Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, February 4, 2013

Part 2 : Daytrip to Kuantan.

Assalamualaikum & Hello.

Siapa yang nak baca daytrip aku part 1 sebelum baca part 2 , boleh tekan SINI
So , selepas makan minum petang dekat Poksu & Moksu , kami semua ke Teluk Cempedak.
Since ktorg sampai Kuantan pon dah petang , sangat sesuailah kiranya untuk bersiar siar dekat tepi pantai.




Here you go , Teluk Cempedak.
Antara 1 tempat yang WAJIB dilewati kalau datang ke Kuantan.
Sebab apa ?? Sebab Kuantan sebenarnya takde pape yang special pon. HARHARHAR.



Selama aku duduk Kuantan daripada aku darjah 1 sampailah tingkatan 1.
This is my first time naik jambatan kayu ni tahu tak !!! Hikhikhik.
Sebab kalau dulu ayah mesti tak bagi aku jalan jauh jauh sana. Kesiannnn. Y______Y




Future family , Inshaa Allah. :)


Mak hamster dengan bapak hamster , HAHAHA.


He is my man , now until forever. Ameen.


Siblings !






Kengkonon ombak rindulah ni , duduk celah celah batu. Ahaksss. :P






Ko aniaya aku dik , aku aniaya ko balik. Hahahaha.
Orang sibuk nak turun daripada batu batuan , dia sempat pedajal orang lain. Hamekkkk !!
Masuk blog gigi ko , kbaiii !! :DD


Kecoh nak suruh snap gambar dia dengan belon , hape ko hengat aku pakai DSLR ke dik ?? 
Kira okaylah tu eh nampak belon gerak sesikit. Hikhikhik.


Anak mama , <3


Tuan empunya blog , terima kasih. Hahahaha.
Yang penting ktorg semua berbiru biru ke Teluk Cempedak. Meriah uollss. 
Dah habes menjelajah celahan batu , ktorg pon pusing pusing gerai gerai berdekatan.
Gerai gerai ni macam downtown/uptown je. Lepas dah pusing pusing , terus shoot ke favourite place aku.


Here we are , Planet Curry House Kuantan.


Sorry gambar kedai takde , yang ade hanyalah gambar makanan ni je.
Bihun Sup Extra untuk aku. Yang lain lain order Mee Kari.
Why aku suka kedai ni ?? Sebab Sup & Kari dia sangat OHSEM okay !! 
Kalau makan Sup kena add up dengan sambal cuka dia , gerenti meletopsss.
For drinks , aku selalu order air kelapa laut ais. 
Kelapa laut dia bukan yang warna hitam macam dekat KL ye.

Untuk ke Planet Curry House ni maybe agak susah kalau tak familiar dengan jalan dekat sini.
Sebab Planet Curry House ni located dekat dalam kawasan perumahan.
So , just untuk maklumat ringkas.

Daripada Teluk Cempedak :

Korang terus je sampai jumpa traffic light pertama.
Yang jugak merupakan simpang empat.
Sebelah kiri korang akan nampak Pasaraya Pantai Selamat.
Sebelah kanan korang akan nampak Nursery Rasa Sayang.
Meanwhile kalau korang terus korang akan ke Bandar Kuantan.
Belok kanan dan cari Lorong Kubang Buaya 48 (sebelah kanan pemandu).
Masuk lorong tersebut dan korang akan nampak stall & canopy.
Kat situlah tempatnya.


Sekian sahaja untuk daytrip kali ni.
Jumpa lagi nanti. 
Love ya people , thanks for your time.


p.s : bawa daku pergi , pacu laju laju kita lari dari realiti. Ehhh !!


xoxo


2 comments:

  1. merangkak2 ha korang nak turun dri batu tu.. hihihihi :P

    ReplyDelete
  2. Hahaha. Kannn ! Naseb baik tak tertonggeng antara batu tu. :P

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah