Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, February 15, 2013

Memancing di kala cina beraya , :P

Assalamualaikum & Hello.

Hari Rabu haritu aku just sempat letak gambar aku pergi memancing for Wordless Wednesday.
Harini baru aku terasa macam nak buat entry full , hihihi. Kira haritu tu teaser lah yeee. ^_^

Ahad , 10 February 2013 seawal pukul 10 pagi ktorg dah bertolak ke Hulu Langat.
Hulu Langat batu berapa memang aku tak tahu , yang aku tahu aku masuk ikut simpang Agrotek. Hikss.


Sesampai je dekat kolam ikan Abg Lan ni , masing masing sakai bersusun tepi kolam. HARHARHAR.
Almaklumlah orang bandar datang memancing memang macam nilah rupanya. :P


Tengok banyak tak ikan dalam kolam ni , banyakkan !!
Macam takkan luak kalau aku pakai sauk sekalipun , ngeeee.

Meanwhile aku sebok usha kawasan , pakcik pakcik aku dah lempar joran dalam kolam dah.
Dan dah ada hasil pancingan okay , siap da siang tau ikan tuuuu. Pantass bertindak betul mereka ni.


Masa pakcik aku siang ikan tu , ikan tu hidup lagi wehhh !! Memang ngerilah kan muka aku.
Tu yang hanya mampu pandang tak mampu nak tolong. KAHKAHKAH.


Ikan paling besar untuk harini. Dan bukan hasil pancingan ye. Pentipu semua ni. Dustaaa.
Ini hasil Abg Lan amek dekat mana tah. HARHARHAR.



Dah penat memancing , mari kita makangggg.
Aku dah macam mak mak dah duduk kat tengah tu jadi tukang cedok nasi and lauk. Mihmihmih.



Dah sudah makan aku dengan yang lain pon turun ke sungai belakang tu ha.
Nak cuci ikan punya pasallah ni sebab dekat atas tu takde air paip. Pffttt.
Duduklah aku dekat atas batu tu , dalam dah berlegging konon nak mandi sungai.
Akhirnya tak sempat nak tukar uniform dah turun dalam air dah. :DD

 
Yang lain ni tukang sebok je. Memeriahkan suasana ktorg mencuci ikan. Pffttt.


Dah cuci siap siap , apa lagi mau tunggu. Kita lumurlah dengan kunyit. Yeay !!
Tak sabar nak makan ikan fresh ni weehhh.


Ada yang dibakar dengan daun pisang.


Ada jugak yang digrill atas dapur , wahhh grill kata kauuu. :P



Hasil pancingan Nana , wahhh !! Teruja gila masa tengok ikan ni lain daripada lain. Hahaha.


Hasil pancingan aku ?? OH SEDIH !! Keciknya ikan macam tuan jugak. Hikhikhik.
Kaki tu asal bersilang silang tah. Eksaited lettuw first time memancing dapat ikan.
Selalu dapat sampah je. :P


Hasil pancingan untuk masa kedua !!
Hampir sebaldi okay , balik tu jenuh aku nak siang sekor sekor.
Mama perati je bukan nak tolong. Hmmmm. :(
Ikan untuk Wan pon ada , tah bila dia nak amek entahla. Sobsobsobs.


Le Familia , <3


GONG XI FA CAI


Thanks for your time. Love ya people.


p.s : masa kau buat aku ada kau pikir aku kawan kau , sekarang baru rasa aku ni kawan kau ke ?? EHHH !!


xoxo


7 comments:

  1. ohh sopan awk duduk atas batu basuh ikan tu.. hihihihi :P

    nak ikan la sekor..

    ReplyDelete
  2. HARHARHAR deymmm !! Kau largekan gambar eh makcik. Hahahaha. Sopan teruk kannn. :P

    Sekor je ? Dtglah rumah makan. :DD

    ReplyDelete
  3. masak kn tok kita ikan goreng.. nyumm nyummm :D

    ReplyDelete
  4. Rina : Hahahaa. Okayyy ikangg goreng siapppp. :P


    Elya : Hamekkk nakkk ! sekampung terusss. Dah hantar dah naik Plusliner tadi. :P

    ReplyDelete
  5. wah bestnya aktiviti mcm ni nad. tp akak dgn husband akak tak suka mancing tp dulu masa kecik akak salu ikut bdk laki pg lubuk tangkap ikan hahah akak ni mmg minah kampung :p

    ReplyDelete
  6. Kak Cha : Kite pon tak suke mancing sebab nak kene tunggu lama lama. Tapi kat kolam ni asal letak joran je dapat ikan. Hahaha. Memang sukalah. Bestnya ada kampung yang boleh mancing. :(

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah