Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, February 5, 2013

Rachel Hair Saloon - Boleh kau tipu aku ?? B*** !!

Assalamualaikum & Hello.

Minggu lepas , penuh bersemangat aku apply annual leave semata nak pergi saloon.
Sebelum tu pon aku dah ulang alik Rachel Hair Saloon dekat 1 Shamelin tu ha.
Nak setkan appoinment before aku apply leave. Maka date telah disetkan 5.2.2013 pukul 3 petang.
Siap dah bagi nama dengan nombor telefon lagi tuh , semangat kannn ?

Tapi nak dijadikan cerita , harini which is hari yang sepatutnya aku buat rambut aku ni.
Aku dengan member aku sorang ni pon datanglah ke saloon terbabit.
Yang memeranjatkan aku dengan member aku ni bila SALOON TU TUTUP WEH !!! TUTUP !!!
Boleh tutup pulak kan ? Sedangkan ko set appointment aku harini.
Lepas tu ko tak inform kat aku apa apa pon pasal ko nak tutup.
Padahal ko ade nombor telefon aku , haaaa saje tak saje tu.

Tapi fikiran masih lagi waras , terus laju laju pergi information counter.
Tanya amoi tu 'Amoi , saya mau tanya itu Rachel Hair Saloon tutup ka ? '
Boleh amoi tu cakap 'Ha , ya lor tutup. Mereka kata tutup sementara. Tapi tak tahu sampai bila.'
Tak ke ko rasa macam nak mencarut je masa tu ?? Rasa nak menitik air mata ni menahan marah.







Inilah dia rupa saloon tu , indah khabar dari rupa. Phewww.
Kalau aku tau macam nilah hasilnya , daripada first time aku datang haritu aku dah bakar saloon ni.
Yang buat aku ralat sebab aku beli voucher tu dekat Groupon. 
Pendek kata , aku dah bayar la weh !! Eh binatang betul !! Gggrrr.
Selepas digoogle google , bukan dekat Groupon je dorang letak voucher ni , dekat Dealshelve pon ade.

Sangat sakit hati okay dan disebabkan aku sangat stress pasal issue ni.
Aku buat jugak rambut dekat saloon lain , but still in the same building. Huhu.
Hasil daripada tanya orang tu tanya orang ni aku dapat tau Rachel Hair Saloon ni memang bermasalah.
Bukan kami 2 orang je mangsa untuk harini. Ada lagi 4 ye. Maka 6 orang total untuk harini.
Ko nak suruh aku senyum lagi ke wahai Rachel ??
Alhamdulillah saloon kedua yang aku pilih ni okay , service pon tip top. 
Hairdresser dia dengan shampoo girl dia pon ramah. Fuhh !!
Lega sikit rasa hati ni. Terima kasihla akak 2 orang ye.



Senyum macam tak sakit hati , padahal ?? Dah menyumpah seranah berbaldi.


Sian member aku , jadi mangsa sindiket penipuan Rachel ! Hahahaha.


Saloon akak jugak yang tiptop. Ahakssss.


Lepas habes buat rambut , saja jalan jalan dekat depan Rachel tu.
Yang kelihatan hanyalah banner yang telah diconteng dengan perkataan carutan.
Terima kasih kepada yang telah mencarut bagi pihak kami.
Siap ada yang baling cat dekat banner tu , mihmihmih. 
Dah dah dah sakit pulak hati kalau diingat kembali. Kbaiiii.


p.s : ingat doa orang teraniaya ni selalu makbul , aku tak kesah tak dapat duit aku balik. Tapi aku nak kau duduk terlingkup dengan duit haram yang kau telan tu. Sekian.

p.s.s : pengalaman mengajar aku untuk jangan sesekali jejak kaki kat saloon kau lagi. Puiiikkkk.


xoxo


2 comments:

  1. Hello mak cik.. ak dh follow ko... ak pon biasa bli voucher kt Groupon, alhamdullillah stkt ni blom ad probs.. Salun yg ak g tu servis tiptop. Rs mcm buat rmbut kt Korea je sebab hairstylist dea suma pesyen gitu..hueee.. Xpe nad, next time kena lebih hati2..

    -Sos, Uitm Perak- kenal ak x?hehehehe

    ReplyDelete
  2. Hoi nenek !! Haha mekasihla ye follow blog kittew yang tahpape ni. Haha. Kira luck ko baik. Aku ni dirundung malang. Hahaha. Ko selalu buat katne je ?? Bak mai address. Nak KL je okey !! :P

    Mestilah aku kenal ko , sahabat sejati dunia akhirat. Teman gossip tak hingat. Ahaksss. :D

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah