Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, February 6, 2013

Fair...unfair...fair...unfair...funfair. HAHA !

Assalamualaikum & Hello.

Kalau kita nak bercerita pasal adil ke tidak adil sesuatu benda tu memang sangat susah.
Maybe sebelah pihak akan kata - This is just fair for me.
Meanwhile sebelah pihak lagi akan kata - No it is not fair for me.
So , macam mana kita nak clasifykan its fair or unfair ?
Cuba guna formula ni - try to put yourself in the other shoes.
If you feel that its hurts , it probably hurt the other person too. Senangkannn !

Bagi koranglah eh , aku just nak tau pendapat korang semua. Whether it is positive or negative I don't mind.
Katakanlah korang ada sorang partner dan korang tahu siapa 'past' partner korang tu.
Aku malas nak mention EX , aku nak guna perkataan 'past'. Hoccay ??

Example of situation :

Partner korang pernah together dengan 'past' tu. But at one point 'past' tu macam can't forget him/her.
Even masa berlalu , hari berganti , tahun bertukar. But yet 'past' tu masih macam tu.
Plus korang dapat rasa yang 'past' tu still rindukan dia , terbayangkan dia dan perhatikan dia.
Apa yang korang rasa ? It is fair untuk korang or unfair untuk korang yang menjadi partnernya sekarang ?



Memang melupakan sesuatu yang pernah jadi hak kita tu tak pernah senang.
Memang banyak masa yang kita perlu untuk membuang segala rasa yang pernah ada.
Tetapi kenapa perlu seksakan diri dengan tidak berhenti mencari dan memerhati ?
Renung renungkan dan selamat beramal. EH !!


p.s : berhentilah sebelum aku hentikan semuanya.


xoxo


3 comments:

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah