Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, January 9, 2013

Mulut ada emas ? HUNTUNGLAH !!

Assalamualaikum & Hello.

Aku cukup elak untuk cakap banyak banyak on Wednesday , konon nak Wordless Wednesday. Huhuhu.
Tapi harini aku rasa.....aku rasa....aku nak lepas geramlah weh !! Arghhh.
Aku nak tanya korang koranglah eh , SUSAH KE NAK BUKA MULUT AND MINTA TOLONG ?
Pulak tu kalau pertolongan tu diperlukan regarding work scope korang.
Susah ke korang rasa ??? Susah sangat ke nak sebut "Aku nak minta tolong ko ni."
Boleh mati ke kalau korang sebut ayat macam tu dengan colleagues korang ??
Tak mati pon kan ?? Air liur pon tak luaklah seliter. Pfftt !

Aku bukannya nak membebel , nak mengamuk tak tentu pasal.
Tapi ni sebab dah jadi dekat batang hidung akulah , sebab tu aku bising.
Aku tak suruh kau melutut , tak suruh kau sembah aku pon sebab nak minta tolong.
Aku just nak dengar kau cakap "Tolong." , tu je.
Takde aku nak suruh kau minum air rendaman kaki aku pon. *haaa ayah pin sangatttttt*

Come onlah weh , ni bukan pasal kau bukan pasal aku. Tapi ni pasal kerja.
Pasal tanggungjawab kau dengan kerja kau.
Kalau kau rasa kau tak suka aku , aku tak suka kau. Sebab tu tak payah cakap.
Ekelehhh kau boleh jadi professional sikit tak ?? Bukalah minda tu sikit.
Kalau kau tak suka aku kau punya pasallah , aku tak suruh kau cakap dengan aku pasal benda lain.
Tak payahlah nak ikut ego kau yang menggunung tu. Yang nampak bodoh kau , bukan aku.

Kau act macam aku tau je apa problem kau dekat side kau tu , apa kau ingat aku tukang tilik nasib ??
Nak suruh cakap pon susah , hishhh !
Kalau bab menjaja cerita , tak payah aku suruh kau dah boleh pergi bukak mulut.
Don't ignore it lah. Aku bukan tak tahu apa benda. Just aku buat tak tahu.
So , renungkanlah ye. Maybe yela kot dalam mulut kau ade emas. Tu susah nak bukak mulut.
Sorryla guys , entry ni memang nak menembak orang.
Babaiiii !! Love ya people. Thanks for your time.


p.s : aku bukan nak berkira dengan kau macam mana kau berkira dengan aku.


xoxo


2 comments:

  1. ntah susah sgt ke nk mintak tolong. klau mcm akak ni dh naik tebal mintak tolong haha

    ReplyDelete
  2. Kannn !! Samalah dengan kita. Susah bila mulut ade emas ni kak.

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah