Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, February 20, 2013

Food Review : Permai Seafood Kerabu Kaki Ayam.

Assalamualaikum & Hello.

Siapa dekat sini yang makan kaki ayam ataupun ceker nama kampungnya. Hiksss.
Aku adalah salah sorang yang sangat taksub dengan kaki ayam/ceker ni.
Pulak tu kalau dibuat sup but make surelah kaki ayam/ceker tu dimasak sampai betul betul lembut.
Kalau tak lembut kang jenuh pulak nak makan kan. Entry ni khas buat peminat kaki ayam/ceker.
Aku nak review 1 port baik untuk kita kita ni makan kaki ayam/ceker. :D

PERMAI SEAFOOD KERABU KAKI AYAM

Haaa nampak , nama kedai pon dah letak kerabu kaki ayam.
Nampak macam sangat specialist dengan kaki ayam/ceker kannnn ?
Haritu lepas balik daripada riadah dekat Lake Garden , ktorg direct datang sini and makan.
PERGHHHHH !! Memang mantop wa cakap lu. masih terngiang ngiang di kepala rasa sup kaki ayam tu weh


Masa ktorg sampai kat kedai makan ni , orang masih tak berapa ramai.
But then masa lepas je ktorg order , pandang kiri kanan.
Omakhaih orang dah ramailah. Naseb sampai awal. :D


Akhirnya penantian ktorg berhasil apabila mamat tu datang hantar makanan.
And this is SUP KAKI AYAM , SEMANGKUK HANYA RM 4 JEEEE.
Disebabkan semangkuk RM 4 je ktorg pon order sorang satu. HARHARHAR.
Kepedasan sup dia amat sangat terasa , sesuwaiiii benor dengan tekak ahkak uollss.


Yang ini pulak KERABU KAKI AYAM , harga tak tanyalah pulak.
Takpe nanti aku pergi lagi aku tanye bagi pihak korang hoccay. :P


So here you go , our dinner last Sunday. Marbelesss !!
Next time aku datang aku nak try makan Siakap Stim Limau dia pulak.
Kata orang siakap stim dia pon marbeles jugak. Takpe takpe jangan gelojoh. Nanti boleh datang lagi.


Lokasi Permai Seafood Kerabu Kaki Ayam :

No.7, 2/18A Batu 5 Jalan Ipoh,
Taman Batu Permai Kuala Lumpur.


Aku pon sampai guna Waze (GPS) untuk datang sini.
Korang pon bolehla cuba search guna Waze. :)
Thanks for your time , love ya people.


p.s : malam ni nak pergi dengan Wan pulak , hikhikhik.


xoxo


3 comments:

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah