Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, January 14, 2013

Tutorial : Linkkan Instagram dengan Blogger.

Assalamualaikum & Hello.

Macam mana nak linkkan Instagram korang yang banyak gambar tu dengan Blogger ?
Senang jela , tak susah pon. Aku pon at first try and error je. :)

1. Korang pergi dekat Dashboard - Layout - Add a Gadget :



2. Then korang choose HTML/Java Script.



3. Korang paste code bawah ni dekat HTML/JavaScript korang tu. Sila tukar username aku tu dengan username instagram korang.

<iframe src='http://badgeplz.com/instagram/?u=nuriesyanadia&t=c&bgclr=white&brclr=pink&px=2&py=2&pb=2&brds=5&incls=y&svc=instagram&pbclr=ffffff&sze=75' allowtransparency='true' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:192px; height: 282px'></iframe>

4. Korang tekanlah SAVE. Dah siap !! :D


Agak agak kalau not functioning well , korang bolehla klik SINI. HIHIHI. Aku saja je konon nak buat tutorial. Padahal ade je jalan mudah. HARHARHAR. Babaiii !!
Love ya people. Thanks for your time. :)


p.s : hari isnin mood bekerja sangat tah pape , so mari kite tengok blogger. :P


xoxo


2 comments:

  1. jikalau IG private takleh la buat kan mkcik?

    ReplyDelete
  2. Oh kite tak surela pulak. Sebab kite tidak memprivatekannya. :P

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah