Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Saturday, January 5, 2013

Orang tua selalu kata.................

Assalamualaikum & Hello.

Dulu masa kecik kecik mama selalu cakap "orang tamak selalu rugi".
Especially lepas gado dengan adik adik sebab nak gula gula ataupun cokelat banyak banyak.
Bila dah dapat banyak banyak bukannya aku makan semua pun , tersimpan tak termakan.
Alih alih semut jugak yang hurung gula gula & cokelat tu. HIHIHI.
Now , baru aku tau wujudnya peribahasa tu bukan for fun. There is always a meaning behind it.


Sama jugak dengan bercinta , orang tamak ni selalu rugi. Kenapa aku cakap camtu ?? WHY !!
Yelah sebab dia konfius tak tahu nak pilih yang mana satu. Nak yang depan mata ke nak yang lain.
Lepas tu mulalah simpan stok untuk diri sendiri. Kononnya nak buat backup.
Kalau hilang sorang , sorang ada lagi. Konon nak guna terms "sekali petik jari selori yang datang"
Tapi ingat , tak semua apa yang kita nak tu kita akan dapat. Ngerti ??
Maka akan keluarlah pulak peribahasa "yang dikejar tak dapat , yang dikendong berciciran."
Haaaa itulah padahnya jadi tamak. Apa pon tak dapat. Barulah padan dengan mukaaaa. :D


Kepada yang dekat luar sana nu ha , kalau agak agak anda berperangai seperti ini.
Bawak bawaklah berhenti , tak payah jadi tamak. Nanti apa pon kau tak dapat.
Tetapkan hati dengan seorang je cukuplah , tapayah nak gedik gedik nak pasang spare.
Spender pon tak mampu beli , inikan pulak nak berbelanje untuk 3 4 orang partner kann. NANGES !


Untuk mangsa mangsa kepada orang orang tamak ni , quote atas ni untuk korang. :)
Gambar semua telah dikidnap daripada Google yang berjasa.
Happy weekend guys , love ya. Thanks for your time.
Babaiiiiiiii.......


p.s : the good news for today is - I'm working !! WHAT !! Good ke tu ?? :P


xoxo


No comments:

Post a Comment

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah