Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, March 12, 2013

Girl's Day Out - UiTM Di Hatiku.

Assalamualaikum & Hello.

Bukan selalu dapat meloloskan diri daripada Wan untuk berjimba jimba dengan gadis gadis. Hiksss.
Maka wajiblah masa itu digunakan dengan sebaik baiknya kannn~
So , Ahad haritu lepas E-Day Dee ktorg meneruskan perjalanan ke The Curve Mutiara Damansara.
Asalnya nak teman Una beli pump shoes dia je , boleh ?? :D
But we had a very great time together , money also can't buy our moments together. WAHH !!
Rindu sangat sangat sangat dengan dorang , its been ages since our last jimba jimba.


Masuk masuk The Curve terus menuju ke F.O.S.
Kata Una "Kat sini je ada jual pump shoes tu". Alasan kan kauuu. :P
Actually dia nak kasut kaler hijau yang dekat rak yang bawah sekali tu.
Malangnya tidak mempunyai size pulak , sedar sedarlah diri yang kaki tu sebesar kaki gajah. HAHAHA.


Muka bahagia Una keluar F.O.S dengan plastik merah berintikan pump shoes kaler biru.
Berseri seri pulak aku tengok muka Una ni , ahaksss.
Almaklumlah orang counting days nak kawen. :D


Hamekkk , dasar tak sabar. Hahaha. Keluar keluar F.O.S terus duduk kat kerusi urut.
Sebab nak tukar kasut , baru beli terus pakai tuuuuu. Kurlasss kau jahhh !


Tayang Kaki session , tak sedar masing masing yang kaki bercagu. Wakakaka.
Actually supposed ada sorang lagi. Tapi die pergi tinted kereta. Sampai sudah tak jumpa. Pheww.


Dah settle beli kasut and cuba cuba kasut. Ktorg melepak dekat Teh Tarik Place pulak.
Actually bukan lepak lepak kosong , tapi masing masing pon order foods and drinks.
Nak kata tak makan , rasanya semua pon dah makan dekat kenduri Dee. Muahahaha.
Nampak sangatttt yang korang semua lapar kannn ?



Dah makan , dah gelak gelak , dah gossip gossip , dah kenyang barulah ktorg semua angkat bontot.
Angkat bontot menghala ke arah yang tak pasti , hahahaha.
Akhirnya berhenti dekat Guardian Bargain Sale konon nak beli lipstik Revlon.
Tapi aku tak beli pon , akhirnya Dila je yang membeli "eyeliner" katanyaaaa.
Aleh aleh bila bukak "Wehhhh ni MASCARA !!" , hahahahahahaha. Naseb RM8 je Dila. :P
*moral of the story : sila baca betul betul description sebelum membeli. hahahaha*


Next pitstop which is pitstop yang paling lama ktorg berhenti - BRANDS OUTLET.
Alaaa kedai yang sign dia kaler Orange tu. Alaaaa yang jual T-Shirt 3 helai RM50 tuuuu. :D
As usual , nampak kasut lagi. Apa lagi dikesempatan yang ada ktorg pon main cuba cuba.


TADAAA ! Banyak kaler kannn. Meriah kot. Rasa macam nak beli. Semua rasa jela.
Tapi semua pon masih berjaya mengawal nafsu daripada membeli. Hikss.
Yeah we are Accounting student. Ciri ciri kedekut taik hidung masin memang ada pada kami. :D
Kenapa ada 4 kaki je tadi kan ade 5 kaki ?? Sebab kaki lagi 1 dalam fitting room tengah cuba cuba baju.


Kalau ye pon teruja tengok pump shoes sampai ke langit biru nu ha.
Janganlah sampai melopong macam ni kawan kawanku.
Buruk perlakuan korang ni tahu. HARHARHAR.



Baik punyaaaa mencangkung dalam kedai orang , hape ko hengat kedai bapak kau yang punya ??
Daripada mencangkung sampai ke bersila jugaklah budak Dila ni buat dalam ni.
Kenapalah kawan kawan aku ni semuanya macam ni. HARHARHAR.
Adakah ini semua berpunca daripadaku ?? Hikkkkssss.



Kasut yang dekat belakang aku tu 2 pasang RM 80. Bolehla beli ye semua.
Belikan untuk aku 1 tau. Kasut saiz 6 , 7. Mekasihhhh. :P



Dah bosan dengan kasut , kita main cuba cuba topi pulak.
Dah snap baru ktorg perasan yang topi lebih kurang kaler baju. WAHHH !!
Selamba bapak je snap snap dalam ni sampailah ada akak ni sound "Tak boleh amek gambar".
Come onlahhhh ! Dekat Paris pon boleh snap gambar. Ni Brands Outlet jeeee. Blerghhh !


Tapi still ktorg abaikan arahan akak tu , snap snap snap dan snap.
Sorrylah akak , ktorg ni memang tak makan saman. Ktorg makan nasik. :P
Lagi akak kata tak boleh , lagi ktorg suka nak buat. Barulah adventure. Hewhewhew.


Piqa dengan wedgesnya , suruh beli pump shoes and tukar lepas tu tak mau.
Pakaila kau wedges tu , hahahaha. Bila jalan tongkat tangan kat aku. Pukul kangg ! :D
Btw , Piqa ni la kawan rempit aku dulu. Cakap je nak pergi mana.
Piqa sudi merempitkan diri pinjam moto and helmet member. Miahahaha.


Budak dalam fitting room dah keluar , HARHARHAR.
Fitting kemain lame nak mampos , tapi akhirnya "Tak jadilah weh , tak muat."
Sabar ajelah. Kemain lama dalam tu boleh tak beli pape. Hampehhh !!
Takpe Dayah , ktorg je yang tau kat mana yang tak muat tu. :P


Dah habes segala barang dalam Brands Outlet tu korang try try , tapi hasilnya ???
Masih jugak lagi keluar dengan tangan kosong , KIHKIHKIH.
Tu yang akhirnya terus menuju ke washroom sebab Una nak melabur saham. Mental !
Dia melabur saham , ktorg ? MELARAMlah depan cermin. Jyeahhh !!


Okay , last picture of the day. Masing masing dah penat weh.
Sampai akhirnya ktorg duduk dekat Mekdi without order apa apa. HAHAHA.
Tumpang kerusi and WiFi je , maaf ye owner Mekdi The Curve. :D

Tengoklah kalau aku sempat nak update pasal E-Day Dee kejap lagi.
Kalau tak sempat update ? Korang tunggu jela eh. Ahaaksss.
Thanks for your time , love ya people.


p.s : 2 almost done , lepas ni siapa pulak nak menyusul ??


xoxo




6 comments:

  1. seronoknya berjimba2 dgn kawan2..saila dh xde kwn nk berjimba..lepas kawen diorg sume duduk rmh..huhuhu!! kasut mmg takleh dipisahkan dgn saila..gila rambang mata tgk..hehehe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula ni pon jimba jimba sebelum dorang ni kawen. Huhu.
      Nanti dah kawen. Jangan berharaplahhh. Y____Y.

      Cantik cantik kasut kat Brands Outlet tu. Saila g la usha. :P

      Delete
  2. SILA menangis bila cik nad ni update blog pasal shopping .. kita rasaaa nak pengsan tgk PUMP SHOE tu .. huaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh Araaa nangis takpe , jangan pitam ! :D
      Ada gambar lagi nak upload. Nanti kite update entry ni balik.

      Delete
  3. nadia pun uitm jugak ya? course akaun? dija masa diploma amik akaun gak bile degree amik marketing :) dija pun pantang nampak kasut, mesti rase nak beli, tapi kaki sensitif tu payah nak beli kasut :)

    ReplyDelete
  4. Dija uitm mana je dulu ? Hihi. Wah mampu sambung sampai degree. Nadia da tak lalu dah. :P
    Best kan tengok kasut ni , kena belajar sabar kalau tengok kasut.
    Kalau tak melayang duit ringgit. Hikhikhik

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah