recipe Sunway Pyramid menjadi saksi.
Dahla masa ni kena paksa makan kek tau tak. Padahal aku dah kenyang gila time tu.
Oh lupa nak mention , I've got a ring too !! Mihmihmih.

25 December 2012

Wan jumpa parents aku untuk berbincang pasal "kami" , Ngeee !!
Disebabkan aku malu , aku lari masuk bilik. Tapi masih pasang telinga dibalik pintu. :P
Alhamdulillah parents aku dah kasi lampu hijau !! Woot wootttt. Nak kawen nak kawen. EHHH !!

08 January 2013

Alhamdulillah kami masih lagi bersama , hampir ke angka setahun by early February 2013.
Rasa macam semua benda ni baru je jadi semalam. Tapi rupanya dah nak dekat setahun berlalu.
Andai jadi seperti yang kitaorang rancang. InsyaAllah 30 November 2013 ni.......
Kitaorang nak mengikatkan tali pertunangan. WAH !! Tak sabar rasanya. *memasak pon fail ada hati nak tunang tunang. hikhikhik*
Doakan kitaorang eh semua. Doakan semuanya berjalan lancar tau tau tau.
Apa pon terima kasih dekat Una sebab dialah jalan untuk kami bertemu dan bercinta. Ahaksss. :D


Okay done !!! Tamat sudah ceritera cinta aku dengan Wan.
Seperti yang dijanjikan. Klik SINI untuk join getaway ni. Wuhuuu.
Tarikh tutup : 11 January 2013. So , hurry up !!
Manalah tahu ada rezeki nak dapat hadiah from this getaway.
Tuah ayam nampak di kaki , Tuah manusia siapa yang tahu. Wallahualam. :)
Terima kasih kerana sudi membaca entry cintan cintun kita niiii. Hikhikhik.
Babaiiii. Love ya people. Thanks for your time.


p.s : banyak kali dah cerita how i met Wan , tapi ni khas untuk getaway blog Firuz. Kang ada yang kata aku gila nak taip banyak kali benda sama. :P


xoxo


5 comments:

  1. awwwwwwwwwwww.. sweeet.. Sengih2 kita baca.. hihihi :P

    jom sama2 join GA ni.. Just for fun :)

    ReplyDelete
  2. alololo bercinta dgn org tu tak semestinya kita kawen dgn org tu kan. jodoh nad dgn wan ni la tu amin akak doakan yg terbaik :D

    ReplyDelete
  3. Rina : Yeay ! Kita dah join pon. Saje saje nak isi mase terluang dekat opis. :P

    Kak Cha : Aminn ! Thanks akak. Hihii.

    ReplyDelete
  4. cepat2 kawen..hihi..secret recipe jd saksi ekk..hehe

    ReplyDelete
  5. Saila : Doakan yang baik baik tau. Amin. Nanti kawen kita ajak Saila dengan "mamat cina" datang tau. :P

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah