Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, February 7, 2013

Forgiveness , :)

Assalamualaikum & Hello.

Dalam kehidupan seharian kita , kita takkan pernah terlepas daripada buat salah.
Its either satu perbuatan ke percakapan ke apa sekali pon.
But as long as dah melibatkan individu lain , we should seek for forgiveness. Am I right ?


Tenang ke korang nak survive dalam kehidupan korang , kalau stick dengan rasa bersalah yang menebal ?
Absolutely tak kan ? So just seek for forgiveness.
Meminta maaf tak bermaksud korang kalah or korang lemah.
Dan memaafkan bukan bermaksud untuk korang boleh balas balik perbuatan depa tu naaaa.


Sedangkan nabi pon ampunkan umat , apalah sangat kita manusia biasa ni kan.


Kenapa tiba tiba aku cakap pasal forgiveness harini eh ??
Sebab ada seseorang seek for forgiveness dengan aku atas semua kesilapan & kesalahan dia upon me.
Benda pon dah jadi sangat lama. Almost 4 years back.
Kalau aku nak marah pon aku tak dapat apa , kalau aku nak rasa sakit hati pon still tak datangkan hasil.
Jadi , bila orang dah minta maaf. Kita maafkanlah dia.
Dengan harapan yang dia betul betul insaf dengan apa yang dia dah buat dulu.
Manusia berubah , hanya masa yang tentukan bila. Right ?

For you :

Kita tau awak baca blog kita , maybe takdela selalu. But ya. This entry is made up for you.
Kita dah maafkan semua salah awak. Dah tak payah nak kenang semua benda yang dah jadi.
Bukan kita yang rancang dan rencanakan benda untuk jadi macam ni.
Lagipun dah lama sangat dah bermasam muka , menyumpah seranah.
Masing masing pon dah besar. Bukan budak belasan tahun lagi.
Dah boleh pikir mana yang baik mana yang buruk kan ??


p.s :  hanya jauhari yang mengenal maniam. Eh salah. Manikam. Tapi apa kaitan ?? HARHARHAR.


xoxo


4 comments:

  1. SAYA DATANG KE BLOG AWK..HEHEHE

    ReplyDelete
  2. Man : Hihi , mekasih datang. :)

    Hazirah : Salam Perkenalan jugak awak. :)

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah