Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, February 25, 2013

Abang Angkat , Kakak Angkat.

Assalamualaikum & Hello.

Pada yang tak tahu , sebenarnya aku ni anak sulung dan tunggal perempuan dalam family.
Maka dengan itu , aku takde abang dan aku takde kakak. Bosankan ??
Orang lain  ada abang boleh main PS2 sama sama , ada kakak boleh shopping sama sama.
Tapi aku ?? Aku just ada diri aku je. Sedeyhh !! T_____T

Dulu dulu masa aku kecik , selalu keep wondering kenapa aku takde abang and kakak.
Seronok weh tengok orang lain ada abang and kakak. Sobsobsobssss.
Tapi aku kira luckylah jugak sebab aku ada abang angkat & kakak angkat.

Aku ada sorang je kakak angkat dalam Malaysia ni. Hikhikhik.
Kejadian angkat mengangkat ni pon terjadi masa zaman ktorg sekolah rendah dulu.
Biasalah sekolah perempuan je , asal nampak budak comel je nak dijadikan adik angkat.
Hurmmmppp am I trying to tell you guys yang aku ni cute masa kecik dulu ?? HARHARHAR.
TAK TAK TAK. Gurau je ! Tapi the reality is aku dah ada sorang KAKAK. Jyeahhh !!

Tapi sebenarnya ktorg lost contact lama gila , start daripada dia habes darjah 6.
Dan few years back yang ktorg jumpa balik , haaaa dasyat tak dasyat ??
Terima kasih kepada FACEBOOK untuk itu. Hiksss. :P



Meet my beloved , one and only sister in this world - Aunie Athirah.
Its already 13 years being her sister , wahhh ! Dah lama gila rupanyaaa. :D
And now kakak aku ni tengah membebel macam orang gila sebab aku takde mase nak jumpe dia.
Uppsss ! Bukan sengaja kak , tapi masa awak nak jumpe kita tu selalulah tak kene. Hikhikhik.

Okay tutup cerita pasal kakak , now mari bukak cerita pasal abang pulak.
Aku ada sorang abang , aku dah cerita sikit pasal dia dalam previous entry.
Macam mana aku boleh jadi adik angkat si gila tu ?? Hurmmm.
Alkisahnya bermula macam ni........

Masa zaman aku sekolah menengah form 4 which is on 2005 , hip hoppers tengah trending masa tu.
Dan nak dijadikan cerita , adik aku ni pon acah acah nak jadi hip hoppers.
Suka benar pergi Times Square and masuk kedai Echo Park tu. *kedai jual baju/seluar hiphop*
Ada 1 kali pergi tu , adik aku try seluar kat kedai tu and abang angkat aku ni gatal snap snap gambar.
Tapi gambar adik akulah. Kononnya nanti nak bagi adik aku and nak letak gambar tu kat kedai.
So untuk dorang update aku whether gambar tu dah siap ke belum.
Aku kenalah tinggalkan nombor handphone aku dekat abang angkat aku tu.
Mula mula macam keberatanlah jugak , tapi pikir pikir pasal gambar tu. Hurmmm okay. Kita bagi.

Daripada seminggu sampai ke 2 minggu sampailah hubungan abang and adik ni dah makin rapat.
Pendek katalah sampai ke sekarang ni haaaaa gambar tu tak kunjung tiba. HARHARHAR.
Kata orang tua tu "memory card rosak" , okay best sangat alasan tu. Blerghhhh !

Tak kisahlah pasal gambar or memory card rosak tu , tapi at least now aku ada ABANG. Yeay !!
Until now kalau pergi Times Square je , its either aku terserempak dengan dia or aku kena bagitau dia.
Kalau aku tak bagitahu dia and lepas tu terserempak pulak dengan dia ke kawan kawan dia ke.
Hurrrmmm. Sah sah boleh rosak pendengaran aku nak dengar dia membebel macam joyah tu. Pfftt !
Maka dengan itu kadang kadang aku elak untuk terjumpa dengan kawan kawan dia. :P

Kalau tadi aku cerita pasal aku lost contact dengan kakak angkat aku kannn.
Jadi jangan ingat aku tak pernah lost contact dengan abang angkat aku ni , hikhikhik.
Pernah jugak lost track okay , tapi takdelah lama macam aku lost contact dengan kakak angkat aku.
Aku lost contact dengan abang angkat aku pon sebab....hurrrmm.....sebab EX GF DIA TAK SUKA AKU !
Tapi la ni , depa da putus pon. HARHARHAR. Tulah sapa suruh tak suka aku lagikkkk. :P



Meet my beloved , one and only abang in this world - Wan Suhaimi.
Its already 8 years and insyaAllah will last forever and ever.
Walaupun abang aku ni ada adik kandung perempuan tapi aku tetap adik dia. Ngeee.
Bak kata dia 'kau tetap adik aku sampai bila bila' , syahdu iollss masa tu.
Masa tu jelah , sebab masa tu tengah tersepit antara ex boifren & abang.
Definitely aku pilih abang. HARHARHAR.
Sebab abang nilah yang paksa aku pergi tuition , yang hantar aku pergi tuition sampai tangga kelas.
Abang nilah yang bagi aku duit raya , tapi few years back asyik miss jerhhh !!

Sekian sahaja entry panjang lebar pasal 2 orang manusia yang penting dalam hidup aku.
Sama pentingnya dengan keluarga aku dan jugak buah hati aku.
Without them , I'm nothing. Sayang korang dua orang !! :D
Thanks for your time. Love ya people.


p.s : bila tengok nurse teringat kakak , bila tengok Hazama teringat abang. WHAT ??


xoxo


6 comments:

  1. ALAH KESIANNYA ANAK TUNGGAL PEREMPUAN. MEH AMBIK AKAK JADI ADIK NAD MEH. EH ADIK? HAHAH :P

    ReplyDelete
  2. Kak Cha : Puiikkkk !! Jadi adik baik tayah. Adik dah bersepah. Hahaha. Sabar jelah. Bagi durian kangg !! :P

    ReplyDelete
  3. waaaah
    untung die ada abg n kakak angkat
    hehe

    ReplyDelete
  4. Lyaa : Untunglah dapat menumpang kasih sayang orang lain. Huwaaaa. Sedihh !! Y___Y. Hikhikhik.

    ReplyDelete
  5. saya pun xde kakak xde abg jgk..cuma ade adik sorg..zaman sekolah2 dulu ramai lah kakak2 dan abg angkat nie..abis sekolah hilang semua dah..hihi
    Kisah Saya & Shaklee

    ReplyDelete
  6. Deanna : Hihi , sy ni pon yang bertahan hanya 2. Yang lain entah hilang ke mana. Hihi. =)

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah