Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Saturday, January 19, 2013

Misteri di UiTM Lendu.

Assalamualaikum & Hello.

Semalam terpandang tweet sorang kawan aku kepada sorang kawan aku dekat Lendu.
Katanya : 'Apa jadi dekat Lendu tu betul ke?' , dan jawab kawan aku tu 'Iyaaa benar belaka'
At first aku macam malas nak amek port pasal benda ni , konon nak berfikiran positif.

Tapi bila pagi tadi colleague aku tanya 'Kau ada baca pasal UiTM Lendu ?'.
There you go , apa yang dah jadi dekat UiTM Lendu sampai semua orang bercakap ??
Some more kalau dekat Twitter , korang taip je #PrayForUiTMLendu , mesti keluarlah apa yang related.

Dari pembacaan aku from blog to blog , aku konklusikan yang dorang ada 3 benda kena hadapi now :

1) Kes barang hilang. Kalau barang je yang hilang okay lagi kan ? But how bila barang dah hilang and korang realize ada note pula yang ditinggalkan? Note yang berbunyi : 'Nantikan ketibaan saya di kolej kolej lain'. Menakutkan kannn ??

2) Kes rasuk. Mana mana pon sebenarnya boleh je jadi kejadian rasuk merasuk ni. Tapi daripada blog yang aku baca tu. Seems it is worst from apa yang aku pernah hadapi dulu masa dekat UiTM Seri Iskandar.

3) Kes pukau. Katanya bila bilik tidak dikunci ataupun terlupa untuk dikunci. There will be someone yang akan tepuk bahu korang dan few minutes later korang akan jadi bukan macam diri korang. And korang akan do whatever yang si penepuk bahu tu cakap. Okay. Aku sendiri pernah kena pukau dulu. So , aku agree dengan kes ni. Tapi siapakah yang menjadi penepuk bahu dalam UiTM tu ??

Credit to : TheRuzannaPages

Selepas membaca blog TheRuzannaPages tu , terus aku laju laju Whatsapp best buddy aku si Yayaa tu.
Sebab dia student Lendu , so mesti dia tau cerita. Kalau tak banyak pon sikit.
Then lagi surprise bila dia cakap pasal ada gambar yang disnap oleh student Lendu.............
Yang terselit sesuatu dalam gambar tu. Gambar disnap di Jambatan Tasik Tun Fatimah. Nak tengok ??
Kalau korang nak Google pon boleh , tapi aku baik hati. Aku kasi letak dalam blog. Mohla tengok.


Dikatakan yang dalam gambar tu adalah gambaran seorang yang memakai costume Ulik Mayang.
Tapi dalam certain blog kata itu adalah costume Menora. Wallahualam.

Apa pon sama samalah kita berdoa supaya UiTM Lendu kembali seperti biasa.
Doa kami semua bersama korang. Inshaa Allah nanti keadaan akan pulih. Amin.
Semoga Allah melindungi dan berikan korang semua kekuatan untuk menempuh semua ni. :)

Babaiiii. Love ya people. Thanks for your time.


p.s : yaaaa , please do take care !!


xoxo


7 comments:

  1. Jangan terlalu taksub sangat dengan benda-benda macam ni. Sebab apa? Pertama, sangat tak masuk akal bila ada hantu yang pandai menulis. Siap tinggalkan nota lagi. Kedua, gambar tu sebenarnya dah lama. Sengaja ada sesetengah pihak yang membangkitkan semula. Maaf mencelah. Assalamualaikum. Have a nice day :)

    ReplyDelete
  2. Takdelah telampau taksub , just tertarik dengan ceritanya. Oh dah lama baru ada orang nak bangkitkan. Mcm2 hal. Wasalam. Have a nice day.

    ReplyDelete
  3. tgh jd trending kan... harap semuanya ok...

    ReplyDelete
  4. macam kelakar siap tinggal note. hantu pandai tuls note? huhu

    kawan akak pun belajar kt uitm lendu dia bengang org ckp mcm2 dia ckp takde apa pun sebenarnya. wallahuallam

    ReplyDelete
  5. Deqnoor : Tula pasal , trending plak jadinya. Macam macam hal.

    Kak Cha : Hantu U memang reti tulis notela. Miahahaha. Ala every campus pon ade je kes rasuk rasuk ni. Tak pernah kecoh punnn. :P

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Agreed Zaza , sebab kita takkan sedar what is happening to us kan ? :)
      Thanks for blogwalk.

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah